Vi söker Java- och Apputvecklare

Vi söker Java- och Apputvecklare

Beskrivning av roller vi söker
Java-utvecklare
Som utvecklare är du främst backendutvecklare i JAVA. Du deltar i analys, design, implementation och förvaltning. Du förväntas kunna röra dig från container och applikationsserver till användargränssnitt och tillsammans med övriga i teamet arbeta med kontinuerlig integration, systemanalys, tekniska tester och testautomatisering. Exempel på verktyg och tekniker du kommer i kontakt med är Java, JavaScript, Vue.js, SonarQube, Git, NexusIQ, OpenShift, m.fl.

App-utvecklare
Som apputvecklare hos oss kommer du jobba i ett agilt tvärfunktionellt apputvecklingsteam. Du kommer primärt jobba med utveckling av Försäkringskassans app Mina Sidor på Ios och/eller Android tillsammans med andra apputvecklare, testare, kravare, UX:are etc.

Tjänsten innebär att du hanterar sekretessbelagda uppgifter vilket ställer höga krav på rätt hantering. Därför är det viktigt att du som ska arbeta hos oss har högt säkerhetsmedvetande.

Det är ett jobb för dig som vill vara med och ta ansvar.

Vi söker dig som:
 • har högskoleexamen inom it-området eller erfarenheter och kvalifikationer som kan prövas likvärdiga
 • agerar på initiativ och tar ansvar för att nå goda resultat
 • samarbetar effektivt med andra för att nå gemensamma mål
 • har ett systematiskt och noggrant arbetssätt
 • kan förstå och analysera komplexa frågor
 • har god kommunikativ förmåga
 • har goda kunskaper i svenska, i tal och skrift
 • App-utvecklare: har kompetens inom apputveckling för Ios eller Android
 • Javautvecklare: har minst 2 års dokumenterad erfarenhet av mjukvaruutveckling i JAVA eller annat likvärdigt programmeringsspråk.

Det är meriterande om du:
 • App-utvecklare: har kompetens inom apputveckling för både Android och Ios.
 • JAVA-utvecklare: har kompetens inom frontendutveckling med vue.js eller motsvarande.
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Övrigt
Ett flertal tjänster, tillsvidare, heltid, med tillträde enligt överenskommelse. Försäkringskassan kan komma att göra viss ekonomisk personkontroll innan anställning. För den här tjänsten krävs svenskt medborgarskap. Placeringsort: Karlskrona, men vi tillämpar ett flexibelt arbetssätt.

Kontaktpersoner
Chef: Joakim Cedergren, tel 010-114 72 44 (för frågor om tjänsten)

HR-specialist: Linnea Palmkvist, tel 010-113 10 46 (för frågor om rekryteringsprocessen).

Fackliga representanter
är för ST Carina Hugosson, Saco-S Magnus Eggers och Seko Fredrik Bruhn. Dessa nås via vår växel 08-786 90 00.

Ansökan
Välkommen med din ansökan senast 2023-01-15. Ladda gärna upp dina examensbevis, betyg och intyg i samband med din ansökan. Vänta inte med din ansökan, urval sker löpande.

Har du skyddade personuppgifter kontaktar du den HR-specialist som finns namngiven i annonsen så får du hjälp med att skicka in din ansökan.
Mer info
Kontaktperson Joakim Cedergren
Telefon 010-114 72 44
Område Karlskrona
Yrkesroll App utvecklare, Back-end utvecklare, Data & IT, Utvecklare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://www.forsakringskassan.se
Sista ansökningsdag 15 jan 2023 (41 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Varje år fattar Försäkringskassan 21 miljoner beslut som påverkar människors liv och hela samhället. Vi betalar ut cirka 230 miljarder kronor varje år. Det är allas skattepengar vi har hand om. Det är ett stort ansvar. Därför tänker vi nytt och använder den senaste tekniken för att förenkla och förbättra, utveckla och leverera IT-tjänsterna för den svenska socialförsäkringen. Välkommen till en av Sveriges största IT-avdelningar.

Vi söker nu app-utvecklare och JAVA-utvecklare för att utveckla webbplatsen försäkringskassan.se och Försäkringskassans app Mina Sidor.

Vi fortsätter att växa och behöver dig för att vi tillsammans ska bli ännu bättre! Vi har nu många spännande uppdrag i gång där vi ständigt utvecklar ny teknik och vårt arbetssätt. Som utvecklare på Försäkringskassan förväntas du samarbeta, värna om kvalitét och ha en vilja av att utvecklas tillsammans med oss.

Vi jobbar uteslutande i agila team med stort fokus på eget ansvar och vilja att ständigt förbättra vår verksamhet och servicen till Försäkringskassans kunder. En god användarupplevelse är en viktig del av arbetet. Du är med i hela kedjan av analys, design, implementation, test och förvaltning.

Vi erbjuder en modern arbetsplats med stora möjligheter att utvecklas på både djup och bredd där vi lägger stort fokus på kompetensutveckling, fysiskt och pysikiskt välmående samt leverans av värde.

Vårt agila arbetssätt medför möjlighet att utföra blandade arbetsuppgifter inom utvecklingsteamet, ex kravutveckling, GUI-driven testutveckling, grafisk design etc.