Reservdelsperson Markverkstaden Karlsborg

Reservdelsperson Markverkstaden Karlsborg

Har du erfarenhet av logistikstöd eller av lagerarbete? Har du ett allmänt teknikintresse och tycker om att arbeta varierat? Då kan du vara den reservdelsperson som vi söker till Karlsborg.

Vad kan vi erbjuda dig
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och du har möjlighet att ha en bra balans mellan arbetsliv och privatliv. Vi ger även möjlighet att träna på arbetstid, generösa arbetstidsavtal, föräldralön samt upp till sju veckor semester per år.

Markverkstad Skaraborg har verksamhet i Karlsborg och Såtenäs och är en avdelning inom FMTS Markverkstad med cirka 100 medarbetare. Denna tjänst är placerad i Karlsborg.
Vi utför underhåll på Försvarsmaktens markmateriel och levererar tekniskt systemstöd. Detta innebär underhåll i form av tillsyn, reparationer, tillverkning, demontering/skrotning, modifieringar, driftstöd, teknisk anpassning och materielundersökning. Du kommer att tillhöra vårt Garnisonslager där även godsmottagning ingår och arbeta tillsammans med 10 andra medarbetare.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Som Reservdelsperson kommer du huvudsakligen att arbeta med reservdelsberedning, säkerställa och kvalitetssäkra underlag för reservdelsbeställning. Avgöra om reservdel ska anskaffas internt eller via extern part. Initiera, bevaka och avsluta kundorder i stödsystem. Olika arbeten på försvarsmaktens materiel och materielsystem kan förekomma. Uppdraget på vårt Garnisonslager är att leverera logistikstöd till Markverkstädernas olika sektioner där vardagen är präglad av varierande arbetsuppgifter och direkt kundkontakt.

Exempel på arbetsuppgifter som ingår
 • Uppföljning av materialhantering och förvaltning av dagliga kundkontakter
 • Mottagning, påfyllnad, utlämning av materiel,
 • Godshantering
 • Övrig lagerhantering såsom inventering och utgallring
 • Arbete i vårt digitala system SAP-PRIO
KRAV

Kvalifikationer
 • Genomförd lämplig gymnasieutbildning mot t ex fordon, transport, godshantering eller annan motsvarande utbildning, alternativt kompetens förvärvad genom yrkeserfarenhet som av arbetsgivaren bedöms likvärdig.
 • B-körkort
 • Erfarenhet från arbete i logistikmiljö t ex lager/förråd/reservdelsförsörjning
 • God förmåga att utrycka sig i tal och skrift
Personliga egenskaper
Personliga egenskaper som efterfrågas är en god initiativ- och samarbetsförmåga samt en god social förmåga med servicekänsla. Du kan jobba självständigt och i grupp samt är en problemlösare, noggrann, stresstålig och kan göra nödvändiga prioriteringar. Du behöver ha ett strukturerat och kvalitetsmedvetet arbetssätt samtidigt som du är flexibel och lätt kan ställa om i en föränderlig miljö.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Meriterande
 • Erfarenhet av inköp
 • Utbildning/kurs med inriktning mot logistik/inköp
 • Försvarmaktens mekanikerutbildning
 • Kunskaper i Försvarmaktens IT system PRIO
 • Erfarenhet av reservdelshantering och/eller lagerarbete
 • Hög datorvana samt goda kunskaper i Officepaketet (Word, Excel)
 • Truckkort är önskvärt
 • Kunskaper i SAP
För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning Sysselsättningsgrad: Heltid, dagtid
Arbetsort: Karlsborg
Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse

Arbete medför även krav på resor och tjänstgöring, såväl inrikes som utrikes.
Tjänsten är en civil befattning.

Upplysningar om befattningen
Sektionschef Mikael Johansson 070-990 89 66

Information om rekryteringsprocessen
HR Johanna Jansson 073-334 24 00

Fackliga företrädare
SACO: Nermina Dzanic
OFR-S: Tony Svensson
SEKO: Jörgen Jansson
OFR-O: Anders Norén

Samtliga kontaktas via tfn 035-266 20 00

Sista ansökningsdag
Välkommen med din ansökan senast 2022-08-21. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens tekniska skola med huvudort Halmstad, gör tekniken tillgänglig i Försvarsmakten genom teknisk utbildning, funktionsutveckling, verkstadsproduktion och insatsverksamhet. Här finns spännande utvecklingsmöjligheter för den som är tekniskt intresserad, både på grundläggande och mycket avancerad nivå. FMTS utbildar officerare, specialistofficerare, civilanställda i teknisk tjänst inom samtliga försvarsgrenar. Utöver det så utbildas soldater inom logistik. FMTS har verksamhet på 23 orter i Sverige, från Boden i norr till Revingehed i söder.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Karlsborg
Yrkesroll Transport & Logistik, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Tillsvidareanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (14 dagar kvar)