Nobel Biocare söker en Quality Control Manager

Nobel Biocare söker en Quality Control Manager

Nobel Biocare är ett globalt marknadsledande, innovativt och medicintekniskt bolag som erbjuder dentala implantat och unika behandlingskoncept. Nobel Biocares mål är att förbättra varje patients livskvalité genom att hjälpa kunder att behandla fler patienter bättre med sina innovativa produkter och lösningar. Nobel Biocare har totalt cirka 2 500 medarbetare, varav ca 350 personer på vår fabrik i Karlskoga och huvudkontoret ligger i Zürich.

Nobel Biocare söker nu en Quality Control Manager med ett tryggt ledarskap till gruppen inom kvalitetskontroll. Här leder du gruppen och arbetet framåt med främsta kvalitet i fokus. Genom att agera proaktivt och öka samarbetet mellan avdelningarna skapar du rätt förutsättningar för att effektivisera och säkerställa hög kvalitet för slutprodukt. Låter detta som nästa steg för dig i din professionella utveckling? Sök tjänsten som Quality Control Manager redan idag.

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av Axö Consulting men du kommer att anställas direkt hos Nobel Biocare.

Nobel Biocare erbjuder

Nobel Biocare erbjuder en inspirerande och modern arbetsmiljö där du ges möjlighet att arbeta på ett internationellt och framgångsrikt bolag i stark tillväxt! Vi förespråkar och uppmuntrar till karriär- och yrkesmässig utveckling och det råder god sammanhållning inom bolaget där kulturen präglas av en stark teamkänsla. Som anställd hos oss kan du därför förvänta dig ett ansvarsfyllt arbete med varierande arbetsuppgifter och en arbetsplats som erbjuder delaktighet och gemenskap. Hos oss trivs du som är nyfiken, flexibel och som gillar när det händer mycket kring dig!

Ta chansen att söka till oss på Nobel Biocare AB, ett företag i tillväxt inom en spännande bransch där vårt gemensamma mål är att förbättra människors livskvalité!

Arbetsbeskrivning

I rollen som Quality Control Manager är du avdelningschef inom kvalitetskontroll och har fullt ledarskap för avdelningen. Detta innefattar att coacha, leda och utveckla medarbetarna. Du har löne- och utvecklingssamtal samt hjälper medarbetarna till effektivt arbete och egen utveckling. Du ansvarar för att processen kring frisläppning av produkt samt kvalitetsinspektionen för inkommande produkter utförs på ett effektivt sätt och enligt kraven i kvalitetsledningssystemet. Du deltar i arbetet och övervakar implementering och utveckling av QMS enligt gällande FDA-reglering, ISO 13485-standarden. Du medverkar i revisioner, undersöker avvikelser och genomför korrigerande åtgärder. Ansvaret omfattar också uppföljning av budget och uppsatta mål.

Vidare ser och identifierar du förändringar i produktionen som påverkar avdelningens arbete för att säkerställa att medarbetarna inom avdelningen får den information som behövs för att planera sitt dagliga arbete på ett effektivt sätt. Detta genom att se helheten och skapa goda samarbeten med övriga avdelningar inom organisationen.

Som Quality Control Manager arbetar du även kontinuerligt med ständiga förbättringar inom ditt ansvarsområde samt att följa upp KPI:er och kommunicera dessa till teamet och ledningsgruppen. Du rapporterar till Head of Quality Management och ingår i kvalitetsledningsgruppen.

Kvalifikationer

För att lyckas i rollen som Quality Control Manager ser Nobel Biocare att du har några års erfarenhet av en arbetsledande roll. Du har en universitetsexamen inom relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenhet där kombinationen av kvalitet och ledarskap är meriterande. Du har sedan tidigare arbetat i en arbetsledande roll och framgångsrikt utvecklat människor, processer och arbetssätt med fokus på organisationens tillväxt. Det är meriterande om du sedan tidigare kommit i kontakt med kvalitetskontroller, mätteknik och validering.

Att du hanterar såväl svenska som engelska i både tal och skrift ser vi som en självklarhet, då du dagligen kommer att använda båda språken.

Som person har du en förmåga att se helheten i arbetet och kan identifiera när din avdelning bör involveras. Du har lätt för att skapa nya relationer och trivs i det tvärfunktionella samarbetet då du ser att det är av betydande vikt för att skapa goda resultat. Noggrannheten och strukturen i ditt arbetssätt är något som faller sig naturligt.

Information om ansökan

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Tobias Björk, AxÖ Consulting, på telefonnummer 070-977 51 00. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Varmt välkommen med din ansökan!

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.
Mer info
Område Karlskoga
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AxÖ Consulting AB
Hemsida https://axoconsulting.se/
Sista ansökningsdag 5 juni 2021 (28 dagar kvar)