Budget- och skuldrådgivare

Budget- och skuldrådgivare

Kultur- och föreningsförvaltningen ansvarar för uppdrag inom området kultur och förening i Karlskoga, och erbjuder i egen regi verksamheter i form av badhus, kulturskola, konsthall och bibliotek. Därtill erbjuder vi föreningsstöd och service inom områden såsom: spår- och vandringsleder, badstränder, utegym, skatepark, gräs- och konstgräsplaner, anläggningar, lokaler, museum och värnar om Karlskogas kulturarv. Vi skapar även förutsättningar för olika upplevelser genom lovverksamhet, evenemang och bidrag till civilsamhället.

Arbetsuppgifter

Du arbetar aktivt genom olika former av ekonomisk rådgivning med att förebygga skuldproblem och hjälpa skuldsatta personer att finna en lösning på sin situation.
Du informerar och ger råd om privatekonomi till rådsökande. Som rådgivare kan du verka för att överenskommelse kommer till stånd med fordringsägare. I samarbete med den rådsökande upprättar du ansökningar om skuldsanering, ger råd och stöd under skuldsaneringsperioden. Du hjälper personen att strukturera och hantera vardagsekonomin samt att göra en hushållsbudget.

Karlskoga kommun ansvarar även för budget- och skuldrådgivning i Degerfors kommun.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har högskoleexamen inom ekonomi, juridik, beteendevetenskap eller annan utbildning som av arbetsgivaren bedöms som likvärdig. Du ska ha god förmåga att bemöta, kommunicera och skapa förtroende hos olika individer. Du ska vara strukturerad, pedagogisk och serviceinriktad. Du har kunskap om privatekonomi och är van vid kontakter med myndigheter och företag.

Det är meriterande om du har erfarenhet av:
  • att möta människor som är i kris
  • normkritiskt arbete och/eller arbete utifrån barnkonventionen.
Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde efter överenskommelse
Mer info
Kontaktperson Annica Helgadotter
Telefon 0586-615 96
Område Karlskoga
Yrkesroll Ekonomi, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://alfrednobelskarlskoga.se/nyfiken-pa-karlskoga.html
Sista ansökningsdag 23 feb 2020 (3 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Inom Karlskoga kommun arbetar 2 400 medarbetare inom 400 olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Karlskoga.
Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!