Vi söker Testutvecklare inom Självbetjäning

Vi söker Testutvecklare inom Självbetjäning

Vi söker 2 testutvecklare, där du kommer tillhöra det område vars ansvar är att utveckla och förvalta Försäkringskassans självbetjäningstjänster för privatpersoner och arbetsgivare. Försäkringskassans webbplats är den största av dessa men vi ansvarar också för Försäkringskassans appar, Intranät samt ett antal oinloggade tjänster.

Testutveckling
Vi fortsätter att växa och behöver dig för att vi tillsammans ska bli ännu bättre! Vi har nu många spännande uppdrag i gång där vi ständigt utvecklar ny teknik och vårt arbetssätt. Som testutvecklare på Försäkringskassan förväntas du samarbeta, värna om kvalitét och ha en vilja av att utvecklas tillsammans med oss.

Vi jobbar uteslutande i agila team med stort fokus på eget ansvar och vilja att ständigt förbättra vår verksamhet och servicen till Försäkringskassans kunder. En god användarupplevelse är en viktig del av arbetet.

Arbetsuppgifter
Som Testutvecklare skriver du testkod och driver frågor kring testnivåer, regelbundna körningar av testsviter, GUI-tester, prestandatester etc. Du förväntas vara det agila teamets testautomationsexpert och driver testautomationsfrågor inom teamet och tvärgående mellan team tillsammans med andra testutvecklare. Ditt huvudsakliga kompetensområde är testutveckling med fokus på kvalitetssäkring där du är med i hela kedjan av analys, design, implementation, test och förvaltning.

Tjänsten innebär att du hanterar sekretessbelagda uppgifter vilket ställer höga krav på rätt hantering. Därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har högt säkerhetsmedvetande.

Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar.

Vi söker dig som:
 • har högskoleexamen inom it-området eller erfarenheter och kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
 • har specialistkompetens och sakkunskap (alt kunskap) inom testningautomation
 • agerar på eget initiativ och tar ansvar för att nå goda resultat
 • kommer med innovativa idéer och lösningar som främjar utveckling
 • kan förstå och analysera komplexa frågor
 • har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
 • samarbetar effektivt med andra för att nå gemensamma mål
 • har god kommunikativ förmåga
 • har goda kunskaper i svenska, i tal och skrift.

Det är meriterande om du:
 • har erfarenhet inom kontraktstestning
 • jobbat med verktyg så som Cypress, Cucumber och Lucust.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Ett flertal tjänster, tillsvidare, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Försäkringskassan kan komma att göra viss ekonomisk personkontroll innan anställning. För den här tjänsten krävs svenskt medborgarskap. Placeringort: Karlskrona, men vi tillämpar ett flexibelt arbetssätt.

Kontaktpersoner:
Chef: Ingrid Palm, tel. 010-112 22 13 (för frågor om tjänsten)

HR-specialist:
Linnea Palmkvist, tel 010-113 10 46 (för frågor om rekryteringsprocessen).

Fackliga representanter är för ST Carina Hugosson, Saco-S Magnus Eggers och Seko Fredrik Bruhn. Dessa nås via vår växel 08-786 90 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 15 januari 2023. Ladda gärna upp dina examensbevis, betyg och intyg i samband med din ansökan. Vänta inte med din ansökan, urval sker löpande.

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan.
Mer info
Kontaktperson Ingrid Palm
Telefon 010-112 22 13
Område Karlskrona
Yrkesroll Data & IT, Utvecklare, Testare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.forsakringskassan.se
Sista ansökningsdag 15 jan 2023 (44 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut som påverkar människors liv och hela samhället. Vi betalar ut cirka 230 miljarder kronor varje år. Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför tänker vi nytt och använder den senaste tekniken för att förenkla och förbättra, utveckla och leverera IT-tjänsterna för den svenska socialförsäkringen. Välkommen till en av Sveriges största IT-avdelningar.