HR Business Partner till BAE Systems Bofors

HR Business Partner till BAE Systems Bofors

För dig med stort intresse för kompetensutveckling och brett HR-arbete finns nu möjligheten att bli en del av HR-teamet på BAE Systems Bofors. Här får du ett betydelsefullt arbete med möjlighet att påverka!

Om tjänsten
För BAE Systems räkning söker vi nu en HR Business Partner med erfarenhet av rekrytering och HR-arbete. Detta är en spännande och bred roll där du arbetar som generalist såväl som specialist.

Du kommer in i en familjär och prestigelös arbetsgrupp som arbetat tillsammans länge och har högt i tak där alla brinner för sitt arbete. Vardagen i HR-teamet bygger på transparens, gemenskap och med hög grad av eget ansvar inom givna ramar. På avdelningen finns också specialister inom arbetsmiljö, hållbarhet, säkerhet och kommunikation som bidrar till en mycket spännande och utvecklande vardag i rollen som HRBP.

Tjänsten är en direktrekrytering. Rekryteringsprocessen hanteras av AxÖ Consulting men du kommer att anställas direkt hos BAE Systems Bofors.

Arbetsuppgifter

I rollen som HR Business Partner kommer du att ansvara för allt HR-stöd till flera av våra organisationsenheter. I nära samarbete med chefer, fack och medarbetare driver du självständigt HR-frågor och ger organisationen stöd inom alla områden i HR-processen. Du kommer arbeta med kompetensförsörjning och utbildning i både processer och i system. Exempel på arbetsuppgifter:
 • Stötta chefer i personalärenden
 • Stöd i rekrytering och urval
 • Administration inom HR och utbildning
 • Rehabilitering och friskvård
 • Arbete med system och utbildningsprocesser
 • Arbetsmiljöarbete
 • Styrande dokument och HR-processer
 • Arbetsrättsfrågor m.m.
 • Skolkontakter, t.ex. arbetsmarknadsdagar
Kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad personalvetare eller motsvarande relevant utbildning. Du har ca fem års erfarenhet av brett HR-arbete inklusive rekrytering. Du är van att arbeta konsultativt med chefer, har affärsförståelse, arbetar självständigt och är drivande och proaktiv i ditt arbetssätt. Du ser administrativa uppgifter som en naturlig del i vardagen. Vi ser gärna att du har erfarenhet att arbeta med onboarding, utbildningsprocesser och kompetensutveckling av personal. Du har erfarenhet med att arbeta nära fackliga parter och ser värdet i en god samverkan mellan fack och företag. Du har också erfarenhet från olika typer av förhandlingar. Du är trygg med att hantera svåra samtal och har erfarenhet från arbete med rehab och företagshälsovård.

För att lyckas i rollen har du en naturlig pondus och en hög integritet. Som person är du kommunikativ och har förmåga att se till helheten och skapa förtroende och goda relationer.
 • Det är meriterande av HR-arbete från produktionsnära verksamhet och erfarenhet av kollektivavtal inom industrin.
 • Du talar svenska och engelska obehindrat och är en van användare av Office-paketet.
BAE Systems erbjuder

BAE Systems Bofors är en del av en stor koncern vilket kan skapa möjligheter till internationella erfarenheter under din anställning. Som anställd erbjuds du program för personlig utveckling och löpande utbildning om du har ambitioner att växa både på ett personligt och på ett kompetensmässigt plan. För att du ska komma in i rollen tilldelas du från första dagen en mentor som du får stöttning av samt kan bolla utmaningar och idéer med.

Vi vill att du ska trivas både på och utanför jobbet, därför satsar vi på områden som bidrar till att du kan hitta en god balans i livet, exempelvis genom generösa flextider. Du kommer att ha möjligheten att vara med på våra trevliga aktiviteter som företaget ordnar genom våra duktiga och engagerade hälsoinspiratörer, du kan även göra ett besök i vårt nybyggda gym. Vår familjära känsla som vi har hos oss bidrar till en hög trivsel som också skapar mervärde för dig och din familj.

Övrigt

Tjänsten innebär arbete som kan omfattas av försvarssekretess varför vi ställer krav på svenskt medborgarskap och säkerhetsprövning godkänd av myndighet. Urval sker löpande, så vänta inte med att ansöka. Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper i den här rekryteringen.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Oskar Bernling på AxÖ Consulting; 073-915 70 61 eller oskar.bernling@axoconsulting.se

Fackliga kontaktpersoner: Marcus Eliasson, Akademikerföreningen, 0586-733 655.
Björn Johansson Unionen, 0586-733 588.

Varmt välkommen med din ansökan!

AxÖ Consulting AB har lång och gedigen erfarenhet från rekryterings- och konsultbranschen och har arbetat med såväl privat marknad som inom offentlig sektor. För mer information och ansökan besök www.axoconsulting.se. Vi tar tyvärr inte emot ansökningar via brev eller e-post.
Varmt välkommen med din ansökan.
Mer info
Område Karlskoga
Yrkesroll HR & Personal, HR-administration
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av AxÖ Consulting AB
Hemsida https://axoconsulting.varbi.com
Sista ansökningsdag 4 dec 2022 (5 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

BAE Systems Bofors AB är ett högteknologiskt företag som utvecklar och integrerar vapensystem. Företaget har ca 470 anställda där majoriteten är placerade i Karlskoga. Man har ett omfattande samarbete med underleverantörer i närområdet.

De huvudsakliga produkterna som tillverkas i Karlskoga är artilleripjäser, marina pjäser, intelligent ammunition och fjärrstyrda vapensystem. Företaget tillhandahåller även teknologier och anpassat underhållsstöd. Man är en nationell resurs med unik spetskompetens vad gäller pjässystem inklusive avancerad ammunition.