Cambrex söker ny produktionschef

Cambrex söker ny produktionschef

Cambrex Karlskoga är ett dynamiskt och expansivt företag som arbetar med avancerad organisk kemi och utvecklar processer samt levererar produkter till läkemedelsföretag. Vid verksamheten i Karlskoga tillverkas framför allt aktiva läkemedelssubstanser och läkemedelsintermediat. I Karlskoga är drygt 450 personer anställda. Cambrex verksamhet, med forskning, utveckling och tillverkning, finns på Björkborns Industriområde. Verksamheten i Karlskoga ingår i den globala Cambrexkoncernen som är aktiv inom innovativ kemi. Läs mer på www.cambrex.com

Med innovativ forskning och avancerade tillverkningsprocesser gör Cambrex det möjligt för sina kunder att förbättra livskvalitet för patienter över hela världen. På Cambrex Karlskoga blir du del av en organisation som varje dag får saker att hända. Här jobbar vi som tycker det är inspirerande att omges av kunniga kollegor som alla tar ett stort ansvar och bidrar till företagets framgång. Genom tvärfunktionellt samarbete över avdelningarna möts olika yrkesgrupper och tillsammans driver Cambrex utvecklingen framåt.

Är du en nyckelspelare i vår fortsatta framgång?

Tjänsten är en direktrekrytering där rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos Cambrex.

Produktionsledningen & din roll som Produktionschef

Som Produktionschef ansvarar du för att tillverkningen inom ditt område möter högt uppsatta mål och levererar goda resultat gällande säkerhet, kvalitet, leverans, effektivitet och ekonomi. Ditt ansvar blir att säkerställa den fortsatta utvecklingen inom ditt produktionsområde tillsammans med fabrikschefer och processingenjörer.

Produktionsområdet består av 1 fabrik med flera produktionslinjer, totalt ca 15 tjänstemän och 60 operatörer, och driften i linjerna sker i 5-skift. Direkt underställd personal är fabrikschefer och processingenjörer.

Du planerar, driver och följer upp ett aktivt förbättringsarbete genom att engagera och involvera medarbetarna. Du stöttar underställd personal med coachning, handledning och operativt stöd. I rollen som produktionschef är du aktiv i utvecklingen av personal, fabriker och processer tillsammans med egen personal och supportfunktioner.

Du rapporterar till Produktionsdirektör och ingår i produktionsledningen.

Vem är du?

Cambrex söker dig som har en civilingenjörsexamen, gärna inom kemiteknik eller likvärdig utbildningsnivå. Dessutom tror Cambrex att du har flera års erfarenhet av ledarskap där du tidigare ansvarat för att driva större ansvarsområden på egen hand. Du har gedigen erfarenhet inom produktion och har med fördel arbetat inom processindustrin sedan tidigare. Då Cambrex arbetar med GMP är det fördelaktigt om du har erfarenhet inom området och har kommit i kontakt med det under tidigare anställningar.

Som person är du trygg i dig själv och trivs med att ta beslut som driver arbetet framåt. Då verksamheten är komplex och präglas av ett högt tempo krävs att du trivs i en föränderlig miljö samt att du har förmåga att snabbt skapa dig god överblick av nya situationer. De många kontakterna i tjänsten kräver att du har god förmåga att skapa relationer genom professionellt samarbete.

Som ledare har du god förmåga att organisera ditt team samt utmana och utveckla dina medarbetare utifrån deras styrkor. Du förväntas leda med respekt för individen, prestigelöshet, hög integritet och tydlighet.

Cambrex erbjudande

Cambrex erbjuder dig ett spännande arbete med utmanade och varierande ansvarsområden och arbetsuppgifter. Du kommer att ha en stor påverkan på företagets och Produktionsavdelningens framgångar och du förväntas vara med och leda oss in i företagets fortsatta utveckling. Du kommer att arbeta med mycket kompetenta kollegor och få god möjlighet till karriär- och yrkesmässig utveckling.

Information och ansökan

Ansökan görs via www.axoconsulting.se. Ring eller maila Tobias Björk om du har frågor; tobias.bjork@axoconsulting.se eller telefon 070-977 51 00.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.
Mer info
Område Karlskoga
Yrkesroll Organisation & ledning, Produktionsledning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AxÖ Consulting AB
Hemsida https://axoconsulting.se/
Sista ansökningsdag 3 juni 2021 (18 dagar kvar)