Hoppa till innehåll
AAK Sweden AB logotyp

Processoperatör, Pastilleringsproduktion

Publiceringsdatum
02 juli 2024
Område
Yrkesroll
Typ av anställning
Ansök nu
Vårt verksamhetssyfte, Making Better Happen™, beskriver vår strävan efter ständig förbättring.

AAK är specialiserat på växtbaserade oljor som är värdehöjande ingredienser i en rad populära konsumentprodukter. Vi gör dessa produkter godare, hälsosammare och mer hållbara. Med våra oljor kan produkternas sensoriska egenskaper förbättras, till exempel genom att göra konsistensen i premiumchoklad mjukare, växtbaserade burgare saftigare eller smördeg med lågt fettinnehåll frasigare. Genom att ersätta ingredienser med AAK:s växtbaserade alternativ kan våra kunder även optimera och effektivisera sin produktion. Med värdehöjande oljor och fetter hjälper vi våra kunder att lyckas bättre.

Kundgemensam produktutveckling samt en förståelse av vad "bättre" innebär för varje enskild kund är kärnan i vår verksamhet. Med våra flexibla produktionsanläggningar och omfattande expertkunskaper levererar vi våra värdehöjande produkter till en rad branscher, såsom choklad och konfektyr, bageri, mejeri, växtbaserade livsmedel, specialnutrition, foodservice och kroppsvård. Våra 4000 medarbetare samarbetar tätt med våra kunder via 25 regionala försäljningskontor, 16 innovationscenter och med stöd från drygt 20 produktionsanläggningar.

AAK, med huvudkontor i Malmö, är noterat på Nasdaq-börsen i Stockholm och har strävat efter ständig förbättring i 150 år.

Vår anläggning i Karlshamn är en multifabrik. Här finns företagets alla verksamhetsområden representerade. Svenskodlad raps är en viktig råvara medan ett stort antal olika vegetabiliska fetter skeppas direkt till fabriken i Karlshamn från odlarländerna i Europa, Asien, Afrika och Amerika. Norden är en viktig hemmamarknad medan specialprodukter exporteras från Karlshamn över hela världen.

Om tjänsten
Vi söker nu operatör till vår nya pastilleringsproduktion där vi producerar vax-produkter i semiautomatisk utrustning som sedan förpackas i kartong. Pastilleringsproduktion innebär att en varm olja pumpas in från cistern, oljan kyls ned på ett kylband där produkten framställs i form av en mindre pastill. Pastillen används sedan av kunder för att pressa vaxljus av unik form, storlek och färg, eventuellt med doft. Pastilleringsproduktionen beräknas starta upp i december 2024.
I rollen som processoperatör består dina huvudsakliga arbetsuppgifter av att styra och övervaka maskiner i kombination med arbete med processutrustning. I rollen ingår även att genomföra regelbundna kvalitets- och säkerhetskontroller i syfte att uppnå högsta möjliga kvalité i kombination med kvantitet samt tillhandahålla bästa möjliga leveransservice ut till våra kunder. Höga krav ställs på noggrannhet samt problemlösning vid behov. Du blir en viktig del i teamet och en förutsättning för att vi tillsammans når avdelnings mål.

Din placeringsort är i Karlshamn och du kommer att rapportera till Chef för Kalkfetts/Fling och Pastilleringsproduktion. Tjänsterna är tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning och arbetstidens förläggning är dagtid.

Vem är du?
Vi söker dig som har gymnasiekompetens inom teknik/natur eller motsvarande. Tidigare erfarenhet från arbete som operatör inom process- eller tillverkningsindustri är meriterande. Truckkort är ett krav. Har du erfarenhet av arbete i affärssystemet SAP ser vi det som en fördel.

Personliga egenskaper
Som person har du en vilja att utveckla både dig själv och vår process. Bland personliga egenskaper värdesätter vi särskilt att du är initiativrik, noggrann, flexibel, har förmåga att ha ordning och reda samt kan prioritera för att nå uppsatta mål. Vi förväntar oss att du tar stort ansvar för vad du presterar och att du är driven i ditt arbetssätt. Du gillar problemlösning.

Hos oss står initiativ, innovation, förbättringar och teamwork i fokus!

Kontakt och ansökan
Vill du veta mer om befattningen är du välkommen att kontakta vår chef för Kalkfetts- och Flingproduktion. Peter Hallström på telefon 0708 496 189 eller via mail peter.hallstrom@aak.com. Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR Business Partner Karl Lindqvist på telefon 0725-867496 eller via mail karl.lindqvist@aak.com

Välkommen att ansöka med CV samt ett personligt brev senast den
2 augusti 2024
. Vi tillämpar en längre ansökningstid på grund av semesterperioder. Notera att ansökningar inte tas emot via e-mail.

Vi har gjort vårt val av kanaler för denna rekrytering och undanber oss vänligen att kontaktas av säljare, rekryteringsbyråer eller bemanningsföretag.
AAK Sweden AB logotyp
Sök jobbet
Ansök senast
02 augusti 2024 (14 dagar kvar)
Ansök nu

Om arbetsgivaren