HR-generalist

HR-generalist

Skolon är ett av Sveriges snabbast växande edtech-bolag mitt i en spännande internationell utvecklingsresa. På Skolon kan du vara med och göra skillnad på riktigt genom att skapa en roligare och mer framgångsrik skola för hundratusentals elever och lärare. Med över en halv miljon unika användare har vi bevisat vår styrka och mängder av ledande skolhuvudmän runt om i Norden använder våra lösningar dagligen.

Vi söker nu dig som vill vara med och vidareutveckla vårt arbete inom People & Culture och arbeta med att bygga vårt team. Du kommer ha en viktig roll i vårt teams fortsatta utveckling och därmed vår samlade framgång. Häng med, så berättar vi mer!

Rollen som HR/People-generalist
I vårt team kommer du att arbeta med en av våra hjärtefrågor - People & Culture. I din roll som HR/People-generalist kommer du att fylla dagarna med att leva vår företagskultur, stötta våra medarbetare och ledare, i stort som smått, kopplat till rekrytering och HR.

Inom People & Culture arbetar vi med våra medarbetare från början till slut - från första mötet som kandidat till sista dagen som kollega. Dina arbetsuppgifter kommer att innefatta att aktivt rekrytera och onboarda nya medarbetare tillsammans med våra ledare och arbeta för att vår arbetsmiljö och vår kultur ska vara så bra som det bara går. Som stöd till våra ledare och medarbetare tar du fram anställningsavtal, intyg och blanketter, svarar på frågor kring arbetsrätt, pension, policys, försäkringar och ersättningar. Men vi arbetar också med att utveckla företaget och den kompetens som finns under vårt tak. En roll hos oss inom People & Culture är bred, och vi letar efter en kollega som vill arbeta med både det vi nämner och nya outforskade områden.

Många delar inom People & Culture finns redan på plats, men vi vill bli bättre och arbeta ännu smartare. Vi söker dig som brinner för ett modernt HR-arbete. Vi är ett företag som är "born digital" och vi tycker det är viktigt att du är van vid att arbeta med moderna digitala verktyg och har ett intresse för att fortsätta förbättra och vidareutveckla digitala arbetsprocesser. Vi är ett internationellt växande team och du kommer därför att arbeta med kollegor och rekrytering mot flera länder, varför goda språkkunskaper är viktigt. Vi tror att du gillar att ta dig an nya frågeställningar inom HR och arbetsrätt, vilket du kommer att göra ihop med våra lokala experter från respektive marknad.

Tillsammans med dina kollegor får du vara med och utveckla vårt arbete inom People & Culture och därmed bidra till att ta Skolon till nästa nivå.

Du utgår från vårt kontor i Karlshamn med möjlighet att arbeta delar av arbetstiden på distans. Tjänsten är en heltidstjänst.

Din bakgrund
Du har några års erfarenhet av att arbeta brett med HR-frågor och rekrytering, kanske som HR-assistent, HR-generalist eller liknande. Med din personalvetarutbildning i ryggen så har du fått möjlighet att arbeta med, och testa på, att stötta och coacha ledare inom olika områden. Vi tror att du är genuint intresserad av att arbeta med rekrytering och personalfrågor och vill fortsätta utvecklas inom området. Som person är du positiv och naturligt strukturerad med ett ödmjukt förhållningssätt till din omgivning. Du har förmågan att ansvara för flera parallella processer och projekt, samt säkerställa en hög kvalitet genom hela arbetet.

Det är viktigt att du är självgående och kommunikativ och själv har lätt för att ta initiativ för att nå resultat. Samtidigt så tror vi att du är en person som stortrivs i mötet med människor. I vårt team har vi en rak kommunikation, och enligt oss själva, världens bästa humor och för oss är det därför lite extra viktigt att du gillar att peppa dina kollegor i vardagen. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina tidigare erfarenheter och kvalifikationer, men att du känner att du vill jobba med oss, och vi med dig, kommer att vara avgörande.

Goda språkkunskaper i tal och skrift på svenska och engelska är ett krav, samt B-körkort.

Du kommer ingå i ett team bestående av tre andra personer i vårt nuvarande People & Culture / Finance team. Din närmaste chef blir vår Finance Manager. Du kommer också att arbeta nära andra funktioner såsom våra ledare och vårt marknadsteam. Vi hoppas att du är lika taggad som oss på din nya resa här på Skolon!
Mer info
Område Karlshamn
Yrkesroll HR & Personal, Rekrytering
Typ av anställning Heltid
Sista ansökningsdag 23 jan 2023 (52 dagar kvar)