K 3 söker utbildningssjuksköterska vid Sjukvårdsskolan, vikariat

K 3 söker utbildningssjuksköterska vid Sjukvårdsskolan, vikariat

Om enheten

Sjukvårdsskolan K 3 utbildar sjukvårdare samt legitimerad personal åt jägarförband samt utbildar inför internationella insatser. Utbildningarnas omfattning sträcker sig från grundläggande anatomi/fysiologi och det enskilda omhändertagandet till utbildning av avancerade prehospitala enheter och operationslag. Vissa delar av utbildningen sker under fältmässiga förhållanden där man följer förbandet. Detta ställer krav på den personliga färdigheten att ta hand om sig själv och sin utrustning under primitiva förhållanden. www.forsvarsmakten.se/k3

Befattningen erbjuder

Som utbildningssjuksköterska vid Sjukvårdsskolan K 3 är du delaktig i en högkvalitativ och kvalitetssäkrad utbildningsplattform med en lång tradition.

I din befattning ansvarar du för att planera, förbereda och genomföra föreläsningar, praktiska moment och tillämpade övningar, tillsammans med övrig personal. Det krävs av dig som person att du vill utveckla dig själv i såväl i teoretisk kunskap som inom materielkännedom och förståelse för den taktiska situationen. Målgrupp för utbildning varierar från enskild soldat och sjukvårdare till legitimerade professioner såsom specialistsjuksköterskor och läkare.

Annonsen avser ett vikariat på 12 månader med tillträde planerat från februari 2023, därefter finns eventuellt möjlighet till förlängning.

Kvalifikationer
 • Legitimerad sjuksköterska med specialistexamen inom anestesi, IVA eller ambulans
 • Hospital och prehospital erfarenhet
 • B-körkort (manuell växellåda)
 • Pedagogisk erfarenhet
Meriterande
 • Genomförd värnplikt alt. GMU med godkända betyg
 • Erfarenhet av att leda medicinsk simulering
 • Erfarenhet av att utbilda i militär sjukvård
 • Erfarenhet av verksamheten på Sjukvårdsskolan K 3
 • Erfarenhet av utbildning/tjänstgöring LKG och LTG
 • Internationell tjänstgöring, särskilt i befattning som sjuksköterska
 • Yrkes- eller Reservofficersutbildning
 • Militära förarbevis
Personliga egenskaper

Jobbet som utbildningssjuksköterska är mångfacetterat med flera olika målgrupper för utbildning. Arbetet kräver att du är trygg i dig själv och har med dig erfarenhet och kompetens. Du måste vara trygg i att tala inför folk och hantera deras olika nivåer av kunskap. På Sjukvårdsskolan utbildas allt från basala försvarsmedicinska färdigheter till mycket spetsig förmåga, från enskild soldats omhändertagande till avancerad resuscitering och kirurgi.

Vi är en arbetsgrupp som består av yrkesofficerare, sjuksköterskor, läkare och sjukvårdare. Arbetsuppgifter kan variera snabbt mellan att förbereda och genomföra utbildning av sjukvårdare eller traumateam för att i nästa stund bedriva materieltjänst. Egenskaper som är gynnsamma är att ha god samarbetsförmåga, flexibilitet och att du tar ansvar för att följa utvecklingen inom avancerad prehospital sjukvård.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Vikariat under ett år med eventuellt möjlighet till förlängning.
Sysselsättningsgrad: Heltid.
Arbetsort: Karlsborg. Tjänstgöring på kvällar och helger förekommer vid behov.
Tillträdesdatum: 2023-02-01 eller enligt överenskommelse.

Rekryteringsprocessen:

Intervjuer kommer att genomföras under v.48. Säkerhetsprövning kommer att påbörjas med säkerhetsintervju under v.49.

För upplysningar om befattningen kontakta:

Lt Kristoffer Fredén, Chef Sjukvårdsskolan K 3

Kristoffer.freden@mil.se 0505-451981

Fj Marcus Fritz, Stf chef Sjukvårdsskolan K 3

Marcus.fritz@mil.se 0505 45 10 00

För information om rekryteringsprocessen kontakta:

Petra Eggen, HR-Generalist K 3

0505 45 10 00

Fackliga företrädare:
OFR/O, Eva Härnqvist, OFR/S, Mikael Ekelund, SEKO, Jan Arnholm, SACO/S, Annelee Karlström

0505 45 10 00

Sista ansökningsdag: Välkommen med din ansökan senast 2022-12-01. Din ansökan bör innehålla:
 • Personligt brev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning
 • CV med referenser
 • Specialistexamensbevis
 • Intyg över meriterande utbildningar/kompetenser/erfarenheter
 • Körkort
 • Militära förarbevis - om det finns
 • Militärt vitsord - om det finns
 • Betyg från internationell tjänstgöring - om det finns
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Livregementets husarer, K 3, har snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en jägarbataljon och en underrättelsebataljon.
Jägarbataljonen är ett förband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser genom att använda avancerad teknik, personal på marken och obemannade luftfarkoster (RPAS).

Vid K 3 finns också Försvarsmaktens överlevnadsskola och Flygenheten som ansvar för fjärrstyrda flygsystem samt militär fallskärmstjänst. Här finns också stödfunktionerna Garnisonsenheten och Logistikenheten. Läs gärna mer på denna sida.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Karlsborg
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag Idag (0 dagar kvar)