Laboratorieingenjör inom analytisk kemi till EURENCO

Laboratorieingenjör inom analytisk kemi till EURENCO

Laboratorieteamet hos EURENCO fortsätter att växa. Här får du möjlighet att arbeta med en helt unik produkt i en laboratorietjänst som kännetecknas av stora praktiska inslag, metod & analys liksom arbete i grupp men också eget ansvar för instrumentutveckling. Och det bästa av allt - du gör det tillsammans med ett härligt team i ett laboratorium fullt utrustat med moderna analysinstrument.

Om tjänsten

EURENCO i Karlskoga är en välkänd partner när det kommer till utveckling och tillverkning av krut och sprängämnen. Man levererar högklassiga produkter till både civil och militär marknad. På kundlistan finns världsledande företag inom såväl fordonssäkerhet som olja/gas, gruvindustri och myndigheter verksamma inom luft- och rymdfart.

Säkerhet och kvalitet är ledord i företaget där laboratorieverksamheten utgör en mycket viktig funktion. Avdelningen, som i dagsläget består ett 15-tal personer fördelat på laboranter och ingenjörer, befinner sig i en tillväxtfas och vill gärna bli fler. Därför söker man med hjälp av AxÖ Consulting efter ingenjörer som trivs i labbmiljö där analys och problemlösning står i fokus.

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos EURENCO.

Arbetsuppgifter

Som laboratorieingenjör utför du flera olika typer av kvalitetskontroller under tillverkningskedjan vilket ger en god överblick över tillverkningsprocessen. Regelbundna kontakter sker mot produktion-, R&D- och marknadsavdelningar.
  • Under pågående tillverkningsprocess ansvarar du för genomförande av olika produktionsprover. Allt i syfte att säkerställa hög kvalitet och säkerhet i produkten.
  • När produkten är färdig deltar du även vid slutprov/godkännande där såväl interna krav som kundkrav ska utvärderas och analyseras.
Tjänsten är mångfacetterad och innefattar förutom ovanstående även ett instrumentansvar vilket innebär att du utvecklar, utför felsökning samt modifierar och anpassar mätmetoder för ett eller flera instrument - tex inom kromatografi, titrering etc. I EURENCOs labb hittar du så gott som de flesta moderna analysinstrument som finns på marknaden, därför anlitas labbet även av externa kunder.

Kvalifikationer

Till den här tjänsten söker vi antingen dig som:
  • är i början av din karriär med relevant eftergymnasial utbildning (Yrkeshögskola eller treårig akademisk utbildning). Företrädesvis med studieinriktning som har inslag av analytisk kemi, biomedicinsk analys, biokemi, forensisk kemi etc.
  • eller dig som istället för eftergymnasial examen har längre relevant yrkeserfarenhet. Vi vill då att du har jobbat med analytisk kemi ett par år och på så sätt förvärvat dig motsvarande kunskap.
Utöver ovanstående vill vi också att du har:
  • God förmåga att läsa, skriva och tala svenska samt engelska då detta används på arbetsplatsen liksom i kontakt med underleverantörer.
  • B-körkort då arbetsplatsen är belägen inne på ett stort industriområde där du ibland behöver förflytta dig med bil. Egen bil är dock inget krav.
  • Svenskt medborgarskap då EURENCOS verksamhet och kundsamarbeten ställer krav på detta.
Du är en praktiskt lagd person som är intresserad av att lära dig nya saker och stimuleras av att få möjlighet att fördjupa dig och utforska ny teknik. Vi vill att du som söker är vetgirig, handlingskraftig och har förmåga att kombinera din teoretiska kunskap med praktisk tillämpning. Vidare tycker du att labbmiljö är spännande och känner dig trygg med att växla mellan att jobba praktiskt och att administrera och skriva rapporter. Du sätter stort värde på noggrannhet och metodiskt tillvägagångssätt.

Vad erbjuder EURENCO?

På EURENCO är personalen lika viktig som uppgiften, därför erbjuds du:
  • Ett genomtänkt introduktionsprogram som löper under dina första sex månader i företaget. Här ges du möjlighet att bekanta dig såväl med företaget i stort som dina arbetsuppgifter specifikt liksom specialisering inom instrument. Du kommer att få tillgång till en handledare och tillsammans går ni systematisk igenom samtliga kontrollmetoder och analyser.
  • Generösa vidareutbildningar och utvecklingsmöjligheter för att ge dig så goda förutsättningar som möjligt till karriär- och yrkesmässig utveckling inom EURENCO. Du kommer bland annat att utbilda dig inom explosivämnen och på sikt även inom analysteknik.
  • Goda personalförmåner såsom friskvårdsbidrag och sjukvårdsförsäkring för alla anställda.
Information

Urval sker löpande. Varmt välkommen med din ansökan redan idag. Vid frågor kontaktas rekryteringskonsult Oskar Bernling, telefon 073-915 70 61.

Mer info
Område Karlskoga
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://axoconsulting.se/
Sista ansökningsdag 10 nov 2019 (27 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

EURENCO är en av Europas ledande tillverkare av krut och sprängämnen. Koncernen har ca 900 medarbetare och verksamhet i Frankrike, Belgien och Sverige. Koncernspråket är engelska. Företagets kunder finns spridda i hela världen, med fokus på Europa och USA. På siten i Karlskoga jobbar ca 250 personer. EURENCO:s produkter återfinns i såväl militära som civila produkter. Våra kunder finns inom bl.a. olje-, bil- och samt vapenindustrin.

Läs mer om EURENCO på www.eurenco.com.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.