Produktionshandläggare till Markverkstaden Karlsborg

Produktionshandläggare till Markverkstaden Karlsborg

Har du några års erfarenhet av administrativt arbete? Har du ett allmänt teknikintresse och tycker om att arbeta serviceinriktat? Då kan du vara den produktionshandläggare vi söker till Markverkstad Karlsborg

Vad kan vi erbjuda dig
Hos oss får du möjlighet att arbeta med spännande arbetsuppgifter för att bidra till att göra Sverige och världen lite säkrare. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och hos oss får du både ett eget ansvar och goda möjligheter att kompetensutvecklas. Våra medarbetare är viktiga för oss och du ha möjlighet att ha en bra balans mellan det professionella och det privata. Vi ger även möjlighet att träna på arbetstid, generösa arbetstidsavtal, föräldralön samt upp till sju veckor semester per år.

Markverkstad Skaraborg är en avdelning i Markverkstaden som tillhör Försvarsmaktens tekniska skola, FMTS. Vi utför underhåll på Försvarsmaktens markmateriel, flygbasmateriel och levererar tekniskt systemstöd. Detta innebär underhåll i form av tillsyn, reparationer, tillverkning, demontering/skrotning, modifieringar, driftstöd, teknisk anpassning och materielundersökning. Markverkstadsenheten levererar tjänster enligt kundkrav.

Markverkstad Skaraborg har cirka 100 medarbetare, som bedriver verksamhet i Karlborg och Såtenäs. Denna tjänst är placerad i Karlsborg men stöttar både Karlsborg och Såtenäs.

Arbetsuppgifter
Vi söker nu en ersättare till en planerad pensionsavgång. Som produktionshandläggare vid Mv Skaraborg kommer du att arbeta med produktionsstöd till vår verkstad med stödfunktioner och är en del av resurserna i verkstadens ledning. Det är ett varierande arbete där ingen dag är den andra lik. Tjänsten innefattar en stor variation av arbetsuppgifter med mycket eget ansvar att fatta beslut om åtgärder. Det innebär mycket kontakter och nätverkande inom garnisonen samt olika myndigheter och att vara ett stöd till verkstadens chefer.

Du kommer bland annat att;
 • Vara drivande av lokala infraärenden kopplat till beställningar och kontakter med Statensfastighetsverk och Fortverket.
 • Arbeta med frågor rörande arbetsmiljö och miljö.
 • Vara verkstadens lokala Säkerhetssamordnare i nära samarbete med Garnisonen och FMTS Säkerhetshandläggare.
 • Hantera beställningar, fakturor och stötta med kontroll på verkstadens omkostnader.
 • Arbeta med kvalitetsfrågor med god insyn i MvE verksamhetsledningsprocesser.
 • Stödja chefer med framtagande av riskanalyser.
 • Arbeta med verkstadens investeringar och utvecklingsarbete.
 • Arbeta med avrop och beställningar av olika varor och tjänster.
Kvalifikationer
 • 2- eller 3-årig avslutad gymnasieutbildning med inriktning logistik, ekonomi eller motsvarande utbildning eller yrkeserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Erfarenhet av arbete som administratör eller liknande
 • Goda kunskaper i svenska och engelska i såväl tal som skrift
 • Goda datorkunskaper samt goda kunskaper i MS Officepaketet
 • B-körkort
Meriterande
 • Erfarenhet av arbete inom liknande område inom Försvarsmakten
 • Erfarenhet av systematiskt arbetsmiljöarbete och riskanalyser
 • God förståelse för processutveckling och förändringsarbete
 • Erfarenhet av Säkerhetsskyddsarbete
 • Erfarenhet av inköpsarbete
 • Erfarenhet av fastighetsunderhåll och infraarbete
 • Kunskaper i SAP
Personliga egenskaper
Som person ser vi att du är serviceinriktad och har intresse, vilja och förmåga att hjälpa andra och anstränger dig för att leverera lösningar. Du kommunicerar på ett tydligt sätt och säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för alla berörda parter. Tjänsten ställer höga krav på din förmåga att driva arbetsuppgifter självständigt, att fatta beslut men också att vara flexibel och kunna ändra fokus utifrån förändrade omständigheter. Du har ett strukturerat arbetssätt där du planerar, organiserar och prioriterar dina arbeten på ett effektivt sätt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning Sysselsättningsgrad: Heltid, dagtid
Arbetsort: Karlsborg
Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse

Arbete medför även krav på resor och tjänstgöring, såväl inrikes som utrikes.
Tjänsten är en civil befattning.

Upplysningar om befattningen
Avdelningschef Joakim Borg 070-830 66 02

Information om rekryteringsprocessen
HR Johanna Jansson 073-334 24 00 (Semester v. 27-32)

Fackliga företrädare

SACO: Håkan Eliasson
OFR-S: Tony Svensson
SEKO: Jörgen Jansson, Irene Ström, Alexander Olsson
OFR-O: Anders Norén

Nås via växeln 08-788 75 00

Välkommen med din ansökan senast 2022-08-21. Din ansökan bör innehålla CV samt ett ansökningsbrev. I ansökningsbrevet vill vi att du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Försvarsmaktens telekommunikations- och informationssystemförband, FMTIS, säkerställer Försvarsmaktens förmåga att kommunicera och leda - dygnet runt, året om.

Förbandet har ett samlat ansvar för Försvarsmaktens tekniska ledningssystem som stödjer militära insatser till sjöss, på land och i luften - i Sverige och utomlands. Förbandet har över 1 600 medarbetare på mer än 30 orter runt om i landet. Läs mer på https://jobb.forsvarsmakten.se/fmtis

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen.
Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras samt att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Karlsborg
Yrkesroll Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 21 aug 2022 (13 dagar kvar)