Smideskonstruktör till Bharat Forge Kilsta AB – en roll att utvecklas i

Smideskonstruktör till Bharat Forge Kilsta AB – en roll att utvecklas i

Industriföretaget Bharat Forge Kilsta AB i Karlskoga är det familjära företaget som är verksamma på den internationella marknaden. Med representation på nio olika produktionsanläggningar runt om i världen samt stora kundsamarbeten med bland annat Volvo, Scania och MAN är den globala närvaron påtaglig.

Du kommer finna ett fritt, omväxlande och stimulerande arbete med många tekniska utmaningar.

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos Bharat.

Arbetsbeskrivning

Är du utbildad maskiningenjör och vill arbeta med konstruktion i nära dialog med kundernas utvecklingsavdelningar och kollegorna på Bharat? Då kan detta vara ditt nästa steg. Tjänsten är placerad på företagets designavdelning och som smideskonstruktör ges du möjlighet att utvecklas och växa in i rollen. Kunskaper och erfarenheter kommer du att få på plats hos Bharat.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Inledningsvis kommer du att arbeta med ändringar av befintliga smidesverktyg och hanteringsutrustning. Med tiden blir du delaktig i hela processen från offertstadiet till industrialiseringen av produkterna. Detta innebär konstruktion och uppritning av smidesverktyg samt hanteringsutrustning för framställning av sänksmide med hjälp av CAD, 3D och 2D.

I denna roll ingår det att ge support till interna och externa kunder, samt är delaktig i produkt- och processutveckling.

Önskvärda kvalifikationer

Vi söker dig som har en civil- eller högskoleexamen inom maskinteknik eller likande utbildning. Har du samlat på dig motsvarande erfarenhet från arbetslivet kan du också vara en kandidat för tjänsten. Vi tror också att du har några års erfarenhet av arbete inom industri och har tidigare erfarenhet av konstruktion i CAD samt/eller jobbat med FEM beräkningar. Du kommer arbeta tvärfunktionellt med många kontakter, vi tror därför att du har en innovativ personlighet, är noggrann och besitter hög kommunikativ förmåga. Ett mått av tålamod kommer också underlätta för dig tillsammans med en långsiktighet i dina åtaganden.

Ett krav är att du behärskar engelska i tal och skrift, en merit är också om du kan tyska.

Program och applikationer som Bharat använder: Siemens NX, Sim Center NX, Forge3, Canea, Qlickview, Movex och MS - Office.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Vad erbjuder Bharat Forge Kilsta AB dig?

I tjänsten som smideskonstruktör på Bharat får du en unik möjlighet att växa in i en specialistroll. Du kommer att arbeta nära sex erfarna kollegor på din avdelning. Kollegor som ser utmaningar som möjligheter och en känsla av att "det här löser vi". Vill du arbeta i en roll där förbättringar och viljan att se möjligheter är vardag, då kan detta vara ditt nästa steg tillsammans med Bharat. Ett företag som har en hög orderingång från sina kunder inom tung fordonsindustri.

Om Bharat Forge Kilsta AB

Bharat Forge Kilsta AB i Karlskoga har ca 285 anställda och omsätter ca 800 miljoner kronor. Bharat Forge Kilsta AB ägs av den indiska smideskoncernen Bharat Forge LTD, världens största smideskoncern. Bharat Forge Kilsta AB är en av Europas största leverantörer av smidda vevaxelämnen, framaxelbalkar och styrkomponenter för tunga lastfordon. Bolaget smider även vevaxelämnen för personbilar. Navet i verksamheten utgörs av en unik 16 000 tons smidespress, som anses vara världens mest effektiva anläggning av sitt slag. Kunderna utgörs av flertalet större, europeiska lastbilstillverkare.

Information och ansökan

Urval sker löpande. Tjänsten är tillsvidare och tillträde sker enligt överenskommelse. Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Mia Haglund, AxÖ Consulting, på telefonnummer 0723 960582. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Varmt välkommen med din ansökan!

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.
Mer info
Område Karlskoga
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AxÖ Consulting AB
Hemsida https://axoconsulting.se/
Sista ansökningsdag 8 mars 2021 (7 dagar kvar)