Livregementets Husarer söker Fordonsinstruktör

Livregementets Husarer söker Fordonsinstruktör

Som Fordonsinstruktör utbildar du tillsammans med övriga fordonsinstruktörer personal på både specifika militära fordonstyper såväl som standardfordon. Detta omfattar flera olika fordonstyper alltifrån terränghjulingar till tunga terränglastbilar samt standardlastbilar med släp. Då huvuddelen av förarna som utbildas är soldater eller officerare sker delar av utbildningen i fältmiljö och är därigenom också stundtals fysiskt krävande. Arbete på annan ort än Karlsborg förekommer.

Kvalifikationer
* Civil eller militär fordonsutbildare/trafiklärare.

Meriterande
  • Av Försvarsmakten förordnad fordonsinstruktör.
  • Förarprövare tunga fordon samt ha giltigt förarbevis.
  • Fordonsinstruktör släpfordon.
  • Instruktör på Snöskoter/Hjullastare/Truck/Ledstaplare
Personliga egenskaper
Som person är du noggrann med en förmåga att anpassa dig då yttre faktorer påverka förutsättningarna för utbildningen. Du har lätt för att samarbeta och interagera med andra samtidigt som du kan lösa uppgifter självständigt när så krävs. Du har en god fysisk status och en positiv inställning till fysisk träning.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Civil tillsvidare efter 6 mån provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Karlsborg
Tillträdesdatum: Snarast

För upplysningar om befattningen kontakta: Arne Tapper, 0505-45 19 83 alt. 070-373 98 48

För information om rekryteringsprocessen kontakta: Patrik Petersson, 070-557 56 82

Fackliga företrädare: Nås via växeln 0505-45 10 00

Välkommen med din ansökan senast 2019-11-24.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Karlsborg
Yrkesroll Fordon, Säkerhet & Skydd
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 20 dec 2019 (13 dagar kvar)