Kvalitetsingenjör till Bharat Forge Kilsta i Karlskoga!

Kvalitetsingenjör till Bharat Forge Kilsta i Karlskoga!

Bharat Forge Kilsta erbjuder dig som har en ingenjörsutbildning inom exempelvis maskin, metallurgi eller kvalitetsteknik möjligheten att vara med och utveckla och driva kvalitetsarbetet framåt! Här erbjuds du en varierad roll med goda personliga utvecklingsmöjligheter samt möjlighet att få vara med och påverka!

Information om uppdraget

Academic Work söker en kvalitetsingenjör på heltid till Bharat Forge Kilsta i Karlskoga.

Bharat Forge Kilsta AB i Karlskoga ägs av den indiska smideskoncernen Bharat Forge Ltd, världens största smideskoncern. Bharat Forge Kilsta AB har ca 330 anställda och Bharat Forge är globalt en av de största leverantörerna av vevaxlar, framaxelbalkar och styrdetaljer för tunga lastfordon, och tillverkar även vevaxlar för personbilar. Navet i verksamheten utgörs av en unik 16000 tons smidespress, som anses vara världens mest effektiva anläggning i sitt slag. Kunderna utgörs av flertalet större, europeiska lastbilstillverkare. Bolaget verkar i en starkt utpräglad industriell miljö.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Bharat Forge.

Arbetsuppgifter

Som kvalitetsingenjör kommer din huvuduppgift vara att arbeta med att säkerställa och förbättra produkt- och processkvalitet. Du kommer även att vara delaktig i arbetet att upprätthålla och förbättra vårt kvalitetsledningssystem. Tjänsten har särskilt fokus på avvikelsehantering, uppföljning och problemlösning med hjälp av statistiska metoder samt särskilt ansvar för koordinering av kvalitetssäkring för processen oförstörande provning tillsammans med extern samarbetspart.

Du kommer till exempel att:
 • Ansvara för hantering och utredning av interna avvikelser
 • Driva åtgärdsplaner och uppföljning internt samt stötta organisationen i arbetet med rotorsak och korrigerande åtgärder
 • Vara kontaktperson och koordinator för kvalitetssäkrande aktiviteter i processen oförstörande provning (MPI)
 • Genomföra kvalitetsuppföljning av produkter och processer tex med hjälp av statistiska verktyg
 • Genomföra interna revisioner
 • Delta som kvalitetsavdelningens representant i interna förbättringsgrupper
Du kommer att arbeta tvärfunktionellt med kontaktytor främst mot produktion, konstruktion, mät- och materialteknik samt inom kvalitetsavdelningen
Du kommer även att ha viss del externa kontaktytor och kommunicera med leverantörer och kunder.

Vi söker dig som
 • Har en ingenjörsutbildning inom relevanta ämnen såsom exempelvis maskin, metallurgi eller kvalitetsteknik. Alternativt att du studerat på Bergsskolan.
 • Relevant yrkeserfarenhet inom industri eller kvalitetsarbete.
 • Mycket goda kunskaper i svenska och goda kunskaper i engelska.
 • Har god datorvana och grundläggande datorkunskaper i Microsoft Office.
Det är meriterande om du har kunskaper inom:
 • Kvalitetsledningsstandarden IATF:16949 eller ISO TS: 16949
 • Intern revision
 • Core Tools (SPC, FMEA, MSA etc)
Det här är en passande tjänst för dig som arbetar systematiskt med förmåga att självständigt planera och organisera ditt arbete. Som person trivs du med att arbeta i team och har lätt samarbeta och kommunicera med andra. Du väntas anta en drivande och påverkande roll i organisationen. Du är lösningsfokuserad samt har uthållighet att driva och följa upp aktiviteter för kvalitetsförbättringar i mål. För att t.ex. kunna dra slutsatser från analys av data måste du vara noggrann och ha en god analytisk förmåga.

Övrig information
 • Start: Önskvärd start är så snart som möjligt
 • Omfattning: Heltid, kontorstider
 • Placering: Karlskoga
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Bharat Forges önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på kar01@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Karlskoga
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Academic Work är Sveriges andra största bemanningsföretag på tjänstemannasidan. Vi rekryterar och hyr ut akademiker som fortfarande studerar, eller som är i början av karriären - young professionals.

Academic Work startade år 1998 med tre studenter som levde sin egen affärsidé. Nu är vi en internationell verksamhet där young professionals påbörjar sina karriärer, varje dag. Förutom i Sverige finns vi även i Norge, Finland, Danmark, Tyskland och Schweiz. Vi känner oss stolta över att vi har fått vara med i början av fler än 100 000 människors karriärer och på samma gång hjälpt våra kunder med lika många nya kollegor.

Besök oss på Academic Work (http://www.academicwork.se/) eller sociala medier:

https://www.linkedin.com/company-beta/162242/

https://www.facebook.com/AcademicWork

https://www.instagram.com/academicwork/

https://twitter.com/academicwork_se

https://www.youtube.com/user/AcademicWork