Teknisk säljare till BLH Nobel

Teknisk säljare till BLH Nobel

Är du en skicklig säljare med stort tekniskt intresse? Vill du nyttja den kompetensen i ett världsledande företag med högkvalitativa och unika produkter? Då kanske vi har rollen för dig. Sök tjänsten som teknisk säljare på BLH Nobel redan idag!

BLH Nobel är ett affärsområde i den globala koncernen Vishay Precision Group. I Karlskoga ligger huvudkontoret för affärsområdet i form av enheten Vishay Nobel AB. Företaget är världsledande med unika produkter inom processvägning och kraftmätning och då huvudsakligen mot process-, stål-, offshore- och pappersindustrin. Här får du arbeta med trevliga kunder, engagerade kollegor och spännande produkter i ett väletablerat och offensivt företag!

I den här rekryteringen samarbetar BLH Nobel med AxÖ Consulting. Tjänsten är en direktrekrytering och du kommer att anställas direkt hos BLH Nobel.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter

Som teknisk säljare på BLH Nobel arbetar du både ute hos kund och internt mot systemavdelningen för att erbjuda rätt lösning och säkerställa rätt teknisk utformning. Du ingår i ett svenskt säljteam och samarbetar nära systemingenjörer, R&D och marknad. Du hanterar förfrågningar, offerter, förhandling och avtalsskrivning.

I uppdraget ingår att bearbeta marknaden aktivt och analytiskt. Du identifierar och söker upp nya affärsmöjligheter samtidigt som du bibehåller, vårdar och utvecklar befintliga kundrelationer. För att vara en långsiktig partner till kunderna jobbar du med hög närvaro för att fånga upp nya eller förändrade behov. Du arbetar även med marknadsaktiviteter och kundevent så som mässor och kunddagar samt utarbetar marknadsmaterial.

Din marknad blir i huvudsak Sverige och i tjänsten ingår resor 2-3 dagar per vecka. Du utgår från kontoret i Karlskoga alternativt annan placeringsort i form av hemmakontor.

Är du den vi söker?

Vi ser gärna att du har en ingenjörsexamen inom maskin- eller elteknik eller har förvärvat motsvarande kunskaper genom praktisk erfarenhet. Du kombinerar ditt tekniska kunnande med ett gediget affärsfokus och klar målinriktning. Från tidigare roller är du van att självständigt driva ditt säljarbete och utveckla kundrelationer. Du utrycker dig väl på både svenska och engelska i tal och skrift. Körkort B är ett krav och tjänstebil ingår i tjänsten.

Det är klart meriterande om du har branscherfarenhet inom vägning/kraftmätning, men också om du arbetat med försäljning av liknande produkter.

För att lyckas i rollen ser vi att du har stor initiativförmåga, struktur och god samarbetsförmåga. Du är kommunikativ och har lätt för att både skapa kontakter och bibehålla långsiktiga relationer. Vi tror att du trivs som bäst när du får arbeta konsultativt och kundfokuserat. Att du har ett starkt personligt driv märks både i ditt engagemang inom säljteamet, din uthållighet i säljprocesserna och i dina resultat. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Information och ansökan

All administration i denna rekryteringsprocess kommer att hanteras av AxÖ Consulting. Sista ansökningsdag är 21 augusti. Urval och intervjuer kommer att påbörjas i augusti, men tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum så skicka in din ansökan redan idag!

För mer information kontakta rekryteringskonsult Kajsa Rosén på kajsa.rosen@axoconsulting.se alt. 072-3980267 eller olle.oijen@axoconsulting.se. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt.

Om BLH Nobel

BLH Nobel, en del av VPG, är världsledande inom vägning och kraftmätning. Företaget producerar vägnings- och kontrollsystem med hög kvalitet och precision. BLH Nobels lastceller är det självklara valet i applikationer där mixning, omrörning och temperaturförändringar förekommer. Lastcellernas egenskaper är därför ideala i kritiska processer. BLH Nobels produkter och kundanpassade lösningar är utvecklade för att uppfylla höga krav inom tillverkning i pappersindustrin, stål- och gruvindustrin, process- och offshoreindustrin. BLH Nobel erbjuder kundanpassade mjukvaror i instrument/PC med ett brett sortiment av kommunikationsmöjligheter för komplexa produktionsmiljöer. Gruppen levererar systemlösningar, produkter och tjänster till mer än 100 länder runt om i världen. Produktion sker huvudsakligen i Degerfors och i Taiwan.

Besök BLH Nobel på www.blhnobel.com

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.
Mer info
Område Karlskoga
Yrkesroll Utesäljare, Försäljning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://axoconsulting.se/
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (2 dagar kvar)