K3 söker Granatkastarsoldater GSS/K till 31.Bataljon

Om jobbet

31. Bataljon är en lätt skyttebataljon med luftburen förmåga. Bataljonens soldater är jägaruttagna med mycket hög fysisk och psykisk uthållighet. Bataljonens huvuduppgift är strid till fots på djupet av fiendens gruppering. Det innebär huvudsakligen eldöverfall och överfall mot viktiga fiendeförband.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:
Som soldat på bataljonens kontinuerligt tjänstgörande granatkastarpluton är du en del i bataljonens förmåga till indirekt eld. Plutonen använder både burna och fordonsdragna granatkastarpjäser, vilket ställer stora krav på din fysik. Med bataljonens tyngsta vapensystem understödjs skvadronens övriga manöverenheter. Du kommer även att vara understödsskytt, förare eller sjukvårdare på din grupp.

Utöver granatkastartjänsten kan plutonen användas som jägarpluton i anfalls-, försvars- och fördröjningsstrid. Plutonen förfogar då över samma vapenarsenal som en vanlig jägarpluton, med minor, kulsprutor, pansarvärnsvapen och prickskyttegevär.

Vem är du?
Du som soldat är disciplinerad, initiativtagande och har hög stresstålighet. Nyckelegenskapen hos dig är förmågan till tempoväxling. Du tar ansvar för din egen fysiska status och vill ha ett utmanande arbete. Din sociala förmåga gör även att du fungerar bra din grupp.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Krav:

Svenskt medborgskap

Godkänd grundutbildning: GMU eller värnplikt

Uppfyller fysiska krav för jägarsoldat

Godkänd registerkontroll

Önskvärda kvalifikationer:

Granatkastarutbildning

Tidigare tjänstgöring i Försvarsmakten

Relevanta militära förarbevis

Utbildning i relevanta vapen- och sambandssystem

Anställningsform: Anställningen sker utifrån Försvarsmaktens kollektivavtal för anställning av gruppbefäl, soldater och sjömän (GSS/K). Anställningen är tidsbegränsad till högst 12 år under en 18års period. Anställningen inleds, om aktuellt med en provanställning om 6 månader.

Arbetsort: Karlsborg

Tillträde: 2018-01-08

Lön: Individuell lönesättning

Dokument att bifoga ansökan:
  • Personligt brev med beskrivning av dig själv och levnadsbeskrivning både civilt och militärt
  • CV med referenser
  • Intyg från godkänd GMU
  • Betyg från internationell tjänstgöring
  • Annan meriterande utbildning/kompetens/erfarenhet
  • Körkort och militära förarbevis
Ansökningsprocess

Antagningstester sker efter kallelse den 2017-11-25.

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av:

Emma Svensson, 31.Bataljon vxl. 0505-45 10 00, K3-31Bat-S1@mil.se

Facklig representant:
Officersförbundet, Mats Jansson, 0505-45 10 00
SEKO, Kenny Hägg, 0505-45 10 00
OFR/S, Britt-Marie Johansson, 0505-45 10 00

Välkommen med din ansökan senast: 2017-10-31.

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Jobbfakta
Publicerad

35 dagar sedan

Sista ansökningsdag

31 okt

Om företaget