Junior automationsingenjör till spännande tjänst i Karlskoga!

Junior automationsingenjör till spännande tjänst i Karlskoga!

Vill du få möjligheten att arbeta i spännande projekt med globala kunder tillsammans med kunniga kollegor? Är du dessutom intresserad av kemi, och har en utbildning inom instrumentering/automation? Perfekt! Då är det dig vi söker!

Dina arbetsuppgifter

Som automationsingenjör kommer du att vara med och arbeta i projektform i nära samarbete med andra kollegor för att ta fram lösning åt kund gällande hur kemianläggningen ska utformas. Du kommer även att medverka som rådgivare vid montage och igångkörning av anläggningar, samt närvara vid leveranskontroll av beställd utrustning hos leverantörer. På sikt kommer det att förekomma resor i tjänsten till bland annat Asien och Mellanöstern.

Du kommer att medverka vid framtagning av:
 • PID ritningar
 • Förreglingsdiagram med förreglingsscheman.
 • Konfigureringsunderlag och DCS programmering.
 • Beräkningar av instrumentspecifikationer.
 • Förfrågningsunderlag och medverkan vid upphandlingar.
Din profil

I rollen som process- och automationsingenjör på detta företag kommer du ingå i olika team med personer från olika discipliner, vi söker därför dig som arbetar bra i grupp och som har en positiv inställning. För att passa bra in i denna roll behöver du som person vara driven, kunna ta eget ansvar samt god förmåga att lyssna och lära. Vi ser att du som söker har kunskap inom instrumentering/automation och har ett intresse för kemi.

Skallkrav för tjänsten:
 • Akademisk utbildning inom relevant område, till exempel; Automationsingenjör, Elektroingenjör eller Kemiingenjör
 • Kunskap inom något av följande styrsystem; ABB, Honeywell och Emerson
 • Goda tal- och skriftkunskaper i både svenska och engelska
Meriterande för tjänsten:
 • Erfarenhet av anläggningsprojektering inom processindustrin samt erfarenhet från montageövervakning och/eller uppstart av processanläggningar
 • CV beräkning av reglerventiler
 • Office VBA
Villkor

Start: Enligt överenskommelse
Lön: Enligt överenskommelse
Omfattning: Heltid
Ort: Karlskoga

Urval och intervjuer sker löpande så ta chansen och skicka in din ansökan redan idag!
Mer info
Område Karlskoga
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Processingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Sista ansökningsdag 16 mars 2020 (17 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Företaget har funnits i Karlskoga i över 100 år och är sprunget ur Alfred Nobels arv och framsteg. Vår kund projekterar och bygger kemianläggningar baserade på egenutvecklade teknologier runt om i världen, största delen av kunderna finns i Asien samt mellanöstern.

Som anställd på Framtiden AB kan du känna dig trygg. Samtliga av våra tjänster omfattas utav kollektivavtal vilket ger dig avtalsenliga villkor gällande semester, lön, pension, sjukfrånvaro etc.
Som anställd på Framtiden får du alltid en personalansvarig som finns tillgänglig för dig under hela anställningsperioden. Personalansvarig har som uppgift att hjälpa dig att utvecklas i din yrkesroll samt att säkerställa att du trivs på din arbetsplats.

Framtiden finns till för att världen behöver fler bra företag. Vi levererar personal till företag och samtidigt ger vi jobb till människor. Vi lever efter våra värderingar som är Glädje, Enkelhet och Kör! Vi är specialister på att rekrytera unga talanger, dvs. personer som är i början av sin karriär, till rätt företag. Framtiden finns på sju orter i Sverige samt i Oslo och är ett av Sveriges snabbast växande företag.

Framtiden arbetar med både bemanning och rekrytering och vår idé är att minska avståndet mellan utbildningen och arbetslivet. Vi hjälper våra kunder till en bättre framtid genom den personal som vi förmedlar.

För denna tjänst kommer du under en inledande period vara anställd genom oss på Framtiden för att sedan gå över och bli anställd direkt hos kundföretaget.