Saab Dynamics söker senior Projektledare

Saab Dynamics söker senior Projektledare

Är du en erfaren och engagerad projektledare? Vill du vara med och bidra till Saabs fortsatta utveckling? Nu söker vi en senior projektledare till Saab Dynamics i Karlskoga - är det din nästa utmaning?


Vad du blir en del av
Du blir en del av avdelningen för projektledning inom Supply Chain Production. Avdelningen på drygt 10 personer ansvarar för att leda industrialiseringen i utvecklingsprojekt och licenser/transfer of technology (ToT) inom produktion. Avdelningen arbetar även med kalkylering och configuration management. Arbetet bedrivs i nära samarbete med Business Unit Ground Combat, Inköp, Utveckling och självklart produktionsavdelningen.

Arbetsbeskrivning
I rollen som Projektledare arbetar du med projektledning kopplat till produktionen. Du ansvarar över ett internationellt produktionsprojekt, vilket innebär att du har ansvar över hela försörjningskedjan. I din roll leder eller deltar du i projektets hela framtagningsprocess och säkerställer att arbetet sker enligt fastställd projektstyrningsmodell.

Produktionen finns delvis i Sverige men då supply chain kedjan är spridd över Europa kommer arbetet innebära vissa resor inom Sverige och i Europa.

Rapportering sker direkt till kontraktsanvarig på Programavdelningen.

Din profil
Vi söker dig som har flerårig erfarenhet av projektledning inom produktion, har du dessutom arbetat med framtagning av nya produkter är det meriterande. Du har en teknisk bakgrund i form av relevant högskoleutbildning eller arbetslivserfarenhet som bedöms likvärdig. Denna roll kräver att du kan fokusera på helheten men också stötta i projektdetaljerna och tillsammans med ditt team navigera genom kommande utmaningar. Du kommunicerar obehindrat på svenska såväl som engelska.

Du är en analytisk och processdriven projektledare som motiveras av att arbeta målfokuserat och trivs med stort eget ansvar. Ditt engagemang gör att du även får med dig andra och du är duktig på att både engagera och leda tvärfunktionella team. Du har en stark kommunikativ förmåga och Som projektledare har du en stark kommunikativ förmåga och är van att ha många kontaktytor internt och externt samt interagera med olika intressenter. Självklart har du en problemlösande attityd och navigerar nyfiket i möjligheterna att hitta nya sätt att utmana status quo.

Information och ansökan
I den här rekryteringen har Saab valt att samarbeta med AxÖ Consulting. För frågor gällande tjänsten var vänlig kontakta rekryteringskonsult Tobias Björk, tel. +46 70 977 51 00 alt via mail, tobias.bjork@axoconsulting.se. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Skicka därför gärna in din ansökan så snart som möjligt!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Om Saab
Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld.

På Saabs affärsområde Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflage, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du en del av uppdraget. Saab jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla sina världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Verksamheten bedrivs på flertalet orter i Sverige och internationellt.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.
Mer info
Område Karlskoga
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AxÖ Consulting AB
Hemsida https://axoconsulting.se/
Sista ansökningsdag 12 juni 2022 (17 dagar kvar)