Kvalitetsingenjör med inriktning mot köpkvalité

Kvalitetsingenjör med inriktning mot köpkvalité

I den här tjänsten får du möjlighet att jobba tillsammans med nationella och internationella leverantörer av kritiska artiklar och komponenter. Här står kvalitetsfrågor i absoluta fokus och du befinner dig i en global kontext med stora möjligheter att påverka och utveckla befintliga arbetssätt hos världsledande BAE Systems Bofors. Välkommen till stimulerande arbetsuppgifter på en inköpsavdelning med stort kunnande och högt engagemang.

Om tjänsten

På uppdrag av BAE Systems Bofors i Karlskoga söker AxÖ Consulting en Kvalitetsingenjör med inriktning köpkvalitet/SQA. Vi letar efter dig som har intresse för kvalitetsfrågor, stimuleras av betydande eget ansvar och vill vara med och säkerställa att företagets leverantörer uppnår kvalitetskraven på köpta artiklar och tjänster. BAE Systems Bofors produkter är verksamma i krävande miljöer, ofta är komponenter specialdesignade med svåra toleranser och höga kvalitetskrav - här kommer du i kontakt med tekniskt utmanande frågor inom framför allt det mekaniska segmentet.

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos BAE Systems Bofors.

Arbetsbeskrivning

Som kvalitetsingenjör inom köpkvalitet har du ett ansvar för att säkerställa att leverantörer och deras leveranser uppfyller ställda krav på kvalitet liksom arbetar proaktivt för kvalitetsökande åtgärder. Du deltar aktivt i arbetet med att driva och utveckla kvalitetsstyrningsprocessen gentemot leverantörer. Du har en central roll i kvalitetsarbetet och är länken mellan produktion, utveckling och leverantör. Du arbetar i projektform och har flera projekt igång parallellt.

En stor del av din vardag innebär att:
  • Arbeta med förebyggande kvalitetsarbete både internt och externt
  • Föra dialog med svenska såväl som internationella leverantörer i kvalitetsfrågor
  • Driva ärenden och avvikelserapportering till beslut och genomförande av åtgärder
  • Bevaka befintliga leverantörers prestation i syfte att tidigt identifiera negativa trender och sätta in korrigerande åtgärder
  • Följa upp och åtgärda för att uppnå rätt kvalitet på inköp
  • Genomföra leverantörsbedömningar och revisioner av leverantörer
  • Deltaga i framtagning av tekniska bestämmelser för inköp
  • Planera och genomföra "First Article Inspections" hos våra leverantörer Analysera, utvärdera och rapportera kvalitetsverksamhet
Tjänsten är placerad inom inköpsavdelningen och rapporterar till inköpschefen. Rollen innefattar resor till leverantörer i Sverige men även inom och utanför Europa.

Kvalifikationer

Vi söker dig som kommer ifrån liknande roll sedan tidigare - såsom inköpskvalitet, SQA, produktionskvalitet, designkvalitet. Eller så har du erfarenhet ifrån tillverkande industri kombinerat med en akademisk utbildning med inriktning mot det tekniska området där du läst kurser inom kvalitetsstyrning, LEAN, Six sigma etc. Självklart har du ett stort intresse för kvalitetsrelaterade frågor!

För att bli framgångsrik i rollen vill vi även att du har:
  • Goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift
  • Det är meriterande om du har arbetat med ISO 9000 och ISO 14000.
Som person är du kommunikativ med en lagom portion pondus, analytisk, drivande och kravställande. Du har även ett systematiskt och strukturerat arbetssätt samt god förståelse för helheten och komplexa tekniska system. Då tjänsten innebär många interna och externa kontakter ställs krav på god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer läggas vid personliga egenskaper.

Vad erbjuder BAE dig?

Här ges du möjlighet att få arbeta i kunskapsintensiv verksamhet som utvecklas och växer. Hos BAE Systems Bofors får du chansen att arbeta i ett globalt företag inom försvarsindustrin där man hela tiden utmanar sig själva med ett mål i sikte - att vara bäst i världen. Som anställd på BAE Systems Bofors AB i Karlskoga får du stöd att möta dina utmaningar på bästa sätt. Företaget är en del av en stor koncern vilket skapar globala möjligheter som resor och internationella erfarenheter. Att anställda ska trivas både på och utanför jobbet är en självklarhet. Därför satsar man på områden som bidrar till god balans i livet. Företaget har också program för personlig utveckling och kan erbjuda goda möjligheter till utbildning och vidareutveckling för dig som har ambitioner att växa både på ett personligt och kompetensmässigt plan.

Övrigt

Tjänsten innebär arbete som kan omfattas av försvarssekretess varför vi ställer krav på svenskt medborgarskap.

Eftersom BAE arbetar för en jämn könsfördelning ser vi gärna kvinnliga sökanden till den här tjänsten.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Tobias Björk, rekryteringskonsult på AxÖ Consulting, 0709-77 51 00.

Fackliga företrädare: Ronald Pirhi, Unionen, 0586-733 588 Anders Ek, Akademikerföreningen, 0586-733 323.

Mer info
Område Karlskoga
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://axoconsulting.se/
Sista ansökningsdag 28 feb 2020 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 420 anställda, samtliga är placerade i Karlskoga. Det är ett ingenjörstätt företag då runt 40 % av personalen arbetar med utveckling. BAE Systems Bofors AB har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet.

De huvudsakliga produkterna som tillverkas av BAE Systems Bofors AB är artilleripjäser, marina pjäser och intelligent ammunition. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Företaget är nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.