Processingenjör

Processingenjör

Vi söker en Processingenjör till vår anläggning i Karlshamn

Om tjänsten

Som processingenjör hos oss kommer du ge service och teknisk support till övriga funktioner inom siten men även delta i globala nätverk med övriga produktionssiter för att dela best practice. Du kommer ha ett nära samarbete med avdelningar inom produktion, teknik, underhåll och marknad. I arbetsuppgifterna ingår processutveckling och processförbättringar inför ut- och ombyggnationer. Du kommer att medverka, leda och driva utredningar för projekt inom om- till- och nybyggnationer. Omvärldsbevaka och ta fram tekniska och ekonomiska förutsättningar för processförbättringar tillsammans med driftpersonal eller i samband med utveckling av nya produkter. Systematiskt följa upp processerna och driftsresultaten tillsammans med kollegor samt initiera åtgärder vid behov. Du drivs av och vill medverka i vårt omställningsarbete för en helt fossilfri, hållbar och framtidsäkrad produktion.

Din placeringsort kommer att vara i Karlshamn och du kommer att rapportera till produktionschefen för Technical Products & Feed. Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Vem är du?
Du är en civilingenjör med inriktning på kemiteknik eller innehar annan relevant utbildning. Har du tidigare arbetat inom processindustrin är det meriterande. För att lyckas i rollen tycker du om problemlösning och har en bra analytisk förmåga samt trivs med att ta ansvar och driver ditt arbete till uppsatta mål. Eftersom du kommer ha mycket kontakt med andra avdelningar inom siten är du bra på att kommunicera och motivera andra samt att ta egna initiativ är en självklarhet. Du har ett flexibelt arbetssätt och du trivs med både teoretiska och praktiska arbetsuppgifter.

Vi värdesätter en god analytisk förmåga, ett strukturerat och målinriktat arbetssätt samt att du gillar problemlösning. Du erbjuds ett spännande jobb som förutsätter en drivande och initiativtagande person som kan jobba både individuellt och i nära samarbete med övriga organisationen. Du behärskar svenska och engelska i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet för tjänsten.

Hos oss står initiativ, innovation, förbättringar och teamwork i fokus!

Kontakt
Vill du veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta Jan Holmberg, TPF Production Manager, via mail jan.holmberg@aak.com
Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Karl Lindqvist, HR Business Partner, telefon 0725-86 74 96 eller via mail karl.lindqvist@aak.com.

Ansök med CV, samt ett personligt brev som förklarar varför du är rätt person för denna tjänst senast den 19 augusti 2022.
Notera att ansökningar inte tas emot via e-mail.
Mer info
Område Karlshamn
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Ingenjör
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.aak.se
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)

Om arbetsgivaren

AAK är specialiserat på växtbaserade oljor som är värdehöjande ingredienser i en rad populära konsumentprodukter. Vi gör dessa produkter godare, hälsosammare och mer hållbara. Med våra oljor kan produkternas sensoriska egenskaper förbättras, till exempel genom att göra konsistensen i premiumchoklad mjukare, växtbaserade burgare saftigare eller smördeg med lågt fettinnehåll frasigare. Genom att ersätta ingredienser med AAK:s växtbaserade alternativ kan våra kunder även optimera och effektivisera sin produktion. Med värdehöjande oljor och fetter hjälper vi våra kunder att lyckas bättre.

Kundgemensam produktutveckling samt en förståelse av vad "bättre" innebär för varje enskild kund är kärnan i vår verksamhet. Med våra flexibla produktionsanläggningar och omfattande expertkunskaper levererar vi våra värdehöjande produkter till en rad branscher, såsom choklad och konfektyr, bageri, mejeri, växtbaserade livsmedel, specialnutrition, foodservice och kroppsvård. Våra 3 900 medarbetare samarbetar tätt med våra kunder via 25 regionala försäljningskontor, 15 innovationscenter och med stöd från drygt 20 produktionsanläggningar.

AAK, med huvudkontor i Malmö, är noterat på Nasdaq-börsen i Stockholm och har strävat efter ständig förbättring i 150 år. Vår anläggning i Karlshamn är en multifabrik. Här finns företagets alla verksamhetsområden representerade. Svenskodlad raps är en viktig råvara medan ett stort antal olika vegetabiliska fetter skeppas direkt till fabriken i Karlshamn från odlarländerna i Europa, Asien, Afrika och Amerika. Norden är en viktig hemmamarknad medan specialprodukter exporteras från Karlshamn över hela världen.

Vårt verksamhetssyfte, Making Better Happen™, beskriver vår strävan efter ständig förbättring.