Stridsledarassistent till S3 32.underrättelsebataljonen

Stridsledarassistent till S3 32.underrättelsebataljonen

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som stridsledarassistent (StriAss) på bataljonsstaben, 32. Underrättelsebataljon, så tjänstgör Du till vardags på stridsledningssektionen (S3) som, på mandat av bataljonschefen, leder bataljonen. Du skall inom sektionen kunna stötta sektionschef och stridsledare vid handläggning av ärenden, medverka vid bataljonsstabens planeringsarbeten samt kunna tjänstgöra vid tillfälligt sammansatta staber som bl a signalist.

När bataljonsstaben grupperar för att lösa uppgift stöttar Du operationsledarens, bataljonschefens eller stridsledarens ledning av bataljonen.

Efter en tids tjänst på S3 och med tillräcklig erfarenhet kan stridsledarassistenten självständigt handlägga rutinärenden på bataljonen samt svara upp mot regementet och underställda enheter gällande rutinärenden.

Generella krav för anställning
  • Svensk medbrogarskap
  • Genomförd GU (vpl)/GMU
  • Goda datorkunskaper, Officepaketet
  • Körkort nivå B
Meriterande kvalifikationer
  • Tjänstgjort som GSS/K under minst ett år
  • Tjänstgjort som gruppbefäl, OR4 / OR5
  • Tjänstgjort inom administration, civilt eller militärt
  • Sambandsutbildning, VHF/HF
  • Goda kunskaper i engelska, tal och skrift
  • Körkort för tyngre fordon och släp (BE, C, CE)
Personliga egenskaper

Då mycket av Din vardagliga gärning kommer att handla om att samverka inom bataljonens ingående delar så måste Du inneha en hög samarbetsförmåga kombinerat med egen stor integritet samt en god analytisk förmåga.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Sista ansökningsdag är den 30 september 2018

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av C S3, kn Fredrik Sörlin fredrik.sorlin@mil.se
0505-451000 (växel)

Fackliga representanter:
ATO-k3@mil.se
0505-451000 (Växel)

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Karlsborg
Yrkesroll Säkerhet & Skydd, Militär, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 16 okt (1 dag kvar)