Delprojektledare produktion till BAE Systems Bofors AB

Delprojektledare produktion till BAE Systems Bofors AB

Tycker du om att vara involverad i det mesta, har kunskaper inom montage och produktion och är skicklig på att planera och uppskatta tid? Här får du möjlighet att utvecklas inom projektledning likväl som tekniska utmaningar och välkomnas till ett högteknologiskt företag där säkerheten alltid står i första rummet.

På uppdrag av BAE Systems Bofors i Karlskoga söker AxÖ Consulting en Delprojektledare. Tjänsten är placerad i produktområdet ammunition inom avdelningen produktion. I den här tjänsten arbetar du tätt tillsammans med beredare, planerare, inköp och inköpskvalitet - allt i syfte att genom gott samarbete kunna säkerställa en högkvalitativ leverans till kunden.

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos BAE Systems Bofors.

Arbetsbeskrivning
BAE Systems har en utpräglad projektkultur där samtliga kundbeställningar drivs som projekt. Som delprojektledare får du därför en viktig roll där din goda förmåga att samarbeta med det interna produktionsteamet är en förutsättning för att lyckas med projekten.

Du kommer till exempel att:
 • Delta i projektmöten och vara produktionens representant och förlängda arm i pågående leveransprojekt.
 • Rapportera status samt driva och bevaka att beslut som tas i projekten är genomförbara ur ett produktionsperspektiv.
 • Genomföra ekonomiska uppföljningar kopplade till leveransprojekten.
 • Bidra med förbättringar som leder till effektivisering och kostnadsreduceringar.
 • Stötta och delta i arbete med produktionsrelaterade kvalitetsproblem kopplade till leveransprojekten.
 • Sätta upp tidsplaner samt räkna på tidsåtgång i projekten.
 • Avropa resurser gentemot ansvariga chefer.
Tycker du om att arbeta produktionsnära, fatta egna beslut samt ha en händelserik vardag med många interna kontaktytor kommer du att trivas bra i tjänsten som delprojektledare. Här är du delaktig i hela kedjan, från tillverkningsunderlag till färdig produkt och utleverans till kund.

Profilbeskrivning

Vi söker dig som har en god förståelse för tillverkande industri/produktion/montage. Om du har en teknisk akademisk utbildning med ett par års relevant erfarenhet, skaffat dig motsvarande kompetens genom längre erfarenhet, eller kommer ifrån det militära spelar ingen som helst roll för oss.

Specifikt efterfrågad kompetens:
 • Erfarenhet från projektarbete. Företrädesvis som projektledare, arbetsledare, teamledare eller delprojektledare.
 • Goda kunskaper i såväl svenska som koncernspråket engelska då detta används dagligdags.
 • Erfarenhet från tillverkande industri och/eller montage är en förutsättning i rollen då du är inblandad i frågor rörande beredning, planering liksom materialfrågor och inköp.
 • Erfarenhet samt certifikat inom explosivämneskunskap är meriterande.
För att lyckas i tjänsten behöver du vara självgående samt ha en personlighet som präglas av stort driv liksom initiativtagande förmåga. Vardagen kan vara hektisk och stundtals inträffar oförutsedda händelser som påverkar dina tidigare lagda planer. Det ställer krav på flexibilitet och förmåga till problemlösning. Det är viktigt att du är trygg i dig själv, har integritet och vågar ta samt stå upp för dina beslut.

Om BAE Systems Bofors

BAE Systems Bofors är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 450 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. Företaget har ett omfattande samarbete med underleverantörer både i närområdet och i övriga Europa. De huvudsakliga produkterna som tillverkas är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Man tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

Här får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter och internationella erfarenheter. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och ett kompetensmässigt plan. BAE Systems vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar man på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet.

Information och ansökan

Urval sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag. BAE System Bofors eftersträvar en jämnare könsfördelning och ser därför gärna kvinnliga sökande. Tjänsten innebär arbete som omfattas av försvarssekretess som kräver svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning gjord av myndighet. Företaget tillämpar provanställning.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper i denna rekrytering.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontaktarekryteringskonsult Oskar Bernling på AxÖ Consulting; 073-915 70 61 eller oskar.bernling@axoconsulting.se

Fackliga kontaktpersoner: Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 606, Anders Ek, Akademikerföreningen, 0586-733 323.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.
Mer info
Område Karlskoga
Yrkesroll Organisation & ledning, Projektledare
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AxÖ Consulting AB
Hemsida https://axoconsulting.se/
Sista ansökningsdag 21 juni 2021 (3 dagar kvar)