Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

K3 söker jägarsoldater till 31. jägarbataljonen

Ansök nu
Befattningen erbjuder
Ett omväxlande arbete med mycket personligt ansvar. Tjänsten erbjuder många möjligheter och du kommer att fördjupas inom olika områden beroende på inriktning.

Om enheten
31. jägarbataljonen är ett lätt konventionellt jägarförband med uppgift att stödja Försvarsmaktens specialförband.

Bataljonen är ett stående förband med hög tillgänglighet som är tränat för insatser med kort om tid till förberedelser. Förbandet löser uppgifter i hela konfliktskalan, såväl inom Sveriges gränser som i resterande delar av världen. Som soldat vid bataljonen skall du vara beredd att genomföra internationell tjänst då detta är ett naturligt inslag i vår verksamhet.

Dimensionerande profil för bataljonen är främst förmågan att genomföra snabba förflyttningar och strid till fots med burna vapensystem. Bataljonen är välövad och har utvecklade metoder att lösa dessa uppgifter tillsammans med helikopter- och transportflygförband.

Bataljonen verkar i uppgiftsanpassade stridsgrupper över stora ytor och ofta i en annan riktning än övriga förband vilket ställer stora krav på personalens fysiska och psykiska förmåga. Detta ställer vidare stora krav på enskilda soldatfärdigheter samt förmågan att som individ kunna prioritera uppdraget och gruppen före sina egna behov. Utöver soldatfärdigheterna krävs god samarbetsförmåga, initiativtagande samt hög stresstålighet vilka är förutsättningar för att jägarsoldaten tillsammans med gruppen ska kunna verka i samtliga situationer.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som jägarsoldat kommer du att ingå i en jägargrupp vid någon av bataljonens skvadroner. Din huvudsakliga arbetsuppgift är strid.

Sökbara inriktningar vid bataljonen
Jägarsoldat

Krav
Kvalifikationer
  • Genomförd godkänd grundutbildning med värnplikt (eller motsvarande)
  • Godkända anställningstester vid 31. jägarbataljonen
Personliga egenskaper
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
  • Tidigare utbildning vid jägarförband
  • Utbildning Ak 5
  • B-Körkort (manuell växellåda)
  • Skyddsvaktsutbildning
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: GSS/K
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Karlsborg
Tillträdesdatum: 2024-01-29

Denna annons riktar sig till dig som idag är, eller har varit, anställd i Försvarsmakten, eller som idag har en annan civil sysselsättning.

Du som just nu genomför grundutbildning med värnplikt vid K 3 eller ett annat förband kommer att kunna söka tjänst senare under våren 2024.

Intervjuer samt tester kommer att genomföras i Karlsborg under helgen vecka 45, 2023. Torsdag kväll till söndag.
En kallelse med mer information kommer att skickas till den mail du angivit i din ansökan.

Du som söker mot jägarsoldat kommer bland annat att genomföra prövande moment avseende enskild förflyttning till fots i dager/mörker, vilket kommer ställa krav på dig som enskild att kunna orientera utefter en ledstång på karta 1:50 000 med kängor och packning (ca 25-30kg). För dig är en konkurrenskraftig tid på 10.000m löpning 48min. Simkunnighet kommer att prövas under testerna (klädsim samt livräddning).

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Personalsektionen vid 31.jbat bataljonsstab: K3-31bat-rekrytering@mil.se

Fackliga företrädare:
OFR/O,
OFR/S, Mikael Ekelund
SACO, Annelee Karlström
SEKO,

Samtliga nås via FM-växel: 0505 45 10 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2023-10-23.

Din ansökan ska minst innehålla CV, gymnasiebetyg, militärbetyg, kopior på övriga utbildningsbevis/tjänstgöringsomdömen samt ett personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Livregementets husarer, K 3, har snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en jägarbataljon och en underrättelsebataljon.
Jägarbataljonen är ett förband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser genom att använda avancerad teknik, personal på marken och obemannade luftfarkoster (RPAS).

Vid K 3 finns också Försvarsmaktens överlevnadsskola och Flygenheten som ansvar för fjärrstyrda flygsystem samt militär fallskärmstjänst. Här finns också stödfunktionerna Garnisonsenheten och Logistikenheten. Läs gärna mer på denna sida.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
23 okt. 2023 (29 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare