K 3 Söker Läkare till Försvarshälsan i Karlsborg

K 3 Söker Läkare till Försvarshälsan i Karlsborg

Befattning

Försvarshälsan erbjuder dig ett stimulerande, omväxlande och utvecklande arbete som läkare i en organisation med en framåtskridande och positiv atmosfär. Det kommer att finnas mycket goda möjligheter för dig till fortsatt kompetensutveckling inom försvarsmedicinska områden, inklusive specialistutbildning till arbetsmedicinare. Periodvis kommer tjänstgöring/auskultation att möjliggöras vid lämplig klinik i syfte att vidmakthålla och utveckla din kompetens

Om Försvarshälsan

Försvarshälsan har sitt säte i Karlsborg den historiska miljön inne på Fästnings området med fantastisk natur och Vättern inpå knuten.

Du kommer att ingå som en del vårt hälsoteam bestående av läkare, företagssköterskor, psykolog, hälsopedagog, fysioterapeut/ergonom, arbetsmiljöingenjör och medicinska sekreterare. Försvarshälsan är Försvarsmaktens inbyggda företagshälsovård och "vårdcentral" för pliktpersonal. Hälsofrämjande och förebyggande arbete utgör stommen i vår verksamhet där målet är att minimera organisationens arbets-och livsstilsrelaterad ohälsa. Vi vill vara ett förtroendefullt och efterfrågat stöd till våra kunder i organisationen både på grupp-och individnivå samt vara en attraktiv arbetsplats för medarbetare på Försvarshälsan.

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Som läkare hos oss kommer du att arbeta med företagshälsovård och daglig sjukvård för rekryter och militära elever. Du kommer att ingå i hälsoteamet på mottagningen. Rollen innefattar utbildning och kompetensstöd både på den interna mottagningen och externt inom Försvarsmakten/K3. Viss sjukvårdsberedskap kan förekomma.

Kvalifikationer
  • Läkare med minst 3 års erfarenhet
  • God förmåga att uttrycka sig i tal och skrift både på svenska och engelska
  • B-körkort
Meriterande
  • Specialistläkare inom företagshälsovård, allmänmedicin, ortopedi eller kirurgi
  • Erfarenhet av att arbeta i multiprofessionella team
  • Genomförd värnplikt
  • Genomförd utlandstjänstgöring
  • Genomförd annan militär utbildning
  • Arbetslivserfarenhet av företagshälsovård
Personliga egenskaper

För att trivas i rollen som läkare på Försvarshälsan är det viktigt att du är flexibel och har god samarbetsförmåga. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att myndighetens uppdrag ska vara framgångsrikt förutsätts att alla medarbetare uppträder enligt den värdegrund som finns. Försvarsmaktens värdegrund slår vakt om alla människors lika värde, rättvisa och jämlikhet och främjar demokrati och mänskliga rättigheter (läs mer på www.forsvarsmakten.se).

Övrigt
Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Sysselsättningsgrad: Heltid. Förlagd till vardagar, obekväm arbetstid kan förekomma.
Arbetsort: Karlsborg.
Tillträdesdatum: Enligt överenskommelse.

Välkommen med din ansökan senast 2021-04-18.

Din ansökan bör innehålla CV, relevanta intyg samt ansökningsbrev där du motiverar varför du är lämpad för denna befattning.

För upplysningar om befattningen kontakta:
Lena Berggren, Avdelningschef/Sjuksköterska

0730602245, lena.berggren@mil.se

Patrik Petersson, Chef GarnE

0705 57 56 82, patrik.petersson@mil.se

Dennis Bjur, Företagsläkare

vx 0505451000, dennis.bjur@mil.se

För information om rekryteringsprocessen kontakta:
Emma Svensson, HR-Generalist K 3

0505 45 10 00, emma.x.svensson@mil.se

Fackliga företrädare:

OFR/S, Mikael Ekelund

0505 45 10 00

SEKO, Jan Arnholm

0505 45 10 00

OFR/O, Eva Härnqvist

0505 45 10 00

SACO Annelee Karlström

0505 45 10 00

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats.

Livregementets husarer, K 3, har snabba och slagkraftiga förband samt en lång erfarenhet inom underrättelseområdet. K 3 utbildar en lätt skyttebataljon och en underrättelsebataljon.
Den lätta skyttebataljonen är ett förband med hög rörlighet som ska kunna vara först på plats vid en insats. Underrättelsebataljonen levererar underrättelser genom att använda avancerad teknik, personal på marken och obemannade luftfarkoster (RPAS).

Vid K 3 finns också Försvarsmaktens överlevnadsskola och Flygenheten som ansvar för fjärrstyrda flygsystem samt militär fallskärmstjänst. Här finns också stödfunktionerna Garnisonsenheten och Logistikenheten. Läs gärna mer på denna sida.

Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen.

I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård samt bra balans mellan arbete och privatliv.

En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap.
Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning.

Samtal från externa
rekryteringsföretag och säljare undanbedes.
Mer info
Område Karlsborg
Yrkesroll Hälsa & Sjukvård, Offentlig Förvaltning
Typ av anställning Heltid
Hemsida http://www.forsvarsmakten.se/sv/
Sista ansökningsdag 18 apr 2021 (2 dagar kvar)