Vi söker Kravanalytiker

Vi söker Kravanalytiker

Vi söker 2 kravanalytiker, där du kommer tillhöra det område vars ansvar är att utveckla och förvalta Försäkringskassans självbetjäningstjänster för privatpersoner och arbetsgivare. Försäkringskassans webbplats är den största av dessa men vi ansvarar också för Försäkringskassans appar, Intranät samt ett antal oinloggade tjänster.

Kravanalys, kravhantering och webbutveckling

Vi fortsätter att växa och behöver dig för att vi tillsammans ska bli ännu bättre! Vi har nu många spännande uppdrag i gång där vi ständigt utvecklar ny teknik och vårt arbetssätt. Som kravanalytiker på Försäkringskassan förväntas du samarbeta, värna om kvalitét och ha en vilja av att utvecklas tillsammans med oss.

Vi jobbar uteslutande i agila team med stort fokus på eget ansvar och vilja att ständigt förbättra vår verksamhet och servicen till Försäkringskassans kunder. En god användarupplevelse är en viktig del av arbetet. Du är med i hela kedjan av analys, design, implementation, test och förvaltning.

Kravanalytiker
Som kravanalytiker hos oss kommer du att vara länken mellan verksamheten och systemutvecklare. Du arbetar i utvecklingsteamen och är stöd i backlogg-arbetet genom att utföra kravutredningar samt att detaljera kraven så att teamet kan utföra sin utveckling. Du skapar förutsättningar för planering och uppföljning av systemutvecklingen genom att skapa en kravbild som är möjlig att uppskatta och prioritera. Tillsammans och med nära samarbete med både product owner och scrum master ser du till att backloggen är uppdaterad och förberedd inför sprintplanering. Du skapar förvaltningsbarhet genom att upprätthålla produktdokumentation av systemets beteende och egenskaper.

Tjänsten innebär att du hanterar sekretessbelagda uppgifter vilket ställer höga krav på rätt hantering. Därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har högt säkerhetsmedvetande.

Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar.

Vi söker dig som
  • har högskoleexamen inom it-området eller erfarenheter och kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
  • har kompetens och sakkunskap inom kravhantering
  • har en stark vilja och ett driv att förstå vad som ska göras
  • värdesätter och bidrar till ett positivt, transparent och inkluderande samarbetsklimat
  • har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
  • har erfarenhet av agila utvecklingsmetoder
  • har god kommunikativ och social förmåga samt är lyhörd och flexibel
  • har goda kunskaper i svenska, i tal och skrift.
Det är meriterande om du
har erfarenhet av verktyg så som Jira och Confluence har UX-erfarenhet.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Ett flertal tjänster, tillsvidare, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Provanställning kan bli aktuellt. Försäkringskassan kan komma att göra viss ekonomisk personkontroll innan anställning och en anställning hos oss kan även innebära placering i säkerhetsklass. För den här tjänsten krävs svenskt medborgarskap. Placeringsort: Karlskrona.

Kontaktpersoner
Chef: Joan Allander, tel. 010-114 72 33 (för frågor om tjänsten).

HR-specialist: Linnea Palmkvist, tel 010-113 10 46 (för frågor om rekryteringsprocessen).

Fackliga representanter är för ST Carina Hugosson, Saco-S Magnus Eggers och Seko Fredrik Bruhn. Dessa nås via vår växel 08-786 90 00

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast den 15 januari 2023. Ladda gärna upp dina examensbevis, betyg och intyg i samband med din ansökan. Vänta inte med din ansökan, urval sker löpande.

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan.
Mer info
Kontaktperson Joan Allander
Telefon 010-114 72 33
Område Karlskrona
Yrkesroll Data & IT, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.forsakringskassan.se
Sista ansökningsdag 15 jan 2023 (42 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut som påverkar människors liv och hela samhället. Vi betalar ut cirka 230 miljarder kronor varje år. Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför tänker vi nytt och använder den senaste tekniken för att förenkla och förbättra, utveckla och leverera IT-tjänsterna för den svenska socialförsäkringen. Välkommen till en av Sveriges största IT-avdelningar.