Standardansvarig till BAE Systems Bofors

Standardansvarig till BAE Systems Bofors

Tycker du om att driva processer och leda grupper framåt? Här finns möjlighet för dig med god struktur och intresse för standarder och kvalitet att kliva in i en utmanande tjänst som standardansvarig hos BAE Systems Bofors.

Om tjänsten
BAE Systems Bofors bedriver omfattande utvecklingsarbete inom flera olika förekommande teknikdiscipliner - el, programvara, elektronik, hydraulik, mekanik, etc. Efterlevnad av standarder som stipulerar alltifrån materialval, ytbehandling, komponentval och ritningsregler är därför essentiellt i utvecklingsarbete. Företaget en standardansvarig vars uppgift är att leda, utveckla och förvalta arbetet med standarder. Tjänsten är placerad inom Utvecklingsavdelningen i en sektion som i dagsläget består av 17 kollegor. Inom sektionen finns olika kompetenser så som projektledare och systemingenjörer. Nuvarande befattningsinnehavare kommer att gå i pension och finns tillgänglig för upplärning och mentorskap vilket ger möjlighet till mycket god introduktion.

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos BAE Systems Bofors.

Ansvar och arbetsuppgifter

Att arbeta med standarder innebär att du förenklar vardagen och utvecklingsarbetet för samtliga kollegor inom Utvecklingsavdelningen. BAE Systems Bofors efterföljer och förhåller sig nämligen till flera olika standarder så som SIS, IEEE, svensk och utländsk försvarsstandard med flera. I din tjänst kommer du ansvara för kontakt och avtalsfrågor gent emot dessa leverantörer. Inom företaget finns även en samordningsgrupp bestående av kollegor med olika specialistkompetenser som inrättats i syfte att styra hur standarder tillämpas på företaget och för företagets produkter. Arbetet leds av standardansvarig som har det övergripande ansvaret.

Du kommer till exempel att:
 • Underlätta för samtliga kollegor inom utvecklingsavdelningen genom att säkerställa att rätt information finns uppdaterad och tillgänglig avseende aktuella standarder på såväl intranät som i andra interna system.
 • Omvärldsbevaka och hålla dig ajour inom sakområdet.
 • Leda arbetet i samordningsgruppen med att granska nya/utgående artiklar, genomföra och leda olika utredningar etc.
 • Leda ändringsarbetet inom standarder.
 • Delta i kemikaliekommittén
 • Delta i olika kompetensområdesmöten inom Utvecklingsavdelningen
 • Ansvara för kostnadsuppföljning för standardverksamheten
Kvalifikationer
 • Teknisk utbildning. Du kan vara lika aktuell om du tagit examen ifrån fyraårig teknisk (gymnasieingenjör) som kandidatexamen ifrån högskola/universitet.
 • Flera års relevant yrkeserfarenhet där du kommit i kontakt med bred teknik inom industrin. Erfarenhet inom konstruktion eller kvalitet är ytterst relevant.
 • Vi ser positivt på om du har provat flera olika inriktningar då det här är en tjänst som arbetar brett och kommer i kontakt med flera olika tekniska discipliner.
 • Goda kunskaper i såväl svenska som i koncernspråket engelska i både tal och skrift.
 • Det är givetvis mycket meriterande om du har med dig erfarenheter inom standardarbete ifrån nuvarande/tidigare tjänst.
Tjänsten kräver god initiativförmåga liksom förmåga att arbeta strukturerat. De interna kontaktytorna är stora varför det är viktigt att du har lätt för att samarbeta och kommunicera. Vi tror att du är en person som känner igen dig i uttrycket "ordning och reda". I den här tjänsten är det du som kommer att vara specialisten inom området och det är därför nödvändigt att du har god förmåga att planera och leda arbetet.

BAE Systems erbjuder

BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan. För att du ska komma in i rollen tilldelas du från första dagen en mentor som du får stöttning av samt kan bolla utmaningar och idéer med.

Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider. Du kommer att ha möjligheten att vara med på våra trevliga aktiviteter som företaget ordnar genom våra duktiga och engagerade hälsoinspiratörer, du kan även göra ett besök i vårt nybyggda gym. Vår familjära känsla som vi har hos oss bidrar till en hög trivsel som också skapar mervärde för dig och din familj.

Övrigt

Tjänsten innebär arbete som kan omfattas av försvarssekretess varför vi ställer krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning godkänd av myndighet. Urval sker löpande, så vänta inte med att ansöka. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper i den här rekryteringen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Oskar Bernling på AxÖ Consulting; 073-915 70 61 eller oskar.bernling@axoconsulting.se

Fackliga kontaktpersoner: Torbjörn Carlqvist, Akademikerföreningen, 0586-733 151
Ronald Pirhi Unionen, 0586-733 606.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.
Mer info
Område Karlskoga
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Mekanik
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AxÖ Consulting AB
Hemsida https://axoconsulting.se/
Sista ansökningsdag 31 juli 2022 (33 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 460 anställda där majoriteten är placerade i Karlskoga. Företaget har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet.

De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors AB är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.