K3 söker HR-chef

K3 söker HR-chef

Arbetsplatsen

Livregementets Husarer (K 3) i Karlsborg har ca 1200 anställda, varav omkring 700 tjänstgör kontinuerligt och 500 tidvis. Därutöver utbildas ca 250 rekryter årligen. Till stöd för regementsledningen och regementets chefer finns en stab där HR utgör en av nio sektioner.

Arbetsbeskrivning

Som HR-chef vid K 3 ansvarar du för HR-funktionen inom regementet. Ansvaret omfattar bland annat personalförsörjning, lönebildning, medarbetarskap, lokala fackliga förhandlingar, systematisk arbetsmiljöarbete, rehabilitering, administration av rekryter, veteran- och anhörigstöd samt personalekonomi.

HR-chefen är underställd och rapporterar till regementets stabschef, men ingår också i regementschefens ledningsgrupp och direktrapporterar till denna i flera avseenden. HR-chefen är rådgivande till regementschefen och andra chefer i personalärenden, men fattar också självständigt beslut på delegation.

Till din hjälp har du en HR-sektion (G1) bestående av nio medarbetare, blandat civilanställda och officerare. Tjänsten omfattar löpande samordning med övriga delar av staben samt kontakter med regementsledningen, förbandets chefer och deras HR-stöd, arbetstagarorganisationer samt HR-företrädare i Arméstaben och Försvarsmaktens Högkvarter varifrån Försvarsmaktens funktionsledning för HR utgår.

Kvalifikationer
  • Vi söker dig med högskoleutbildning inom HR/PA eller annan utbildning som arbetsgivaren finner likvärdig.
  • Minst 5 års yrkeserfarenhet inom HR-området.
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
  • God förmåga att samordna och kommunicera.
  • Körkort B.
Meriterande
  • Erfarenhet av HR-arbete inom Försvarsmakten.
  • Erfarenhet som chef.
  • Erfarenhet från tidigare tjänstgöring inom Försvarsmakten
Huvuddelen av våra medarbetare och chefer är militär personal varvid vi tror att det är en fördel om du har tidigare erfarenhet som militär eller annan anställning i Försvarsmakten.

Personliga egenskaper

Du är regementschefens företrädare i HR-funktionen och som sådan en lokal representant för myndigheten som arbetsgivare. Det ställer krav på din integritet och förmåga att företräda arbetsgivaren i samverkan och förhandling med arbetstagarorganisationerna samt i rådgivning till regementets högre chefer.

Samtidigt söker vi dig som är en lagspelare och som förstår att HR är en av flera funktioner som tillsammans med andra skapar och vidmakthåller krigsföringsförmåga vid våra krigsförband.

Som erfaren inom HR vet du att arbetsbelastningen periodvis kan vara hög och ärenden kan ta lång tid att avsluta. Det ställer krav på din förmåga att arbetsleda andra genom att prioritera, delegera och kommunicera dina prioriteringar med chefer och medarbetare. Du bör vara stresstålig.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning som civil arbetstagare vilket inleds med 6 månaders provanställning vid nyanställning.

Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Karlsborg
Tillträde: Vecka 34 eller enligt överenskommelse.

Huvudsakligen utförs arbetet i kontorsmiljö men i jobbet ingår också att kunna delta vid övningar eller uppföljning av ansvarsområdet utomhus och i fältmiljö. I anställningen ingår tjänsteresor med övernattningar och ibland tjänstgöring på kvällar och helger. Friskvård och Försvarsmaktens fysiska standard är en naturlig del av alla anställdas vardag.

Information om tjänsten
Stabschef Niklas Brandt, 0505-451830.

Information om rekryteringsprocessen
HR-chef Daniel Davidsson, 072-3967335

Fackliga företrädare

OFR/O- Eva Härnqvist, 0505 45 10 00

OFR/S- Mikael Ekelund, 0505 45 10 00

SEKO- Jan Arnholm, 0505 45 10 00

Välkommen med din ansökan senast 2020-04-05. Din ansökan bör innehålla CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Karlsborg
Yrkesroll HR & Personal, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 5 apr 2020 (3 dagar kvar)