Analytisk Kemist GMP, Quality Control

Analytisk Kemist GMP, Quality Control

Analytisk Kemist GMP, Quality Control

Om AAK
Vårt verksamhetssyfte, Making Better Happen, beskriver vår strävan efter ständig förbättring.

AAK är specialiserat på växtbaserade oljor som är värdehöjande ingredienser i en rad populära konsumentprodukter. Vi gör dessa produkter godare, hälsosammare och mer hållbara. Med våra oljor kan produkternas sensoriska egenskaper förbättras, till exempel genom att göra konsistensen i premiumchoklad mjukare, växtbaserade burgare saftigare eller smördeg med lågt fettinnehåll frasigare. Genom att ersätta ingredienser med AAK:s växtbaserade alternativ kan våra kunder även optimera och effektivisera sin produktion. Med värdehöjande oljor och fetter hjälper vi våra kunder att lyckas bättre.

Kundgemensam produktutveckling samt en förståelse av vad "bättre" innebär för varje enskild kund är kärnan i vår verksamhet. Med våra flexibla produktionsanläggningar och omfattande expertkunskaper levererar vi våra värdehöjande produkter till en rad branscher, såsom choklad och konfektyr, bageri, mejeri, växtbaserade livsmedel, specialnutrition, foodservice och kroppsvård. Våra 4000 medarbetare samarbetar tätt med våra kunder via 25 regionala försäljningskontor, 15 innovationscenter och med stöd från drygt 20 produktionsanläggningar.

AAK, med huvudkontor i Malmö, är noterat på Nasdaq-börsen i Stockholm och har strävat efter ständig förbättring i 150 år.

Vår anläggning i Karlshamn är en multifabrik. Här finns företagets alla verksamhetsområden representerade. Svenskodlad raps är en viktig råvara medan ett stort antal olika vegetabiliska fetter skeppas direkt till fabriken i Karlshamn från odlarländerna i Europa, Asien, Afrika och Amerika. Norden är en viktig hemmamarknad medan specialprodukter exporteras från Karlshamn över hela världen.

Om tjänsten
Vi har nyligen utökat vårt laboratorie med en GMP-avdelning för kontroll av API:er till läkemedelsindustrin och söker nu efter förstärkning i vår organisation. Som analytisk kemist inom Quality Control kommer du främst att arbeta med provbehandling, kemiska analyser, resultat utvärdering. Projektarbete och sammanställning av data, kan förekomma.

Quality Control arbetar nära kvalitetsavdelningen, produktion och logistik. Avdelningens uppgift är att kvalitetssäkra flödet från inkommande råvara till färdig produkt. I tjänsten ingår det att medverka till att förbättra arbetet av analysmetoder, där du aktivt kan komma att ta del i att driva avdelningens och tjänstens arbete framåt.
Tjänsten är en tillsvidareanställning på dagtid.

Vem är du?
Du har minst högskoleutbildning inom kemi eller område som vi bedömer som relevant och vi ser att du några års arbetslivserfarenhet med kemiska analyser. Har du tidigare erfarenhet från GMP-arbete är detta ett plus. Erfarenhet av affärssystemet SAP är också en fördel.
Koncernspråket är engelska och du behärskar både svenska och engelska i tal och skrift.

Personliga förmågor
Som person har du en vilja att utveckla både dig själv och våra arbetssätt. Bland personliga egenskaper värdesätter vi särskilt att du är noggrann, initiativrik, har förmåga att ha ordning och reda samt kan prioritera för att nå uppsatta mål. Du tar stort ansvar för vad du presterar och du är driven i ditt arbetssätt. Det ställs stora krav på praktiskt analysarbete. Du gillar att arbeta både självständigt och i team. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet för tjänsten.

Hos oss står initiativ, innovation, förbättringar och teamwork i fokus!

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta avdelningschef Ulf Oscarsson på telefon 0702-814281 eller via mail ulf.oscarsson@aak.com.

Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Karl Lindqvist, HR Business Partner, telefon 0725-86 74 96 eller via mail karl.lindqvist@aak.com.

Ansök med CV, samt ett personligt brev som förklarar varför du är rätt person för denna tjänst senast den 3 februari 2023. Vi tillämpar löpande urval och intervjuer vilket innebär att tjänsten kan komma att tillsättas före sista ansökningsdag. Notera att ansökningar inte tas emot via e-mail

Vi har gjort vårt val av kanaler för denna rekrytering och undanber oss vänligen att kontaktas av säljare, rekryteringsbyråer eller bemanningsföretag.
Mer info
Kontaktperson Ulf Oscarsson
Telefon 0702-814281
Email Mejla Ulf Oscarsson
Område Karlshamn
Yrkesroll Industri & Anläggning, Quality Assurance, Teknik & Ingenjör, Kemi, Fysik & Biologi
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.aak.se
Sista ansökningsdag 3 feb 2023 (3 dagar kvar)