Systemsäkerhetsingenjör till BAE Systems Bofors

Systemsäkerhetsingenjör till BAE Systems Bofors

Med flera nyutvecklingsprojekt för dörren fortsätter BAE Systems Bofors sin tillväxtresa. Här får du arbeta med tekniskt avancerade system ur ett säkerhetsperspektiv.

Bakgrund

Gruppen för systemsäkerhet består av fyra personer som nu söker efter ytterligare en kollega till sin avdelning. Tjänsten är en utökning då behovet av systemsäkerhet ökat i takt med stor efterfrågan på företagets produkter liksom flera planerade nyutvecklingsprojekt. Här kommer du arbeta inom samtliga produktområden - artillerisystem, marina pjässystem och ammunition. Som systemsäkerhetsingenjör får du stor insyn i företagets system liksom möjlighet att bygga ett internt nätverk då samarbetsytorna är stora. Tjänsten rapporterar direkt till chefen för utvecklingsavdelningen.

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos BAE Systems Bofors.

Arbetsuppgifter

Säkerhet står alltid i första rummet hos BAE Systems Bofors. Myndigheter och kunder i de länder där företagets produkter används har i normala fall krav på att ett systematiskt systemsäkerhetsarbete bedrivs. Systemsäkerhetsingenjören har därför en mycket viktig roll på företaget med stort inflytande och mandat. Du kommer att ingå i projektgrupper vars mål är att utveckla och underhålla företagets olika system. Merparten av systemsäkerhetsjobbet är kopplat till utvecklingsfasen där ditt huvudsakliga ansvar är att se till att produkterna är säkra att hantera för såväl intern personal som användare samt miljö och egendom.

Arbetet innefattar bland annat att:
  • Planera arbetet genom att upprätta systemsäkerhetsplaner för utvecklingsprojekt.
  • Granska konstruktionslösningar i komplexa system (mekanik, elektronik, el, hydraulik, programvara och kemiska produkter) för att identifiera risker som behöver åtgärdas. Verktyg kan vara t ex Feleffektsanalys och Felträdsanalys.
  • Minimera risker för levererade produkter genom att ta fram föreskrifter och handhavandeinstruktioner i formella dokument som Säkerhetsutlåtande.
  • Redovisa resultat av säkerhetsarbetet i direktkontakt med kund förekommer frekvent.
Den här tjänsten passar dig som trivs med att vara den sammanhållande länken. Du har god förmåga att driva på och skapa framdrift. Systemsäkerhetsingenjören står inte för de tekniska lösningarna utan omger sig, genom entusiasmerande personlighet och gott samarbete, med rätt personer. Kundkontakt på svenska och engelska ingår även i tjänsten.

Kvalifikationer
  • Teknisk utbildning ifrån högskola eller universitet.
  • Ett antal års yrkeserfarenhet ifrån tillverkande industri, företrädesvis med bakgrund inom utveckling/R&D.
  • Vi vill att du har arbetat med tekniska system, gärna komplexa, som innefattar många discipliner.
  • Du behöver inte ha arbetat inom systemsäkerhet tidigare, även om det såklart är ett extra plus. Vi tror att du kan ha en bakgrund som systemingenjör, konstruktionsansvarig, kvalitetsledare, projektledare, etc.
  • Goda kunskaper i svenska liksom i koncernspråket engelska, i både tal och skrift.
Vi tror att du är en nyfiken och vetgirig person med ett brett tekniskt intresse som vill jobba med helikoptersyn. Du tar lagom med plats i en grupp och kan lyssna in andra, likväl uttrycka egna åsikter, även om de ibland skiljer sig från övrigas. Vidare är det viktigt att du har lätt för att samarbeta med andra människor samt har god förmåga att planera och dokumentera ditt arbete. Säkerheten står alltid i första rummet och du behöver därför ha integritet och kunna stå upp för dina beslut.

Om BAE Systems Bofors

BAE Systems Bofors är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 420 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. Företaget har ett omfattande samarbete med underleverantörer både i närområdet och i övriga Europa. De huvudsakliga produkterna som tillverkas är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Man tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Här får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter och internationella erfarenheter. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och ett kompetensmässigt plan. BAE Systems vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar man på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet.

Information och ansökan

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. BAE System Bofors eftersträvar en jämnare könsfördelning och ser därför gärna kvinnliga sökande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess som kräver svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning gjord av myndighet. Företaget tillämpar provanställning.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontaktarekryteringskonsult Oskar Bernling på AxÖ Consulting; 073-915 70 61 eller oskar.bernling@axoconsulting.se

Fackliga kontaktpersoner: Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 606 Lina Björn, Akademikerföreningen, 0586-733 305.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.
Mer info
Område Karlskoga
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AxÖ Consulting AB
Hemsida https://axoconsulting.se/
Sista ansökningsdag 14 mars 2021 (15 dagar kvar)