Hoppa till innehåll
Försvarsmakten logotyp

K 3 söker civil logistikpersonal - inriktning personlig utrustning/ammunition/vapen till...

Ansök nu
Befattningen erbjuder

Vi utökar vår organisation och söker en ny kollega till vårt positiva logistikteam på Försörjningsavdelning Karlsborg. Är du en person med stor drivkraft som vill ha ett spännande och varierat arbete med både praktiska och administrativa arbetsuppgifter?

Om enheten

Logistikenhetens uppdrag är att leverera logistikstöd, främst inom materiel- och förnödenhetsförsörjning samt teknisk tjänst, till förbanden i Karlsborgs Garnison. Huvuddelen av personalen är civilanställda men det finns även militär personal.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Det övergripande arbetet på Försörjningsavdelningen går i huvudsak ut på att genomföra beställningar/inköp, mottagning, förrådshållning/lagerhantering och packning/utlämning av materiel/förnödenheter till verksamhet inom Försvarsmakten. Det innebär att du kontinuerligt arbetar med olika former av materielhantering och kontakt med våra förbandskunder. Till stöd för vår materielredovisning och arbete med tekniskt underhåll används de digitala systemen SAP-PRIO och LIFT. All personal medverkar i arbetsplatsens utveckling och förbättring av arbetsmetoder. Arbetet är fysiskt varierande och tunga lyft förekommer.

Befattningen har en inriktning mot hantering av personlig materiel/utrustning/yrkeskläder till personal inom Försvarsmakten samt eventuellt även försörjning av ammunition och vapen till förbandskunder. Varierande stöd inom och mellan sektioners arbetsområden förekommer också.

Kvalifikationer
  • Gymnasieexamen
  • B-körkort (manuell & automat)
  • God datorvana och god förmåga att hantera Officeprogrammen
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
  • Mycket god administrativ förmåga och strukturerat arbetssätt
Meriterande

* Erfarenhet från arbete i logistikmiljö/lager eller serviceyrke

Personliga egenskaper

Vår vardag är präglad av varierande arbetsuppgifter, framåtanda och lagerarbete där det ingår att ha direkt kundkontakt och hantera administrativa redovisningssystem i digital miljö. God datorförmåga är ett krav och viktiga personliga egenskaper är initiativ- och samarbetsförmåga i kombination med social förmåga, flexibilitet och en serviceinriktad inställning.

Du trivs med att jobba självständigt och i grupp, där du är drivande och söker möjligheter och lösningar på de problem som uppkommer. Det är mycket viktigt att du är noggrann och strukturerad men också stresstålig med förmåga att prioritera. Du är positiv samt utåtriktad och tycker om att ha olika kontakter både internt och externt.

Försvarsmakten är en arbetsplats där god hälsa och ett gott arbetsklimat är viktiga faktorer. Du har därför ett intresse för din personliga hälsa och förstår vikten av fysisk träning och en hälsosam livsstil för ett framgångsrikt yrkesliv.

Mycket stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa, jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Resor i tjänsten under kortare perioder förekommer för såväl arbete som egen utbildning. Eftersom både befattning och arbetsuppgifter är knutna till en krigsorganisation så kommer du även som civilanställd att bli krigsplacerad i vår logistikorganisation. Det betyder bland annat att du kommer att få utbildning i vad som förväntas av dig vid en höjd beredskap/kris/krig.

Anställningsform: Tillsvidare, inleds med 6 mån provanställning

Sysselsättningsgrad: Heltid

Arbetsort: Karlsborg

Tillträdesdatum: Enl ök

Kontaktpersoner

Joakim Almlöv, Avdelningschef, tel 0505-451490

Erik Mellenthin, Sektionschef, tel 0505-451668

Fackliga företrädare

SACO, Annelee Karlström

OFR/S, Mikael Ekelund

OFR/O, Tomas Ullfjord

SEKO, Daniel Andersson

Tel vxl 0505-451000

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2023-10-08. Din ansökan ska innehålla intyg på efterfrågad utbildning, CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Livregementets husarer, K 3, har snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en jägarbataljon och en underrättelsebataljon.
Jägarbataljonen är ett förband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser genom att använda avancerad teknik, personal på marken och obemannade luftfarkoster (RPAS).

Vid K 3 finns också Försvarsmaktens överlevnadsskola och Flygenheten som ansvar för fjärrstyrda flygsystem samt militär fallskärmstjänst. Här finns också stödfunktionerna Garnisonsenheten och Logistikenheten. Läs gärna mer på denna sida.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område
Typ av anställning
Sista ansökningsdag
08 okt. 2023 (9 dagar kvar)
Ansök nu

Liknande jobb

Fler från samma arbetsgivare