Partner Integration Lead

Partner Integration Lead

Skolon är ett av Sveriges snabbast växande edtechbolag, mitt inne i en spännande internationell utvecklingsresa. På Skolon kan du vara med och göra skillnad på riktigt genom att skapa en roligare och mer framgångsrik skola för hundratusentals elever och lärare. Med över en halv miljon unika användare har vi bevisat vår styrka och mängder av ledande skolhuvudmän runt om i Norden använder vår plattform dagligen.

Vi söker nu dig som vill vara med och ta vår partner-community till nästa nivå - ett viktigt arbete som kommer göra skillnad för våra hundratusentals användare. Häng med, så berättar vi mer!

För att lyckas som Partner Integration Lead
Vi söker dig som är lösningsorienterad, drivande och trivs i en miljö där en mångfald av tekniska integrationsprojekt med olika partners är vardag. Du kommer att arbeta med teknik i framkant och spännande leverantörer med olika typer av tjänster och tekniska miljöer. Våra partners är allt ifrån de största läromedelsförlagen, till välkända, internationella edtech-bolag och innovativa start-ups.

Som Partner Integration Lead ansvarar du för att hjälpa våra partners att hitta de mest optimala integrationslösningarna till Skolonplattformen utifrån vårt API. Du kommer att arbeta aktivt med att förmedla best practice, guida partners under integrationsarbetet samt driva projekten framåt från Skolons sida.

Integrationsarbetet utförs av våra partners, men du blir deras huvudsakliga kontaktperson ur ett tekniskt perspektiv på Skolon. Regelbundna möten och workshops med utvecklare, teknikchefer och andra specialister hos våra partners kommer vara en stor del av din vardag. Skolon har en central funktion i branschen och i din roll hos oss kommer du aktivt hjälpa till att utveckla och modernisera hela ekosystemet inom edtech.

Dina personliga egenskaper är lika viktiga för oss som din kunskap och erfarenhet. Vår organisation drivs av att lösa våra kunders och partners utmaningar. För oss är det därför viktigt att du kan sätta dig in i alla parters perspektiv, samt anpassa din roll efter situation.

Du kommer att samarbeta med flera olika team i Skolon. Du har därmed en viktig roll i att internt förmedla dina erfarenheter och kunskaper från ditt dagliga arbete med våra partners, så att vi kan utveckla ännu bättre API:er och integrationslösningar. Målsättningen är att göra användarupplevelsen för både kund och partner så bra som möjligt - för lärare och elever ska det vara lätt att göra rätt!

Dina arbetsuppgifter:
 • Stötta och vägleda våra partners under deras implementeringsprojekt.
 • Presentera och förklara olika integrationsmöjligheter för att hjälpa våra partners att hitta optimala lösningar.
 • Upprätthålla en samlad bild av pågående integrationsprojekt och status.
 • Agera huvudkontakt för teknikrelaterade frågor, även efter implementeringsfasen.
 • Underhålla och vidareutveckla best practice-tillämpningar och dokumentation av olika integrationsmöjligheter.
 • Aktivt bidra till vårt produkt- och utvecklingsarbete internt relaterat till våra partners.
För att passa i rollen har du:
 • En stor förståelse för teknik och moderna integrationslösningar.
 • God förmåga att kommunicera och bygga relationer, samt förklara tekniska koncept och lösningar för både tekniska och användarcentrerade målgrupper.
 • Erfarenhet av att arbeta med XML, XSLT, Web Services, REST API:s, JSON och olika kommunikationsprotokoll.
 • Kunskap i att driva projekt och att ta en uppgift från start till mål.
 • Förmåga att kommunicera obehindrat på både svenska och engelska, i såväl tal som skrift.
Det är meriterande om du har:

 • Erfarenhet av att arbeta med integrationer och/eller tekniska lösningar inom edtech, e-handel och/eller affärstransaktioner.
 • Erfarenhet av utveckling, dokumentation och underhåll av API:er.
 • Eftergymnasial utbildning inom teknik, projektledning eller motsvarande.


 • Tjänsten är på heltid med omgående start efter överenskommelse. Intervjuer sker löpande.
  Mer info
  Kontaktperson Sebastian Matuska
  Telefon 0721790762
  Område Karlshamn
  Yrkesroll IT-tekniker, Data & IT
  Typ av anställning Heltid
  Sista ansökningsdag 15 jan 2023 (50 dagar kvar)