Automationsingenjör till Nobel Biocare AB

Automationsingenjör till Nobel Biocare AB

Vill du vara med och driva utvecklingen av automation inom ett branschledande företag, samtidigt som du bidrar till människors ökade livskvalitet? Då kan rollen som automationsingenjör hos Nobel Biocare vara rollen för dig!

Nobel Biocare är ett globalt marknadsledande, innovativt och medicintekniskt bolag som erbjuder dentala implantat och unika behandlingskoncept. Vårt mål är att förbättra varje patients livskvalité genom att hjälpa våra kunder att behandla fler patienter bättre med våra innovativa produkter och lösningar. Nobel Biocare har totalt cirka 2 500 medarbetare, varav ca 350 personer på vår fabrik i Karlskoga och huvudkontoret ligger i Zürich.

Vi erbjuder

Nobel Biocare erbjuder en inspirerande och modern arbetsmiljö där du ges möjlighet att arbeta på ett internationellt och framgångsrikt bolag i stark tillväxt! Vi förespråkar och

uppmuntrar till karriär- och yrkesmässig utveckling internt och det råder god sammanhållning inom bolaget där kulturen präglas av en stark teamkänsla. Som anställd hos oss kan du därför förvänta dig ett ansvarsfyllt arbete med varierande arbetsuppgifter och en arbetsplats som erbjuder delaktighet och gemenskap.

I Karlskoga ligger bolagets prototypverkstad, så möjligheten att få automatisera och anpassa verksamheten för framtida produkten finns hos oss. De har ett nära samarbete med systerfabriken i Yorba Linda, Kalifornien samt huvudkontor i Zürich. Hos oss trivs du som är nyfiken, flexibel och som gillar när det händer mycket kring dig!

Ta chansen att söka till oss på Nobel Biocare AB, ett företag i tillväxt inom en spännande bransch där vårt gemensamma mål är att förbättra människors livskvalité!

Rollen

Som automationsingenjör kommer du att ansvara för att företagets automationsutrustningar implementeras och uppdateras regelbundet. Rollen kommer också att fungera som projektledare eller som representant i större projekt som arbetar. Du kommer då att ansvara för att hålla uppsatt projektplan samt budget. Du kommer också leda relevanta valideringsinsatser för automatisering och tillhandahålla ledarskap under dessa utföranden genom ett team av både NB-anställda och entreprenörer. I automationsingenjörens ansvarar ligger såväl den strategiska som den operativa utvecklingen av nya och även befintliga system, processer och metoder.

Som automationsingenjör kommer du ingå i gruppen utveckling och automation där du kommer vara en del av mindre team med ytterligare fyra medarbetare.

Arbetsuppgifter
  • Utföra FoU aktiviteter. Undersöka och vara uppdaterad inom de senaste och mest effektiva tillverkningsmetoderna och kunna föreslå nya möjligheter till avancerad produktutveckling.
  • Aktivt driva förbättringsprojekt för ökad säkerhet, produktivitet och kvalité.
  • Föreslå processändringar och processutrustningar.
  • Specificera utrustning, validera den och driftsätta i produktion.
  • Förstå och följa ECO/MCO-processen.
  • Hålla dig uppdaterad på gällande europeiska hälso- och säkerhetsbestämmelserna (CE) och USA (UL).
  • Utbilda internt i systemteknik, robot- och PLC-programmering.
  • Arbeta med design via effektiva designverktyg och tillhandahålla ritningar.
Vem söker vi?

Du behöver vara en person som är duktig på att leda andra! Du besitter ett stort eget driv och ser alltid till att komma i mål med ditt arbete och projekt. Stöter du på utmaningar så tar du hjälp av rätt person för att komma vidare i ditt eget arbete. Du har en god kommunikativ förmåga, är en god lyssnare och ser gärna saker från andra infallsvinklar. Vidare är du flexibel, strukturerad och mycket kvalitetsmedveten. Som utbildningsbakgrund har du en kandidatexamen i teknik eller likvärdigt samt flera års erfarenhet av automatisering i en processindustri. Är din arbetslivserfarenhet förvärvad i en medicinteknisk miljö kommer det att vara ett stort plus! Vi värdesätter kunskap inom GMP och förståelse för valideringsprocesser inom branschen högt. Du har lätt för att snappa upp kritiska moment, har god analytisk förmåga och är van att hålla deadlines. Vidare har du erfarenhet av att arbeta ihop med personer inom olika stödfunktioner och har inga problem att prata inför en grupp. Dina kunskaper i svenska och engelska är goda, både tal och skrift. Erfarenhet av SAP är ett plus.

Information om ansökan

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. Vid frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Olle Öijen på Olle.Oijen@axoconsulting.se eller Carl Negendanck på Carl.Negendanck@axoconsulting.se

Varmt välkommen med din ansökan!

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.
Mer info
Område Karlskoga
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AxÖ Consulting AB
Hemsida https://axoconsulting.se/
Sista ansökningsdag 3 juni 2021 (28 dagar kvar)