Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

Specialförbandsledningen rekryterar Förrådsman till vårt Teknik- och vidmakthållande kontor FMSF

Ansök nu
I dagligt tal benämns vi Materielsamordningsenheten eller MSE och är alltså Teknik- och vidmakthållande kontor FMSF (TVK SF). Vi är en del av Specialförbandsledningen (SFL) och har specialförbanden i fokus. TVK ska utgöra navet för materielrelaterade frågor inom FMSF och arbetar i nära samverkan med FMSF förband/enheter och Försvarets materielverk (FMV). Vår arbetsort är Karlsborg.

TVK ansvarar för samordning av materielsystem (MS) inom FMSF. Tyngdpunkten ligger på att vidmakthålla befintliga MS, men även arbete i tidiga skeden (koncept/utveckling) och produktion genomförs.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Övergripande uppgift är att:
 • Genomföra in- och utlämning till kund, med tillhörande redovisningsåtgärder. Vilket också inkluderar att säkerställa rätt teknisk status innan utlämnande (genomförd grundtillsyn).
 • Genomföra förberedelser för avtransport av gods: Packning, märkning och kolliförteckning.
 • Lasta, lossa och leveranskontrollera gods.
 • Inventering av förråd.
 • Godshantering mellan lokala förråd.
Beredduppgifter:

* Beredd att tjänstgöra med kort inställelsetid utanför ordinarie arbetstid, ordinarie tjänstgöringsort och ordinarie arbetsuppgifter.

Kvalifikationer:
 • Svensk medborgare
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, både på svenska och engelska.
 • God fysisk status.
 • Befattningen är civil och kommer förutsätta en godkänd registerkontroll.
 • Körkort B och C
 • Truckkort A och B
Meriterande:
 • Goda kunskaper och erfarenheter av materieltjänst inom Försvarsmakten eller civil industri.
 • Erfarenhet av försvarsmaktens redovisningssystem t ex LIFT
Personliga egenskaper:
 • Hög servicekänsla, noggrann och strukturerad.
 • Mycket god samarbetsförmåga.
 • Mycket god förmåga att arbeta självständigt och i grupp.
 • Flexibel och kreativ.
 • Vana att hantera hemlig information.
 • Snabbt kunna anpassa eget arbete med hänsyn till prioriteringar och projekt.
Tillträde:

Tillträde enligt överenskommelse, dock önskvärt senast under Q1 2024.

Övrigt:

För att erbjudas tjänsten som förrådsman krävs att du blir godkänd i en urvalsprocess, där vi bl a bedömer din personliga profil och förmåga. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Arbetsort Karlsborg

Provanställnig kan komma att tillämpas för den som idag inte är anställd inom myndigheten.

Frågor om tjänsten skickas till mse@mil.se. Ange Förrådsman i ärendemeningen.

Välkommen med din ansökan via den portal tjänsten är utlyst innehållande CV, personligt brev, relevanta intyg och betyg samt foto senast 2023-10-30

Ofullständig ansökan behandlas ej

Ansökningshandlingar återsänds ej

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Försvarsmaktens specialförband är en militärstrategisk resurs som ökar antalet möjliga handlingsalternativ. En insats med specialförbanden kännetecknas av hög effekt på säkerhetspolitisk nivå. Det kan till exempel handla om att frita eller rädda svenska medborgare i internationell tjänst eller inhämta underrättelser. Inom specialförbanden eftersträvar vi enkelhet i såväl planering som genomförande, oförutsägbarhet genom okonventionella metoder samt målmedvetenhet, precision och beslutsamhet. Beredskapen är hög och personalen är särskilt uttagen, utbildad och utrustad för att klara sina uppgifter.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
30 okt. 2023 (36 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare