Chief Marketing Officer (CMO)​

Chief Marketing Officer (CMO)​

Är du en erfaren digital marknadsförare med ledarskapserfarenhet? Är du en person som drivs av hög kvalité och som har en stark entreprenöriell ådra? Då kan det vara dig vi letar efter till tjänsten som Proteinbolagets nya CMO. Du ges möjligheten att ansluta till ett bolag i stark tillväxt och som är en av Sveriges ledande e-handelsbutiker inom kosttillskott och träningskläder!

Om proteinbolaget
Proteinbolaget.se är Sveriges snabbaste växande e-handel inom kosttillskott och träningskläder! Vi erbjuder inte bara produkter från de största globala varumärkena utan även produkter från egna varumärken inom både kosttillskott och träningskläder. Vi är en modern startup med högt tempo och stark tillväxt. 2018 blev vi årets Gasell i Örebro län då vi under de senaste tre åren växt med 828% och varit lönsamma! Idag är vi 27 stjärnor i bolaget och nästa stora steg för fortsatt tillväxt är att expandera till nya marknader. Läs gärna mer om oss på; www.proteinbolaget.se alternativ se vår senaste intervju på Emeet via video; https://m.youtube.com/watch?v=...

Om tjänsten
Som CMO på Proteinbolaget kommer du vara ansvarig för företagets marknadsbudget och strategi, avseende både performance marketing- och varumärkesaktiviteter. Du kommer att vara ansvarig för områden som bland annat rör SEM, SEO, Sociala media, Influencer Marketing, Programmatic, Remarketing, etc. Du kommer att arbeta med att driva trafik till vår e-handel och ha personalansvar för en Online Marketing Manager, en Social Media Coordinator samt vårt Influencer Marketing team bestående av två specialister och en Community Manager. Som CMO tar du också en given plats i vår ledningsgrupp där du får vara delaktig i att leda bolaget mot uppsatta mål.

Vidare kommer du att arbeta som en strategisk rådgivare till personalen och säkerställa att Proteinbolagets kunddrivande aktiviteter når nya höjder. En viktig del i rollen är att säkerställa att medarbetarna har rätt förutsättningar för att utföra de operativa arbetsuppgifterna. Du bör vara duktig på att kravställa och leda både intern och extern kompetens. Vi ser framför oss att du tidigare varit specialist inom digital marknadsföring och att du vet exakt hur man på bästa sätt arbetar både prestationsbaserat och varumärkesorienterat.

Arbetsuppgifterna kommer att innefatta;

* Ansvar för företagets marknadsbudget * Utarbeta och implementera bolagets marknadsstrategi * Sätta och utvärdera KPI:er för alla våra marknadsaktiviteter * Identifiera nya möjligheter, verktyg och kanaler * Arbeta nära marknadsavdelningen där du innehar personalansvar för fem personer * Utveckla och driva relationen med externa byråer * Ha ett nära samarbete med e-handelsteamet för att säkerställa hög konvertering och lönsamhet * Tillsammans med externa partners och intern personal säkerställa att all kommunikation sker i linje med hur bolaget vill uppfattas * Vara ansvarig för och operativt arbeta med analys och utvärdering av varje kanal samt för helheten av verksamheten.

Om dig
I denna roll ser vi att rätt kandidat är en affärsorienterad, organiserad och analytisk ledare med en hög förståelse för varumärkesbyggande. Du ska ha en känsla för detaljer och förmåga att strategiskt planera och utföra marknadsaktiviteter i världsklass. Vi ser även att du är energisk med förmåga och drivkraft att arbeta självständigt i en snabb, utmanande och digital omgivning.

Vi ser gärna att du har dessa kvalifikationer;* Minimum 5 års erfarenhet av digital marknadsföring inom både prestations- och varumärkesbyggande marknadsföring * Kunskap och erfarenhet från att arbeta med digital marknadsföring via byrå eller ehandel * Vana av att leda team med specialistkompetens * Dokumenterad erfarenhet av ansvar för en digital marknadsföringsbudget * Kunskaper i Google Analytics och/- eller andra mätverktyg * Stort affärssinne och förståelse för kundbeteende online * God kommunikationsförmåga och lätt för att samarbeta med andra, både internt och externt * Flytande i engelska, både tal och skrift Då Proteinbolaget befinner sig i stark tillväxt kommer det för rätt person erbjudas väldigt goda utvecklingsmöjligheter inom organisationen.

Placering & Start
Tjänsten är placerad på Proteinbolagets huvudkontor i Karlskoga och tillsättning är enligt överenskommelse.

Kontakt
Har du frågor om tjänsten är du varmt välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Sanny Malmberg på telefonnummer 072-6006422 alternativt via mail: sanny@ecommercerecruit.se

Ansökan
Då vi tillämpar löpande urvalsarbete uppmanar vi dig att skicka din ansökan snarast för att säkerställa att ansökan kommer med i processen. Vi ser med stort intresse fram emot din ansökan.

#proteinbolaget #cmo #marknadschef #digitalmarknad #e-handel #ecommerce #ecommercerecruit #jobs #Chiefmarketingofficer #karriär
Mer info
Område Karlskoga
Yrkesroll Marknadsföring, Marknadschef
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 17 nov 2019 (2 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vi är specialister på rekrytering inom området e-handel och digitala tjänster. Vi har inte bara mångårig erfarenhet av att rekrytera till just e-handelsföretag, utan vi sitter dessutom rent fysiskt tillsammans med flera olika e-handelsföretag. På denna sida hittar du lediga jobb inom e-handel och digitalt. Vill du ha hjälp med rekrytering så kan du här läsa mer om E-commerce recruit.