Saab Dynamics söker Risk and Opportunity Coordinator

Saab Dynamics söker Risk and Opportunity Coordinator

Är du en strukturerad person som trivs med stort eget ansvar? Har du erfarenhet av riskhantering inom produktion och vill nu anta en ny utmaning? Då kanske tjänsten som Risk and Opportunity Coordinator hos Saab Dynamics är jobbet för dig!


Vad du blir en del av
På Saabs affärsområde Dynamics delar alla medarbetare ett och samma uppdrag: att skapa förutsättningar för ett tryggt samhälle. Oavsett om det handlar om missilsystem, undervattensteknik, kamouflage, understödsvapen, träningssystem eller fältsjukhus är du en del av uppdraget. Saab jobbar i nära samarbete med att utveckla, tillverka och underhålla sina världsledande produkter, system och lösningar till kunder över hela världen. Verksamheten bedrivs på flertalet orter i Sverige och internationellt. Här kan du läsa mer om de förmåner som erbjuds.

Arbetsbeskrivning
I rollen som Risk and Opportunity Coordinator samordnar och stödjer du Dynamics produktionsavdelnings totala risk- och möjlighetsarbete. Det innebär bland annat att du skapar förutsättningar och driver fram ett effektivt och strukturerat riskarbete inom enhetens samtliga verksamheter. Du ser till att topprisker kontinuerligt identifieras, att deras grundorsaker fastställs och att ändamålsenliga och verkningsfulla åtgärder vidtas.

Andra förekommande arbetsuppgifter;
  • Leda risk- och möjlighetsmöten
  • Utbilda i riskprocessernas olika steg
  • Vid behov gå in som riskledare i både projekt och andra riskmöten
  • Sammanställa topprisker och rapportera dessa till Produktionsledningsgruppen.
Resor inom och utanför Sverige kan förekomma.


Din profil
Vi söker dig som har god erfarenhet av risk- och möjlighetshantering inom produktion, men också har erfarenhet från alla faserna inom projektlivscykeln (analys, planering, genomförande och avslut). Du har gärna en teknisk bakgrund i form av relevant högskoleutbildning eller motsvarande. Vidare är du duktig på att planera och leda möten, hålla presentationer och workshops. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift samt körkort krävs.

Du är en person som har ett stort driv, är engagerad och tar egna initiativ i ditt arbete. För att lyckas i rollen är det viktigt att du har en förmåga att förklara och lära andra om riskarbetet samt arbeta för att höja medvetandet i hela organisationen. Du motiveras av att arbeta målfokuserat, strukturerat och trivs med stort eget ansvar. Du tycker om att arbeta både operativa och strategiska frågor och samarbetar gärna med kollegor på olika nivåer i företaget.

Information och ansökan
I den här rekryteringen har Saab valt att samarbeta med AxÖ Consulting. För frågor gällande tjänsten var vänlig kontakta rekryteringskonsult Tobias Björk, tel. +46 70 977 51 00 alt via mail, tobias.bjork@axoconsulting.se. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande. Skicka därför gärna in din ansökan så snart som möjligt!

Befattningen kräver att du genomgår och godkänns enligt vid var tid gällande bestämmelser för säkerhetsskydd. För befattningar där Saab har krav på säkerhetsklassinplacering kan, i förekommande fall, medföra krav på visst medborgarskap.

Om Saab
Saab är ett ledande försvars- och säkerhetsföretag med uppdrag att hjälpa nationer att skydda sin befolkning och bidrar till trygghet för människor och samhällen. Med 18 000 talangfulla medarbetare utvecklar Saab teknik och lösningar för en säkrare, mer hållbar och mer rättvis värld. Läs mer på Saab.com

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.
Mer info
Område Karlskoga
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AxÖ Consulting AB
Hemsida https://axoconsulting.se/
Sista ansökningsdag 12 juni 2022 (18 dagar kvar)