K3 32.Underrättelsebataljonen rekryterar SENSOROPERATÖR till TAKTISK UAV

K3 32.Underrättelsebataljonen rekryterar SENSOROPERATÖR till TAKTISK UAV

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Taktisk UAV rekryterar nu sensoroperatör med start hösten 2018 för tjänstgöring vid TUAV plutonen. Befattning är ren soldatbefattning inom flygtjänst kopplad till UAV 03 systemet. Utbildning till sensoroperatör görs på K3 under hösten 2018 eller våren 2019.

Att skapa underrättelser är huvuduppgiften för personalen på taktiska UAV pluton både före, under och efter marktruppernas framryckningar. Detta för att ge högre chef det bästa möjliga beslutsunderlaget inför och under olika operationer.

Din huvuduppgift som sensoroperatör är att bädda för bildtolkarna med den absolut bästa bilden. För att göra detta behövs någon som kan ta fram det bästa ur sensorerna utifrån väder, temperatur, höjd och vinklar. Du behöver ha ett bra focus, snabbhet och fingerfärdighet för att kunna reagera snabbt på de yttre omständigheterna. Utöver sensoroperatörsutbildning kommer man kunna tillgodogöra sig fordonsutbildningar, vapenutbildningar, eldobservatörsutbildning och mekanikerutbildning.

TUAV har tidigare medverkat vid insats i Afghanistan och Mali. Nationell och internationell tjänst kan komma att bli aktuell.

Generella krav för anställning
 • Svenskt medborgarskap
 • Skall ha genomfört värnplikt eller GMU med godkända betyg
 • Fullgod korrigerad syn och färgseende
 • Datorvana
 • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska och engelska
 • Du skall ha god samarbetsförmåga och kunna jobba långa pass
 • Godkänd säkerhetsprövning
 • Körkort B
Meriterande är
 • Tidigare kunskaper om sensorsystem
 • Utbildning/erfarenhet inom fotografering
 • Förarbevis TGB16 alt. GW
 • Körkort C/CE
 • Erfarenhet av sambandstjänst
 • PPL (Private Pilot License)
Dokument att bifoga ansökan
 • Personligt brev
 • CV med referenser
 • Körkort och militära förarbevis
 • Militärt vitsord/omdöme från värnplikt- eller GSS-tjänstgöring
 • Betyg/omdöme från internationell tjänstgöring
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tillträde: Hösten 2018 efter överenskommelse

Lön: Individuell lönesättning enligt Försvarsmaktens avtal.

Typ av anställning: Tidsbegränsad anställning med stöd av: "Avtal om tidsbegränsade anställningar med kontinuerlig tjänstgöring för gruppbefäl, soldater och sjömän inom Försvarsmakten" eller "7 § Lag (2012:332) om försvarsmaktsanställningar.

Ansökningsprocessen: tester och intervjuer sker under hösten 2018.

Vid frågor om tjänsten kontakta oss på: k3-32undbat-1tuav@mil.se

Vi vill senast ha din ansökan den 30 juni 2018

Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet:

Livregementets husarer, K 3, har lätta, snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt bataljon och en underrättelsebataljon. Den lätta bataljonen är ett snabbinsatsförband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser med stöd av avancerad teknik, förband på marken och obemannade luftfarkoster, UAV. Vid K 3 finns dessutom Försvarsmaktens överlevnadsskola, FÖS, samt Örebro/Värmlandsgruppen som ansvarar för utbildning av hemvärnsförband i Örebro och Värmlands län.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv.

Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar.

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 19§ i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Karlsborg
Yrkesroll Industri & Anläggning, Maskinarbete, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid, Projekt- / Visstidsanställd
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 30 juni (6 dagar kvar)