Chefer till kvalitetskontroll (QC) till Cambrex

Chefer till kvalitetskontroll (QC) till Cambrex

Är du intresserad av att kombinera din analytiska expertis med ledarskap? Cambrex i Karlskoga söker nu två nya chefer inom kvalitetskontroll som vill fortsätta utvecklingen av verksamheten och bidra med sin kompetens inom området.

Information om uppdraget

Cambrex i Karlskoga har de senaste åren haft en väldigt framgångsrik tillväxt. Funktionen för kvalitetskontroll är en mycket viktigt och väsentlig del i denna utveckling och är inblandad i hela värdekedjan, från att analysera råvaror till att säkerställa kvalitet i processen och att även säkerställa den slutliga produkten till kund. Organisationen har precis anpassats för kvalitetskontroll vilket resulterat i två delar. Till dessa två grupper söker vi nu två chefer som kommer att anställas direkt av Cambrex.

Den första gruppen, till vilken vi söker en chef, är QC Driftlabb som består av 12 analytiska kemister. På QC Driftlabb analyseras i huvudsak råvaror, process-, sanerings- och omställningssköljprover. Arbetsformen för medarbetarna är i dagsläget kontinuerligt 2-skift, men som chef kommer du arbeta dagtid.

Den andra grupperingen är QC Analys där fokus är att säkerställa att produkterna har precis den kvalitet som kunderna behöver. Gruppen arbetar med frisläppningsanalyser av de leveranser som ska gå till kunder inom läkemedelsindustrin.

Arbetsuppgifter
  • Ansvara för att fördela arbetsuppgifterna inom gruppen och tillse att dessa utförs på bästa sätt enligt gällande lagstiftning och regelverk.
  • Delta i planeringsmöten och optimera verksamheten så att produktions- och leveransbehov tillgodoses.
  • Motivera och utveckla personal och organisation.
  • Bedriva kontinuerligt förbättringsarbete och aktivt bidra i företagets LEAN-implementation.
  • Säkerställa och utveckla fungerande och kostnadseffektiva kvalitetssystem, processer och kontroller.
  • Budget- och personalansvar.
Du kommer att ingå i kvalitetsorganisationens ledningsgrupp och rapporterar direkt till företagets kvalitetschef. Du har även ett nära samarbete med kollegor i verksamheten främst inom kvalitetskontroll, kvalitetssäkring, produktion samt inom Forskning och Utveckling.

Vi söker dig som
  • Har akademisk utbildning inom kemi, teknik eller naturvetenskap med inriktning på analytiska metoder.
  • Har några års relevant erfarenhet inom området.
  • Det är meriterande om du har arbetat som ledare tidigare.
  • Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska
För att lyckas i denna roll krävs att du kan skapa engagemang och delaktighet hos andra. Du är duktig på att kommunicera i både tal och skrift, är serviceinriktad och analytiskt lagd. Du gillar att se resultat

Övrig information

Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Cambrex önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.
Mer info
Område Karlskoga
Yrkesroll Organisation & ledning, Teknik & Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag Löpande (59 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Cambrex Karlskoga arbetar med avancerad organisk kemi och utvecklar processer samt levererar produkter till läkemedelsföretag. I anläggningarna i Karlskoga tillverkas framförallt aktiva läkemedelssubstanser och läkemedelsintermediat. Företaget har 420 anställda och tillhör den globala Cambrexkoncernen som är aktiv inom innovativ kemi.

Som ett globalt team delar Cambrex ett gemensamt mål - att förbättra livskvaliteten för sina kunders patienter över hela världen.