Produktingenjörer till världsledande företag som räddar liv

Produktingenjörer till världsledande företag som räddar liv

Vill du arbeta på ett högteknologiskt företag med spännande produkter och en hög etisk profil som kännetecknas av teknikutveckling, internationella affärer, flexibilitet och korta beslutsvägar?

Dynasafe är ett världsledande och miljömedvetet bolag som utvecklar tekniskt avancerade produkter för skydd mot explosioner samt produkter för destruktion av ammunition. Produkterna är marknadsledande och erkända globalt både för sin kvalité och tillförlitlighet.

Med hjälp av AxÖ Consulting söker Dynasafe produktingenjörer till teamet i Karlskoga. Idag består verksamheten i Karlskoga av 19 personer inom olika funktioner där arbetssättet är projektbaserat och drivs från idé till färdig produkt hos kund. Som produktingenjör får du möjlighet att agera teknisk expert inom ditt område vilket innebär både omväxlande och utvecklande arbetsuppgifter. Arbetet genomförs i projektform där du alternerar mellan att leda samt ingå i projektet.

Dynasafe erbjuder

Dynasafe Karlskoga erbjuder en internationell arbetsmiljö i en värdegrundsbaserad organisation med engagerade kollegor och ledare som stöttar och utmanar dig i din yrkesroll. Här finner du innovativa projekt samt mångsidiga och utvecklande arbetsuppgifter i en spännande produktion och med spännande kunder. Dynasafe värdesätter ett hälsosamt och balanserat arbetsliv där du tillsammans med dina kollegor skapar ett öppet, positivt och inkluderande arbetsklimat.

Arbetsbeskrivning

Som produktingenjör är ditt huvudansvar att inom produktområdet Dynasafe Protection System och Dynasafe Demil System utveckla och driva tekniska koncept och idéer för nya och befintliga produkter som på bästa sätt matchar marknadens efterfrågan. Du kommer att delta i och leda arbetet under koncept-, design- anbuds- och leveransfas för respektive produkt och projekt, det är därför viktigt att du på ett affärsmässigt och kostnadseffektivt sätt kan utveckla affären tillsammans med säljavdelningen. Som produktingenjör kommer du även att:
 • Utföra och leda arbetet inom ditt ansvarsområde för interna projekt och kundprojekt.
 • Leda arbetet och projektet med tilldelade resurser (konsulter).
 • Utveckla metoder och processer för att få rätt produktkvalitet till lägsta kostnad.
 • Följa tillverkningsprocessen för att säkerställa produktens kvalitet och prestanda.
 • Utföra, granska och leda design och mekanisk konstruktion samt utvecklingen som sker i 3D CAD (CREO).
 • Agera tekniskt stöd vid svets- och materialval samt delta vid konstruktionsprovning.
 • Ansvara för teknisk leveransdokumentation.
 • Genomföra modifieringar av befintligt konstruktionsunderlag.
 • Ha kontakt med externa leverantörer samt kvalitetssäkra deras leveranser.
 • Genomföra utcheckning och kvalitetssäkring hos underleverantörer innan leverans till Dynasafe.
 • Leda eller vara ledande tekniskt stöd vid Dynasafe verkstad vid montage och i drift- tagning.
 • Sitemontage, utcheckning, uppstart och provkörning hos kund.
Kvalifikationer
För att vara framgångsrik i rollen har du en relevant eftergymnasial utbildning alternativt en gedigen arbetslivserfarenhet som produktingenjör. Vi ser även att du har lång erfarenhet av att leda tekniska frågor, uppdrag och projekt med gott resultat. Projektledningserfarenhet inom konstruktion/montage/tillverkande mekanisk industri är en förutsättning för att lyckas i rollen och erfarenhet av tekniskt montagearbete utomlands är meriterande. All teknisk dokumentation är databasrelaterad och Dynasafe arbetar idag med avancerade 3D-modeller. Erfarenhet av CAD-baserad konstruktion (mekanik) är ett krav.

Då du kommer att ha mycket kontakt med bolagets utländska kunder och leverantörer uttrycker du dig obehindrat på engelska, i både tal och skrift. Goda svenskkunskaper är önskvärt. Arbetet kräver tjänsteresor såväl inrikes som utrikes.

Profil

För att passa på Dynasafe är du en nyfiken person och en engagerad medarbetare och kollega. Då arbetet sker i nära samarbete med kunder, närmsta kollegor lokalt/globalt samt övriga Dynasafe-siter ser vi att du har en god kommunikativ förmåga. Vidare har du god förmåga att arbeta strukturerat och du trivs med att ta kontakt och skapa nya relationer. Självklart har du även ett genuint teknikintresse!

Information och ansökan

Urval sker löpande, alla ansökningar behandlas konfidentiellt. Varmt välkommen med din ansökan!

Om Dynasafe

Dynasafe International AB är moderbolaget i en koncern som verkar inom tre affärsområden: explosionssäkra transportkammare för oidentifierade föremål, anläggningar för destruktion av ammunition samt anläggningar för rengöring av högtoxiska gaser.

De två koncernbolagen Dynasafe Protection Systems AB och Dynasafe Demil Systems AB (DDS) har huvudkontor i Karlskoga med en omsättning på ca 230 miljoner. DDS är också moderbolag till det tyska dotterbolaget, Dynasafe Environmental Systems GmbH, som konsolideras av moderbolaget i Karlskoga.

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök: www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.
Mer info
Område Karlskoga
Yrkesroll Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida https://axoconsulting.se/
Sista ansökningsdag 18 juni 2020 (17 dagar kvar)