Laboratorieingenjör 6-skift, Quality Control

Laboratorieingenjör 6-skift, Quality Control

Skiftgående laboratorieingenjör, Quality Control

Om AAK
Vårt verksamhetssyfte, Making Better Happen, beskriver vår strävan efter ständig förbättring.

AAK är specialiserat på växtbaserade oljor som är värdehöjande ingredienser i en rad populära konsumentprodukter. Vi gör dessa produkter godare, hälsosammare och mer hållbara. Med våra oljor kan produkternas sensoriska egenskaper förbättras, till exempel genom att göra konsistensen i premiumchoklad mjukare, växtbaserade burgare saftigare eller smördeg med lågt fettinnehåll frasigare. Genom att ersätta ingredienser med AAK:s växtbaserade alternativ kan våra kunder även optimera och effektivisera sin produktion. Med värdehöjande oljor och fetter hjälper vi våra kunder att lyckas bättre.

Kundgemensam produktutveckling samt en förståelse av vad "bättre" innebär för varje enskild kund är kärnan i vår verksamhet. Med våra flexibla produktionsanläggningar och omfattande expertkunskaper levererar vi våra värdehöjande produkter till en rad branscher, såsom choklad och konfektyr, bageri, mejeri, växtbaserade livsmedel, specialnutrition, foodservice och kroppsvård. Våra 4000 medarbetare samarbetar tätt med våra kunder via 25 regionala försäljningskontor, 15 innovationscenter och med stöd från drygt 20 produktionsanläggningar.

AAK, med huvudkontor i Malmö, är noterat på Nasdaq-börsen i Stockholm och har strävat efter ständig förbättring i 150 år.

Vår anläggning i Karlshamn är en multifabrik. Här finns företagets alla verksamhetsområden representerade. Svenskodlad raps är en viktig råvara medan ett stort antal olika vegetabiliska fetter skeppas direkt till fabriken i Karlshamn från odlarländerna i Europa, Asien, Afrika och Amerika. Norden är en viktig hemmamarknad medan specialprodukter exporteras från Karlshamn över hela världen.

Om tjänsten
Då en av våra laboratorieingenjörer gått vidare till annan tjänst inom företaget söker vi nu en ny skiftgående laboratorieingenjör. I din roll som laboratorieingenjör inom Quality Control kommer du främst att arbeta med provbehandling, kemiska analyser och resultatutvärdering. Projektarbete och sammanställning av data förekommer också. Quality Control arbetar nära kvalitetsavdelningen, produktion och logistik. Avdelningens uppgift är att kvalitetssäkra flödet från inkommande råvara till färdig produkt. I tjänsten ingår det att medverka till att förbättra arbetet av analysmetoder, där du aktivt kan komma att ta del i att driva avdelningens och tjänstens arbete framåt.

Tjänsten är en tillsvidareanställning och arbetstidens förläggning är 6-skift med placering i Karlshamn.

Vem är du?
För att lyckas med jobbet krävs det att du kan arbeta självständigt, tar egna initiativ, har förmågan att prioritera och är noggrann. Det ställs stora krav på praktiskt analysarbete. Du gillar att arbeta både självständigt och i team samt att medverka i att driva avdelningens arbete framåt. Som person är du strukturerad och tar stort ansvar för vad du presterar.

Hos oss står initiativ, innovation, förbättringar och teamwork i fokus!

Personliga förmågor
Du har minst gymnasieexamen i naturvetenskap eller motsvarande. Har du en högskole- eller universitetsexamen inom kemi, livsmedel eller annan utbildning som vi bedömer som likvärdig är meriterande. Vi ser även att du har arbetslivserfarenhet från laboratoriearbete och kemiska analyser samt erfarenhet av att arbeta i SAP.

Koncernspråket är engelska och du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet för tjänsten.

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Ulf Oscarsson på telefon 0702-814281 eller via mail ulf.oscarsson@aak.com

Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Karl Lindqvist, HR Business Partner, telefon 0725-86 74 96 eller via mail karl.lindqvist@aak.com.

Ansök med CV, samt ett personligt brev som förklarar varför du är rätt person för denna tjänst senast den 3 februari 2023. Vi tillämpar löpande urval och intervjuer vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Notera att ansökningar inte tas emot via e-mail.

Vi har gjort vårt val av kanaler för denna rekrytering och undanber oss vänligen att kontaktas av säljare, rekryteringsbyråer eller bemanningsföretag.
Mer info
Kontaktperson Ulf Oscarsson
Telefon 0702-814281
Email Mejla Ulf Oscarsson
Område Karlshamn
Yrkesroll Industri & Anläggning, Quality Assurance, Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.aak.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)