K 3 söker Flygsäkerhetsofficer till RPAS, Flygenheten

K 3 söker Flygsäkerhetsofficer till RPAS, Flygenheten

Befattningen erbjuder

Som flygsäkerhetsofficer (FSO Flyg) vid TRPAS-divisionen innebär dina huvudsakliga arbetsuppgifter att stödja såväl lokal nivå som central nivå med uppföljning och förebyggande arbete av flygsäkerhet. Detta innebär att du behöver vara väl insatt och delaktig i TRPAS flygverksamhet för att ha goda kunskaper till att analysera flygsäkerhetsläget och kunna ge förslag till förbättringsåtgärder. Utöver flygsäkerhetsarbete innebär befattningen instruktörsuppgifter avseende utbildning av piloter och sensoroperatörer för TRPAS. Arbetsuppgifterna är omväxlande då du arbetar med projekt på både kort och lång tidshorisont.

Befattningen FSO bjuder på ett unikt tillfälle att vara del av uppstarten av UAV 07 som är en ersättare av befintligt system UAV 03. Tjänsten omfattar resor inom Sverige och utomlands. Du kommer arbeta med ett stort kontaktnät, vilket sträcker sig både inom och utanför Försvarsmakten.

Om sektionen

RPAS-avdelningen vid K 3 ansvarar för utbildning, träning och utveckling av Försvarsmaktens RPAS funktioner, inom alla vapenslag. Obemannade flygfarkoster (RPAS) är en funktion under stor tillväxt. RPAS-avdelningen består av en arbetsgrupp om ca 15 medarbetare, där FSO fyller en viktig funktion i avdelningens fortsatta utveckling.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
 • Stödjer chefer med insamlande, bearbetning, analys och delgivning av uppgifter om händelser som lett till driftstörning
 • Utbildar i RPAS-system
 • Deltar i utveckling av RPAS-system och regelverk
 • Stödjer befintliga RPAS-piloter i planering och genomförande av flygning
 • Genomför eventuella utredningar
Kvalifikationer
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på engelska och svenska
 • God datorvana och god förmåga att hantera Officeprogrammen
 • B-körkort (manuell växellåda)
 • Utbildad yrkesofficer
 • Erfarenhet från Försvarsmaktens flygtjänst
Meriter
 • Godkänd flygsäkerhetskurs
 • Godkänd flygtjänstledningskurs steg 2
 • Civila flygcertifikat
 • Erfarenhet av instruktörsroll
 • Erfarenhet från obemannat flyg
Personliga egenskaper

Befattningen innebär mycket kontakt med människor, vilket ställer krav på god samarbetsförmåga. Du förväntas kunna etablera och underhålla goda relationer mot flertalet samarbetsytor. Du behöver ha en god analytisk förmåga samt kunna formulera dig väl i text och tal. Vi värdesätter att du kan arbeta tillsammans med andra i tillfälligt sammansatta grupper likväl som att du har god förmåga att arbeta självständigt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning som kan inledas med provanställning på 6 månader. Befattningen är på nivå OR 7 men kan besättas av erfarna OR 6.

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Karlsborg

Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

För upplysningar om befattningen kontakta:

Mj Nicklas Fredriksson, Lokal FlygChef RPAS

0505 45 10 00, nicklas.fredriksson@mil.se

För information om rekryteringsprocessen kontakta:

Louise Arnholm, HR-Generalist K 3

0505 45 10 00, louise.arnholm@mil.se

Fackliga företrädare:

OFR/O, Eva Härnqvist

0505 45 10 00

SACO, Annelee Karlström

0505 45 10 00

SEKO, Jan Arnholm

0505 45 10 00

OFR/S, Mikael Ekelund

0505 45 10 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-02-16. Din ansökan ska innehålla utbildningsintyg på efterfrågad militär examen, CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Livregementets husarer, K 3, har snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en jägarbataljon och en underrättelsebataljon.
Jägarbataljonen är ett förband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser genom att använda avancerad teknik, personal på marken och obemannade luftfarkoster (RPAS).

Vid K 3 finns också Försvarsmaktens överlevnadsskola och Flygenheten som ansvar för fjärrstyrda flygsystem samt militär fallskärmstjänst. Här finns också stödfunktionerna Garnisonsenheten och Logistikenheten. Läs gärna mer på denna sida.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Karlsborg
Yrkesroll Transport & Logistik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 16 feb 2023 (12 dagar kvar)