Applikationskonsult och redo för nästa utmaning?

Applikationskonsult och redo för nästa utmaning?

Arbetar du med system och funderar på vad som är nästa steg? Vi har svaret! Logistikbranschen står inför stora förändringar där system och flöden allt mer automatiseras och digitaliseras, och detta märker även Consafe av. Som applikationsutvecklare hos Consafe får du möjlighet att vara en central spelare i detta och arbeta nära kund, utvecklare och produkt!

Information om uppdraget

I och med att system och flöden allt mer automatiseras och digitaliseras ökar både affärer och kundinflödet hos Consafe. Detta gör att hela företaget växer, Academic Work söker därför för vår kunds räkning applikationskonsulter. På Consafe får du jobba i en kultur som kännetecknas av mångfald, nytänkande och öppenhet. De arbetar med stora globala kunder vars utmaning ligger i att effektivisera sina logistikflöden.
Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Consafes önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Consafe.

Arbetsuppgifter

Som applikationskonsult kommer du att jobba nära kunder, utvecklare och produkt då din uppgift är att optimera kundens lagerflöde med hjälp av Consafe Logistics lagerhanteringssystem Extend. På sikt kan du komma att även arbeta med deras egenproducerade lagerhanteringssystem - Astro. Du kommer att ta en konsultativ roll för att förstå kundens behov och sedan komma med lösningsförslag anpassade efter kundens verksamhet. Förutom konfigurering kommer du bland annat att läsa loggar samt testa buggar och flöden i system. Som applikationskonsult tar du ansvar för och driver dina egna processer samt arbetar mot utsatta deadlines. I din roll har du möjlighet att utbyta erfarenheter med både juniora och seniora applikationskonsulter i ditt team.

Tjänsten passar dig som vill ha ett spännande jobb där du några dagar i månaden reser. I vissa fall kan det förekomma helgjobb om projektet i fråga skulle kräva det. Eftersom du har en viktig konsultativ roll där du möter allt från VD:ar till lagerarbetare är du kommunikativ, prestigelös och anpassar dig efter situationen. Då du driver dina egna processer är det också viktigt att du är affärsinriktad, analytisk samt har ett positivt förhållningssätt till de utmaningar du möter.

Du kommer till exempel att:
 • Med konfigurering anpassa systemet utifrån kundens behov och flöden
 • Utbilda användare av systemet hos kunden
 • Skapa och uppdatera nödvändig dokumentation och aktivt delta i diskussioner för att driva och säkra utvecklingen av lösningar
Vi letar efter drivna individer som vill vara en del i Consafe Logistics kontinuerliga framgång och vi tror att du vill kombinera din erfarenhet med nya idéer för innovativa lösningar inom logistik och affärsutveckling.

Vi söker dig som

Vill ta nästa steg som applikationskonsult och är intresserad av att utvecklas. Consafe står inför en stor expansion och på sikt behöver de medarbetare inom ledarskap, programmering, projektledning samt KAM-roller.

Vi tror att du har ett par års erfarenhet av att arbeta med applikationer, du har antingen utvecklat eller implementarat dem tidigare. Möjligt att du kan ha varit systemansvarig tidigare och så så vis har bra insikt i - och förståelse för system.
 • Har ett teknikintresse
 • Besitter programmeringskunskaper inom något programmeringsspråk
 • Är flytande i svenska och engelska
Det är meriterande om du:
 • Är högskoleingenjör, systemvetare eller motsvarande
 • Har erfarenhet från att arbetat med just logistik / WMS / ERP-system
Som person är du en lagspelare som uppskattar att arbeta i team. Du är problemlösningsorienterad och initiativtagande utan problem att driva ditt arbete framåt. Slutligen är du noggrann i ditt arbete och lämnar ingenting åt slumpen. Vidare är du social och har lätt att skapa nya relationer och ser att du kan dela våra kärnvärden: We Care We innovate We deliver.

Övrig information
 • Start: Enligt ök.
 • Omfattning: Heltid 100%
 • Lön: Enligt ök.
 • Placering: Karlskoga
 • Kontaktuppgifter: sara.askerlund@academicwork.se
 • Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Consafes önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till
Academic Work.
 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.
 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på ore02@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
OM OSS

Academic Work är Home of the young professionals. Det betyder att de flesta av våra jobb är relevanta för dig som studerar på högskola/universitet eller för dig som är klar med dina studier och är i början av din karriär. Hos oss kan du arbeta som konsult på uppdrag hos någon av våra kunder, bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet eller börja jobba internt på något av våra Academic Work kontor. Läs mer på www.academicwork.se.
Mer info
Område Karlskoga
Yrkesroll Data & IT, IT-Arkitektur
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Rekrytering hanteras av Academic Work
Hemsida http://www.academicwork.se/
Sista ansökningsdag löpande (60 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Consafe Logistics är ett av Europas ledande leverantörer av logistiklösningar vilket skapar konkurrenskraftiga företag världen över. De designar, utvecklar och implementerar lösnngar för alla industrier. Deras erfarenhet har genererat en portfolio av mjukvaruprodukter med WMS i fokus. Consafe Logistics har 350 anställda och hjälper kunder i över 30 länder från något av deras kontor i Sverige, Norge, Danmark, Holland, Polen eller England.