VERKTYGSKONSTRUKTÖR

VERKTYGSKONSTRUKTÖR

Vi söker nu en ersättare till en av våra nyckelpersoner på företaget som inom en snar framtid kommer att gå i pension. Du som är intresserad av ett självständigt och omväxlande arbete, där du har möjlighet att arbeta med hela processen från försäljning, beredning och konstruktion av verktyg till inprovning i produktion, ta tillfället i akt och sök till oss!

OM TJÄNSTEN

Som verktygskonstruktör arbetar du i
nära samarbete med vår andra verktygskonstruktör, de kunder du ansvarar för samt våra egna och externa verktygstillverkare. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara:
  • Konstruktion av stans, bock och följdverktyg samt konstruktion av fixturer m.m.
  • Offert- och teknikberedning
  • Projektledning och inprovning av verktyg
  • Produktionssupport

DIN BAKGRUND

Vi söker dig som har en maskinteknisk utbildning, gärna på högskolenivå, eller motsvarande erfarenhet som företaget bedömer likvärdig. Vi tror att du behöver minst 5 års erfarenhet av verktygskonstruktion och intern projektledning för att lyckas i tjänsten, tillsammans med kunskaper om material, hållfasthetsberäkningar, beredning, offerering och kalkylering. Du behöver vidare ha goda processkunskaper i skärande bearbetning och pressning.

När det gäller IT-kunskaper krävs goda kunskaper i 3D konstruktion och excel samt datoranvändning i allmänhet.

Du behöver kunna kommunicera bra på svenska i såväl tal som skrift och det är meriterande om kan engelska.

Som person är du lyhörd, har lätt för att samarbeta med andra människor och skapa struktur i ditt arbete. Vi lägger särskild vikt vid din förmåga att lösa tekniska problem och att arbeta självständigt.

INFORMATION

Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Platschef Thomas Palm på telefon 0454-30 58 45 eller e-mail thomas@svangstakomponent.se
Mer info
Kontaktperson Helén Lundqvist
Email Mejla Helén Lundqvist
Område Karlshamn
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Konstruktör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.svangstakomponent.se
Sista ansökningsdag 18 feb 2020 (23 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Svängsta Komponent & Verktygs AB är ett privatägt legotillverkningsföretag specialiserat mot verktygstillverkning och produktion av metallkomponenter. Vår strävan är att vara en partner genom hela kedjan från idé till löpande produktion för att erbjuda våra kunder innovativa och kostnadseffektiva lösningar för stansade/ pressade detaljer. Företaget grundades 1993 och har idag ca 25 medarbetare.