Processingenjör till Karlshamns Energi AB

Processingenjör till Karlshamns Energi AB

Processingenjör till Karlshamn Energi AB
Vill du arbeta med vårt viktigaste livsmedel vatten? Som Processingenjör är du en viktig resurs i säkerställandet av att 29 000 invånare i Karlshamns kommun får tjänligt dricksvatten varje dag. Välkommen att tillsammans med dina kollegor bidra till fortsatt samhällsutveckling och framtidssäkring av en hållbar vattenförsörjning på stabila och utvecklingsinriktade Karlshamn Energi.

DINA ARBETSUPPGIFTER
Jobbet som processingenjör innebär att du är med och skapar förutsättningarna för reningen av kommunens dricksvatten. Du tillbringar din arbetstid flexibelt, växelvis ute på vattenverket med t ex att sköta mätinstrument, provtagningar och läsa av mätvärden respektive på kontoret för analysarbete. Befintligt vattenverk har en hög ålder och arbetet pågår med investering och planering av ett nytt vattenverk, ett omfattande projekt som du blir en viktig del av.

Dina huvudsakliga uppgifter är att:
  • Fungera som processtöd åt driftorganisationen gällande den dagliga driften och även vara behjälplig i samband med större driftstörningar
  • Upprätta, utveckla och uppdatera driftinstruktioner och rutiner
  • Utbilda och instruera processtekniker och driftpersonal
  • Bedriva utredningar i syfte att utveckla och optimera vattenverket med avseende på processkrav, resursförbrukning (energi- och kemikalieanvändning), lagkrav och föreskrifter
  • Delta med processkunskap i förbättrings- och investeringsprojekt
  • Ha kontakt med tillsynsmyndigheter
Vi erbjuder dig ett arbete i en samhällsviktig bransch med en lång tids arbetsförsörjning med spännande och utmanande arbetsuppgifter. Du ingår i ett team på 7-8 personer som ansvarar för utvecklingen av Karlshamns VA-anläggningar, där vattenverket tillhör. Du rapporterar direkt till VA-chef. Dina kollegor är ett välkomnande gäng, med både ny och erfaren personal. Vi värnar om ett gott arbetsklimat med såväl humor som allvar.

DIN PROFIL
Vi önskar att du har en teknisk högskoleutbildning med inriktning mot kemi-, miljö- och vattenteknik alternativt processteknik. Relevant arbetslivserfarenhet inom VA-verksamhet och vattenverk är meriterande men även erfarenhet av arbete inom processindustri värderas högt. Det är viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska samt har goda datorkunskaper. Det är ett krav att du har körkort med behörighet B.

Vi söker dig som är nyfiken, lösningsorienterad, strukturerad, och serviceinriktad. Dina kontaktytor i tjänsten är många såväl internt som externt så din kommunikativa förmåga värderas högt. Du har en pedagogisk ådra med förmåga att anpassa ditt budskap till din mottagare. Driften av ett vattenverk innebär ibland att planerade arbeten ibland måste prioriteras om med mycket kort varsel och du måste som person vara flexibel för att kunna möta detta. Arbetet innebär mycket frihet under ansvar varför du behöver vara ansvarsfull, självgående och initiativtagande. Du tycker naturligtvis om att även arbeta i grupp och bidra till en god stämning på jobbet.

ÖVRIG INFORMATION
I denna rekrytering samarbetar Karlshamn Energi med Maxkompetens. Vid frågor kontakta Rekryteringskonsult Therese Hulte på 044-781 44 80 eller . Ansökan tas emot via vår hemsida, www.maxkompetens.se senast ansökningsdag är den 12 maj 2021. Ansökningar via e-post mottages ej pga GDPR.

MER OM KARLSHAMN ENERGI
Karlshamn Energi skapar enkla, prisvärda och kundnära lösningar där tonvikten ligger på hållbarhet, lokala samarbeten och med ständigt fokus på utveckling och service. Söker du nya utmaningar och lockas av ett stabilt bolag som satsar på framtiden? På Karlshamn Energi arbetar vi efter ledstjärnorna nöjda kunder, rätt kvalitet, god ekonomi, bra miljö och arbetsmiljö. Vår verksamhet bedrivs inom fem olika affärsområden: Värme, Elnät, Bredband, Elhandel och Vatten. Karlshamn Energi är ett mycket stabilt och utvecklingsinriktat företag som omsätter ca 330 miljoner kronor per år och har 95 anställda. Bolaget är certifierade enligt ISO 14001, ISO 9001 och ISO 45001. Läs mer om oss på www.karlshamnenergi.se
Mer info
Kontaktperson Maxkompetens
Email Mejla Maxkompetens
Område Karlshamn
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Energi & Miljö
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Maxkompetens
Sista ansökningsdag 14 maj 2021 (1 dag kvar)

Om arbetsgivaren

Maxkompetens är ett av Sveriges ledande företag inom bemanning och rekrytering riktat mot teknik, IT och industri. Vi startade vår verksamhet 2003 och har idag kontor på tio orter i Sverige. Varje år tillsätter vi över 1200 jobb och har dagligen ca 350-400 konsulter ute på uppdrag.