Avdelningschef GMP & Teknisk support, Quality Control

Avdelningschef GMP & Teknisk support, Quality Control

Om tjänsten
QC-laboratoriet ansvarar för laboratorieanalyser av råvaror, processprover och färdiga produkter för hela anläggningen i Karlshamn. Det är ett omfattande spektra av analysmetoder från enkla våtkemiska analyser till komplexa kromatografisystem. Analyserna riktar sig mot både kontaminanter och slutproduktens sammansättning. Kvalitetssäkringen av analyserna är viktig och 56 metoder är ackrediterade i enlighet med ISO 17025. Laboratoriet har utökat sin verksamhet de senaste åren och idag arbetar drygt 30 personer på laboratoriet. För att få en mer hållbar situation för medarbetare och chef delas QC-laboratoriet nu in i tre avdelningar varav en omfattar grupperna GMP och support.

Sedan en tid pågår arbete med att separera laboratorieanalyser kopplade till affärsområde läkemedel från övriga analyser. Detta görs genom uppbyggnad av ett nytt laboratorium som bemannas med tre personer som uteslutande arbetar med dessa analyser. Som avdelningschef för GMP/Support ansvarar du för laboratoriets dagliga drift och för utvecklingen framåt.

Supportgruppen består av fyra medarbetare som tillsammans medverkar till säkerställande och utveckling av hela laboratoriets kvalitetssäkring i enlighet med ISO 17025. Även här ansvarar du för det dagliga arbetet och tillsammans med medarbetarna ansvarar du för det ständiga förbättringsarbetet.

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på dagtid med placering i Karlshamn.

Vem är du?
För den här tjänsten är det viktigt med tidigare erfarenhet av arbete i ett GMP-certifierat laboratorium, gärna i en ledande roll. Tidigare ledarerfarenhet är också önskvärt och det är meriterande med erfarenhet från ett laboratorium med ISO 17025 ackrediterade metoder. Som person är du strukturerad och tycker om att arbeta med människor. Öppenhet och prestigelöshet är också två personlighetsdrag som är viktiga för att lyckas.

Koncernspråket är engelska så du bör behärska svenska och engelska i både tal och skrift.
Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet för tjänsten.

Kontakt & ansökan
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta QC-chef Hans Lindmark på telefon 0768-518271 eller via mail hans.lindmark@aak.com

Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Karl Lindqvist, HR Business Partner via mail karl.lindqvist@aak.com.

Ansök med CV, samt ett personligt brev som förklarar varför du är rätt person för denna tjänst senast den 30 april 2023. Vi tillämpar löpande urval och intervjuer vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Notera att ansökningar inte tas emot via e-mail.

Vi har gjort vårt val av kanaler för denna rekrytering och undanber oss vänligen att kontaktas av säljare, rekryteringsbyråer eller bemanningsföretag.
Mer info
Kontaktperson Hans Lindmark
Telefon 076 851 82 71
Email Mejla Hans Lindmark
Område Karlshamn
Yrkesroll Organisation & ledning, Chefsbefattningar
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.aak.se
Sista ansökningsdag 30 apr 2023 (41 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Vårt verksamhetssyfte, Making Better Happen™, beskriver vår strävan efter ständig förbättring.

AAK är specialiserat på växtbaserade oljor som är värdehöjande ingredienser i en rad populära konsumentprodukter. Vi gör dessa produkter godare, hälsosammare och mer hållbara. Med våra oljor kan produkternas sensoriska egenskaper förbättras, till exempel genom att göra konsistensen i premiumchoklad mjukare, växtbaserade burgare saftigare eller smördeg med lågt fettinnehåll frasigare. Genom att ersätta ingredienser med AAK:s växtbaserade alternativ kan våra kunder även optimera och effektivisera sin produktion. Med värdehöjande oljor och fetter hjälper vi våra kunder att lyckas bättre.

Kundgemensam produktutveckling samt en förståelse av vad "bättre" innebär för varje enskild kund är kärnan i vår verksamhet. Med våra flexibla produktionsanläggningar och omfattande expertkunskaper levererar vi våra värdehöjande produkter till en rad branscher, såsom choklad och konfektyr, bageri, mejeri, växtbaserade livsmedel, specialnutrition, foodservice och kroppsvård. Våra 4000 medarbetare samarbetar tätt med våra kunder via 25 regionala försäljningskontor, 15 innovationscenter och med stöd från drygt 20 produktionsanläggningar.

AAK, med huvudkontor i Malmö, är noterat på Nasdaq-börsen i Stockholm och har strävat efter ständig förbättring i 150 år.

Vår anläggning i Karlshamn är en multifabrik. Här finns företagets alla verksamhetsområden representerade. Svenskodlad raps är en viktig råvara medan ett stort antal olika vegetabiliska fetter skeppas direkt till fabriken i Karlshamn från odlarländerna i Europa, Asien, Afrika och Amerika. Norden är en viktig hemmamarknad medan specialprodukter exporteras från Karlshamn över hela världen.