K 3 söker instruktör till SRPAS-divisionen till Flygenheten

K 3 söker instruktör till SRPAS-divisionen till Flygenheten

Befattningen erbjuder

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på resultat, öppenhet och ansvar. Vi värdesätter ömsesidigt förtroende och som medarbetare i denna befattning ingår du i ett kompetent arbetslag. Inom området RPAS (remotley piloted aircraft systems) kommer du få möjligheter att arbeta i en spännande blandning av avancerad teknik, underrättelsetjänst och utbildning av professionella RPAS-grupper. Du kommer att arbeta under fältmiljö såväl som kontorsmiljö.

Om avdelningen

Flygenheten utbildar och flygtjänstleder samtliga av försvarsmaktens RPAS. På enheten finns även den tekniska personal som krävs för att driftsätta systemen. SRPAS-divisionen ansvarar för att flygtjänstleda, utbilda och utveckla inom den stridstekniska nivån, vilket idag omfattar UAV 05 och UAV 06.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som instruktör arbetar du på SRPAS-divisionen med att utbilda och träna försvarsmaktens SRPAS-operatörer. Vidare så följer du upp de grupper som är utbildade under försvarsmaktens övningar. Du är delaktig i att utveckla dagens och framtidens RPAS och metoder. Du ingår även som RPAS-operatör när divisionen löser uppgifter.

Krav för tjänsten
  • Genomförd och godkänd officersutbildning lägst OR6B
  • B-körkort
  • Fullgod syn (1.0 med eller utan synhjälpmedel)
  • Fullgott färgseende
Meriterande
  • Erfarenhet av RPAS
  • Erfarenhet från internationell tjänstgöring
  • Pedagogisk erfarenhet från andra lärar/instruktörsbefattningar
Personliga egenskaper

Du bör vara strukturerad, bekväm med att ta eget ansvar och lösningsfokuserad. Du bör ha förmåga att snabbt skifta fokus mellan olika arbetsuppgifter och ha hög stresstålighet. Du är social och fungerar bra i samarbete med andra och har lätt för att knyta nya kontakter. Vi värdesätter ett stort ansvarstagande och integritet, där flygtjänstens krav står i fokus.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättsvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt

Anställningsform: Tillsvidareanställning som kan inledas med 6 månaders provanställning. Anställningskategori: Lägst OR 6B
Sysselsättningsgrad: Heltid
Arbetsort: Karlsborg
Tillträdesdatum: Snarast eller enligt överenskommelse.

För upplysningar om befattningen kontakta:

Nicklas Fredriksson, Lokal Flygchef RPAS

0505 45 10 00, nicklas.fredriksson@mil.se

För information om rekryteringsprocessen kontakta:

Louise Arnholm, HR-Generalist K 3

0505 45 10 00, k3-g1@mil.se

Fackliga företrädare:

OFR/O, Eva Härnqvist

0505 45 10 00

SACO, Annelee Karlström

0505 45 10 00

OFR/S, Mikael Ekelund

0505 45 10 00

SEKO, Jan Arnholm

0505 45 10 00

Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast 2022-10-30. Din ansökan ska innehålla intyg på efterfrågad utbildning, CV samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Livregementets husarer, K 3, har snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en jägarbataljon och en underrättelsebataljon.
Jägarbataljonen är ett förband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser genom att använda avancerad teknik, personal på marken och obemannade luftfarkoster (RPAS).

Vid K 3 finns också Försvarsmaktens överlevnadsskola och Flygenheten som ansvar för fjärrstyrda flygsystem samt militär fallskärmstjänst. Här finns också stödfunktionerna Garnisonsenheten och Logistikenheten. Läs gärna mer på denna sida.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Till ansökan om anställning ska CV och personligt brev bifogas. Om du går vidare i anställningsprocessen ska alltid vidimerade kopior av betyg och intyg uppvisas.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Karlsborg
Yrkesroll Teknik & Ingenjör, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 30 okt 2022 (33 dagar kvar)