After Sales Manager till Dynasafe

After Sales Manager till Dynasafe

Här välkomnas du till ett världsledande internationellt företag som har ordentlig medvind. Med komplexa produkter som specialitet finns en otrolig möjlighet att bygga upp en lönsam och effektiv eftermarknadsorganisation. Och det är här du kommer in i bilden! Du som vill ta ett helhetsansvar för att utveckla funktionen i såväl Sverige som Tyskland.

Dynasafe är ett företag som utvecklar och konstruerar avancerade produkter för explosionsskydd och destruktion av ammunition. Produkterna är marknadsledande och erkända globalt, både för sin kvalité och höga tillförlitlighet. Här finner du ett innovativt bolag som kännetecknas av sin gröna och hållbara profil, teknikutveckling, internationella affärer, flexibilitet och korta beslutsvägar. Verksamheten utgörs av huvudkontor i Karlskoga med 19 anställda, en site i Langenselbold (Tyskland) med 15 anställda, samt ett säljbolag i USA.

Affärerna blomstrar hos Dynasafe och man bygger nu upp sin organisation för framtiden. Med hjälp av AxÖ Consulting, söker man en After Sales Manager med placering på huvudkontoret i Karlskoga. Produkterna Dynasafe levererar är komplexa vilket skapar stora möjligheter inom eftermarknadsområdet avseende serviceavtal, garantier, reservdelar och underhåll. Som After Sales Manager kommer du ta ansvar för att samordna och utveckla eftermarknad i både Sverige och Tyskland.

Dynasafe erbjuder

Dynasafe Karlskoga erbjuder en internationell arbetsmiljö med engagerade kollegor och ledare som stöttar och utmanar dig i din yrkesroll. Här finner du innovativa projekt samt mångsidiga och utvecklande arbetsuppgifter i en spännande produktion. Dynasafe värdesätter ett öppet, positivt och inkluderande arbetsklimat.

Arbetsbeskrivning

I rollen som After Sales Manager utgör du en viktig del av Dynasafes ledning med helhetsansvar för företagets eftermarknadsarbete. Detta inkluderar bland annat att upprätta samarbets- och underhållskontrakt för regelbundet underhåll till nya samt befintliga kunder. Du och din avdelning fungerar även som företagets primära kontakt i ärenden som rör garantiärenden och reservdelar. Ditt ansvar är att utveckla avdelningen liksom sörja för att utveckla nya strategier inom hela eftermarknadsområdet.

I arbetsuppgifterna ingår även att:
  • Kontinuerligt utvärdera, förbättra och äga hela After Sales processen
  • Leda och fördela arbetet inom avdelningen vilket omfattar personalansvar för tre medarbetare, medarbetarsamtal, nyrekrytering vid behov samt upprätta och följa upp kompetensutvecklingsplaner.
  • Skapa marknads- och försäljningsplaner inom ramen för eftermarknadsområdet.
Rollen ingår i Dynasafes ledningsgrupp och rapporterar direkt till VD. Tjänstens placeringsort är Karlskoga.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har en akademisk utbildning eller minst 10 års yrkeserfarenhet som bedöms likvärdigt. Du har ett antal års erfarenhet inom eftermarknad och är van att hantera internationella kundkontakter. Du är en god förhandlare och har tidigare erfarenhet av att arbeta mot antingen myndighet, regering, militär och/eller säkerhetsorganisationer och har förståelse för komplexiteten som detta medför. Ytterligare efterfrågad kompetens:
  • Mycket goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift. Kunskaper i svenska är mycket önskvärt. Har du dessutom kunskaper i tyska är detta meriterande.
  • Tidigare erfarenhet av personalledning
  • Stort kunnande inom eftermarknadsområdet och framför allt ett stort driv att utveckla detta tillsammans med Dynasafe.
För att lyckas i rollen är du resultat- och målinriktad. Struktur och systematik i arbetet är även något som kännetecknar dig. Du kommer ha en hel del kundkontakter och det är därför viktigt att du trivs med långa kundrelationer samt är utåtriktad och social. Som ledare är du tydlig i din kommunikation, transparent och har ett engagemang som smittar av sig på din omgivning. Du trivs även med att resa del av din arbetstid, både inrikes och utrikes, och förstår vikten av att ibland jobba de tider på dygnet då slutkunden har verksamhet.

Information och ansökan

Urval sker löpande. Tjänsten är tillsvidare och tillträde sker efter överenskommelse. Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Oskar Bernling, AxÖ Consulting, på telefonnummer 073-915 70 61. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Om Dynasafe

Dynasafe International AB är moderbolaget i en koncern som är världsledande inom tre affärsområden: Explosionssäkra transportkammare för ammunition och misstänkta bomber, anläggningar för destruktion av ammunition samt anläggningar för rengöring av högtoxiska gaser.

De två koncernbolagen Dynasafe Protection Systems AB och Dynasafe Demil Systems AB (DDS) har huvudkontor i Karlskoga med en omsättning på ca 230 miljoner. DDS är också moderbolag till det tyska dotterbolaget, Dynasafe Environmental Systems GmbH, som konsolideras av moderbolaget i Karlskoga.

Är du intresserad av att veta mer om Dynasafe? Besök www.dynasafe.com eller titta på videon nedan.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information besök och ansökan: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post. Varmt välkommen med din ansökan.
Mer info
Område Karlskoga
Yrkesroll Organisation & ledning, Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://axoconsulting.mynetworkglobal.com
Sista ansökningsdag 31 mars (12 dagar kvar)