Miljö- och Processingenjör Energi och Vatten

Miljö- och Processingenjör Energi och Vatten

Miljö- och Processingenjör Energi och Vatten till Västblekinge Miljö AB
Till en helt ny roll söker vi nu dig som vill arbeta som Miljö - och Processingenjör i en samhällsviktig verksamhet och vara med på VMAB:s utvecklingsresa "från tipp till miljöföretag!"

Dina arbetsuppgifter
I denna roll som Miljö - och Processingenjör är ditt huvudsakliga ansvar att arbeta med och följa upp processerna i den dagliga verksamheten inom framför allt biogasanläggningen och lakvattenreningen. Det innebär bland annat att följa upp att upprättade egenkontrollprogram för dessa anläggningar efterlevs, att processparametrar ligger rätt utifrån gällande produktionsplaner och att tillsammans med enhetschef och driftpersonal åtgärda de avvikelser som uppdagas. En stor arbetsuppgift inledningsvis kommer vara att certifiera biogödseln från biogasanläggningen enligt SPCR120.

Detta är en helt ny roll på VMAB där du kommer samarbeta nära många kollegor med frågor kring miljö, kemi och drift. Din närmsta chef är enhetschef för energi & vatten som du samarbetar tätt med på daglig basis tillsammans med dina kollegor inom drift och underhåll. Dina arbetsuppgifter är följande:
  • Ansvara för att upprättade egenkontrollprogram följs i den dagliga driften inom bolagets energiproduktions- och vattenreningsanläggningar
  • Ansvara för certifieringsarbetet avseende biogödseln och uppföljningen av detta i den dagliga verksamheten
  • Uppföljning av processparametrar och analyser med förslag på åtgärder för avvikelser
  • Samarbeta med strategisk utvecklare för energi och vatten i processövergripande frågor
  • Vara stöd i kemirelaterade frågor kopplade till mottagning av avfall till anläggningen
  • Arbete med hantering och rapportering av anläggningsdata, t.ex. miljörapporter, nyckeltalsuppföljning etc.
Din profil
Vi söker dig som har en teknisk högskoleutbildning som högskoleingenjör alt. civilingenjör med inriktning mot kemi-, miljö- eller processteknik. Vi välkomnar dig med arbetslivserfarenhet från en liknande roll inom processindustri, arbete med kemi/miljö eller dig som är nyexaminerad och redo att ta dig ann ditt första jobb! Du har en god datavana, behärskar office-paketet samt svenska och engelska i tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och tror att du som söker är analytisk, gillar problemlösning och arbetar lösningsorienterat. Som person är du trygg i dig själv men också lyhörd för andra personers åsikter. Du är en lagspelare, samarbetar väl med dina kollegor och har ett gediget intresse av vara "ute i verksamheten, där det händer". Dina kollegor har nära till skratt och du vill såklart bidra till en god arbetsmiljön med dem!

Övrig information

Placeringsort: Mörrum, Karlshamn kommun

Start: september/oktober enligt överenskommelse

Varaktighet: Tillsvidare

Arbetstid: Heltid, dagtid måndag-fredag

Lön: individuell lönesättning

Västblekinge Miljö AB har valt att samarbeta med Maxkompetens i denna rekryteringsprocess. Har du några frågor kring tjänsten kontakta ansvarig rekryterare Josefin Kokko Ekholm på 044-781 45 05 eller josefin.. Ansökan tas emot via vår hemsida www.maxkompetens.se. Sista ansökningsdag är 25 maj 2021. Ansökningar via epost mottages ej pga GDPR.

Mer om Västblekinge Miljö AB
Västblekinge Miljö AB är ett kommunalt bolag som ägs av kommunerna Karlshamn, Sölvesborg och Olofström. Söker du nya utmaningar och vill arbeta i en samhällsviktig verksamhet? Vår uppgift är att samordna avfallshanteringen i de tre kommunerna. Våra ansvarsområden är planering, mottagning, sortering, ökad återvinning, produktion av biogas och biogödsel, transporter, återvinningscentraler, återvinningsstationer, information och kundtjänst. Vi driver med egen personal avfallsanläggningen i Mörrum, där vi också har vårt kontor. Våra återvinningscentraler drivs till större delen av vår egen personal. Transporterna av hushållsavfall utförs i både egen och extern regi. Läs mer om oss på www.vmab.se
Mer info
Kontaktperson Maxkompetens
Email Mejla Maxkompetens
Område Karlshamn
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Processingenjör
Typ av anställning Heltid
Rekrytering hanteras av Maxkompetens
Sista ansökningsdag 27 maj 2021 (21 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

Maxkompetens är ett av Sveriges ledande företag inom bemanning och rekrytering riktat mot teknik, IT och industri. Vi startade vår verksamhet 2003 och har idag kontor på tio orter i Sverige. Varje år tillsätter vi över 1200 jobb och har dagligen ca 350-400 konsulter ute på uppdrag.