Region Blekinge söker Fastighetsförvaltare

Region Blekinge söker Fastighetsförvaltare

Vill du ha en nyckelroll med ansvar för Region Blekinges fastighetsbestånd? Har du stor social förmåga och intresse för att samarbeta samt utveckla goda arbetsrelationer? Då har Region Blekinge tjänsten för dig!

Om tjänsten
Enheten för regionfastigheter har som huvudsaklig uppgift att erbjuda våra hyresgäster verksamhetsanpassade och ändamålsenliga lokaler. Region Blekinge disponerar ca 290 000 m2 lokalyta fördelat på framför allt sjukhus och vårdcentraler. Enheten har ca 35 anställda som arbetar med fastighetsförvaltning samt ny- och ombyggnationer.
Avdelningen för fastighetsförvaltning ansvarar för lokalförsörjning till Region Blekinges alla verksamheter. På avdelningen arbetar ett tiotal medarbetare med bland annat förvaltning och utveckling av fastigheter, fastighetsdokumentation, fastighetsekonomi, planerat underhåll, energieffektiviseringar, brandskydd samt hyresgästkontakter.

Man behöver nu förstärka organisationen med en kundinriktad Fastighetsförvaltare.

Som Fastighetsförvaltare har du en nyckelroll för att lokalförsörjningsprocessen inom Region Blekinge ska fungera effektivt och du ansvarar även för förvaltningen av fastighetsbeståndet. Som kundinriktad Fastighetsförvaltare är du kontaktytan till Region Blekinges hyresgäster/verksamheter och arbetar aktivt med planering för deras lokalförsörjning. Du deltar aktivt i den långsiktiga strategiska utvecklingen av fastigheterna och lokalerna samt utför ett stöd till fastighetschefen i fastighetsrelaterade frågor.
Rollen innebär ett stort ansvar som sammanhållande kontaktperson, samt innefattar processbaserat arbete och delaktighet vid verksamhetsutvecklingar. Ansvar för försäljning och köp av fastigheter samt upprättande av nyttjanderätter och delaktighet i behovsbeskrivningar och förstudier gällande lokalbehov ligger i rollen. Ditt arbete kommer att bedrivas i dialog och samverkan med drift och fastighetsorganisationen.

Om dig
För att lyckas i rollen så ser vi att du är ansvarstagande, analytisk och har en god samarbetsförmåga. Du tycker om att planera på kort och lång sikt och föredrar ett strukturerat arbetssätt, samtidigt som du kan hantera många parallella pågående uppdrag och snabba omställningar. Att skapa och presentera rapporter och beslutsunderlag för förvaltnings- och politisk ledning måste du känna dig bekväm med. Du bör vara en god kommunikatör och trivas i en roll med mycket, båda interna och externa, kontakter samt nätverkande. Att hålla sig ajour och omvärldsbevaka inom gällande lagar, regler, föreskrifter och arbetssätt faller sig naturligt för dig.

Viktigt för tjänsten är

Krav
 • Högskole-/universitetsutbildning inom samhällsbyggnadsprogrammet eller lantmäteri, alternativt yrkesutbildning inom fastighetsförvaltning, annan utbildning och/eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • Tidigare erfarenhet från liknande roller inom fastighetsbranschen.
 • Mycket goda kunskaper i svenska, såväl i tal som skrift.
 • Goda datorkunskaper i Microsoft Office 365.
 • B körkort
Meriterande
 • Erfarenhet från offentlig förvaltning
 • Projektledarutbildning
 • Utbildning eller erfarenhet av processbaserat arbetssätt.
 • Utbildning eller erfarenhet av LOU och upphandlingar
Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Om Region Blekinge
Varje dag skapar vi livskvalitet för Blekinges invånare och växtkraft för länet. Vi leder utvecklingen för ett attraktivt Blekinge och vi arbetar för att bidra till att göra Blekinge till den bästa livsmiljön för hållbar tillväxt och god hälsa. För oss är det viktigt att vårt miljö- och hållbarhetsarbete bidrar till en långsiktigt hållbar samhällsutveckling. Våra ansvarsområden är hälso- och sjukvård, tandvård, folkhälsa, regional tillväxt, infrastruktur, kollektivtrafik, kultur och bildning. För att livet är viktigt.

Region Blekinge erbjuder bland annat
 • Möjlighet till kompetensutveckling inom ditt arbetsområde.
 • Friskvårdsbidrag
 • Möjlighet till flexibla arbetstider.
Kontaktuppgifter
Detta är en rekrytering med samarbete mellan Region Blekinge och Adecco.
Du blir anställd av Region Blekinge och tjänsten är tillsvidare på heltid med start efter överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas. Tjänsten är krigsplacerad.

Rekryteringsarbetet sker löpande under ansökningstiden. Sista ansökningsdag är dock 221128.

Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du varmt välkommen att kontakta ansvarig rekryterare:
Carina Falck carina.falck@adecco.se

Varmt välkommen med din ansökan!
Mer info
Område Karlskrona
Yrkesroll Fastighet, Förvaltningsassistent, Bygg & Hantverk
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Adecco
Sista ansökningsdag 28 nov 2022 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Om Adecco Varje dag gör vi skillnad. För företag, organisationer och individer. Vi ser dagligen våra konsulter och kandidater komma ut i jobb hos våra kunder. Det är anledningen till varför vi går till jobbet varje dag. Som en av världens största HR-leverantörer har vi individens utveckling och kundens behov i fokus, för vi vet hur viktigt det är för ett företags konkurrenskraft att ha rätt person med rätt kompetens på rätt plats.