K 3 söker kommunikatör till regementsstaben

K 3 söker kommunikatör till regementsstaben

Befattningen erbjuder

Försvarsmakten försvarar Sverige och landets intressen, vår frihet och rätt att leva som vi själva väljer. Som kommunikatör bidrar du till att Försvarsmakten når de övergripande målen och du blir en viktig del i vår strävan att öka förtroendet och visa upp vår verksamhet.

Om enheten

Som kommunikatör ingår du i kommunikationssektionen som ansvarar både för att driva och utveckla arbetet med extern och intern kommunikation på K 3 samt arbetet med attraktions- och rekryteringskommunikation. Vi arbetar strategiskt och operativt med kommunikation till stöd för regementets övergripande mål och uppdrag. Kommunikationssektionen är en del av regementsstaben varsuppgift är att stötta och leda hela regementet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Befattningen som kommunikatör innebär att du har en viktig roll i att planera och genomföra kommunikationsaktiviteter för att kommunicera regementets verksamhet, både avseende förband i fält och annan verksamhet vid regementet.

Som en del av regementets kommunikationssektion planerar och genomför du kommunikationsprojekt på kort och lång sikt, du ansvarar för egna projekt och producerar material till både interna och externa kanaler. Du har en viktig del i arbetet med våra digitala kanaler och du är även ett stöd till verksamheten i kommunikationsfrågor.

Som kommunikatör är du också med och driver och utvecklar vårt arbete med såväl den interna som den externa kommunikationen. Uppdraget innebär ett mångsidigt och praktiskt kommunikationsarbete under eget ansvar och i nära samarbete med kollegorna inom området.

Tjänsten innefattar både strategiska och operativa kommunikativa processer.

Kvalifikationer
  • Akademisk utbildning inom kommunikation eller dokumenterade kunskaper och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • B-körkort
Meriter
  • Arbetslivserfarenhet av kommunikationsarbete
  • Erfarenhet av att arbeta professionellt med digitala kommunikationskanaler, såsom Instagram, Facebook och Youtube
  • Erfarenhet av att arbeta med produktion av film, redigering av bild och film
Personliga egenskaper

Vi söker dig som är kommunikativ och har lätt för att bygga relationer och skapa förtroende hos människor du möter. Du är en lagspelare som gärna bidrar till utveckling av verksamheten, samtidigt som du självständigt tar ansvar för att driva dina egna arbetsuppgifter framåt.

Vi tror att du värdesätter att vistas i miljöer där vår verksamhet verkar, exempelvis i samband med militära övningar. För att trivas i rollen behöver du vara flexibel och kunna hantera flera olika arbetsuppgifter parallellt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Civil. Tillsvidareanställning som inleds med sex månaders provanställning
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Karlsborg
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse

Tjänsten kan innebära resor samt kvälls- och helgtjänst.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Lotta Skarenberg, Kommunikationschef K 3

0505 45 10 00, lotta.skarenberg@mil.se

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Louise Arnholm, HR-Generalist K 3

0505 45 10 00, louise.arnholm@mil.se

Fackliga företrädare:
SACO, Annelee Karlström
0505 45 10 00

OFR/S, Mikael Ekelund
0505 45 10 00

SEKO, Jan Arnholm
0505 45 10 00

OFR/O, Johan Hellborg
0505 45 10 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-06-05. Din ansökan ska innehålla intyg från utbildning, CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.
Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Livregementets husarer, K 3, har snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en jägarbataljon och en underrättelsebataljon.
Jägarbataljonen är ett förband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser genom att använda avancerad teknik, personal på marken och obemannade luftfarkoster (RPAS).

Vid K 3 finns också Försvarsmaktens överlevnadsskola och Flygenheten som ansvar för fjärrstyrda flygsystem samt militär fallskärmstjänst. Här finns också stödfunktionerna Garnisonsenheten och Logistikenheten. Läs gärna mer på denna sida.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Karlsborg
Yrkesroll Marknadsföring, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 5 juni 2022 (8 dagar kvar)